Reacties voor: Zune HD mogelijke concurrent voor de iPod touch

Afgelopen nacht is er een marketingcampagne uitgelekt over een Microsoft-apparaat, dat wel eens een concurrent van de iPod touch zou moeten worden. Deze Zune HD heeft een touchscreen en slechts één knop aan de voorzijde.
Lees het complete artikel → Zune HD mogelijke concurrent voor de iPod touch

Reacties: 39 reacties

  1. ik kan die zune nooit serieus nemen eigenlijk

  2. ‘If you can’t beat them, copy them’

  3. Ik hoop dat het serieus wat tegenwicht gaat bieden, dan wordt Apple ook gedwongen om meer innovatie toe te passen.

  4. ” Piper Jaffray ondervroeg 600 jongeren ”

    Dat zijn toch geen onderzoeken? Ik vind dat je bij 600 jongeren geen conclusies kan trekken.

    Maar okay ik hoop dat de zune (hoe spreek je dat eigenlijk uit?) net zo’n groot succes wordt als dat andere ding.

  5. haha uberhaupt alles van Windows is 1 grote grap.

  6. Omdat je niet weet hoe het werkt zeker?

    Origineel geplaatst door maelebaert
    haha uberhaupt alles van Windows is 1 grote grap.

    Maar OT: zou wel mooi apparaat zijn om portable hd films op je tv af te spelen.

  7. nu vraag ik me af hoe betrouwbaar dit onderzoek is
    ik kan me niet voorstellen dat iedereen een iPod koopt…
    nu vind ik persoonlijk de iPod de enige goede MP3 speler voor mij, maar toch, ik weet zeker dat er mensen zijn die daar een andere mening over hebben 😕

  8. Ik heb de originele Zune ook nooit in de winkels gezien eerlijk gezegt…

  9. mijn reactie : ROFLMAO 🙂

  10. @Génicus: Dat komt omdat die alleen verkrijgbaar is in de VS.

  11. @Jens: en dat is goed omdat? 😀
    hoe wil je nu marktaandeel krijgen als je al 2/3 van de wereld afsluit

  12. Volgensmij hebben we al 20x zon nieuwtje gehad met een mogelijke telefoon/device die de iPhone/pod zou moeten beaten. FORGET IT!

  13. Allemaal wel mooi en aardig, maar ik denk niet dat ZuneHD net zo gebruiksvriendelijk is als de iPod Touch
    😀

  14. Heb ook nog nooit een Zune gezien .. ni in de winkels, ni bij mijn vrienden, echt nog nooit …

  15. @Phrsh: @Génicus: De zune wordt gewoon alleen verkocht in de VS. Ik zeg niet dat ik daar een voorstander van ben. Maar daarom heb je er waarschijnlijk nog nooit één gezien in Nederland/België.

  16. Origineel geplaatst door arthur
    ” Piper Jaffray ondervroeg 600 jongeren ”Dat zijn toch geen onderzoeken? Ik vind dat je bij 600 jongeren geen conclusies kan trekken.Maar okay ik hoop dat de zune (hoe spreek je dat eigenlijk uit?) net zo’n groot succes wordt als dat andere ding.

    Het hangt er ook vanaf in welk gebied het
    onderzoek gehouden wordt. In de VS is dit inderdaad niet echt veel, maar in Nederland is dit wel goed zijn. Om een vergelijking te maken: het nieuwsprograma Èèn Vandaag heeft altijd, ongeveer, 1200 mensen in hun jongeren onderzoek. Nog steeds 600 meer, maar alle onderzoeken zijn ongeveer even goed.

  17. Origineel geplaatst door arthur
    ” Piper Jaffray ondervroeg 600 jongeren ”Dat zijn toch geen onderzoeken? Ik vind dat je bij 600 jongeren geen conclusies kan trekken.Maar okay ik hoop dat de zune (hoe spreek je dat eigenlijk uit?) net zo’n groot succes wordt als dat andere ding.

    Als ze de jongeren in termen van geografie en opleidingsniveau in representatieve verhoudingen hebben uitgezocht (wat zeer waarschijnlijk is voor een groot, gerenommeerd onderzoeksbureau), is een verhouding 4 staat tot 96 statistisch gezien zeer, zeer veelzeggend bij 600 ondervraagden!

  18. Origineel geplaatst door Nms
    Ik hoop dat het serieus wat tegenwicht gaat bieden, dan wordt Apple ook gedwongen om meer innovatie toe te passen.

    alsof Apple niet goenoeg innovatie op de markt brengt ? – heb jij de iPhone bedacht? – was het jouw idee om een appstore te bedenken ?

    zucht

  19. Origineel geplaatst door phoenix
    alsof Apple niet goenoeg innovatie op de markt brengt ? – heb jij de iPhone bedacht? – was het jouw idee om een appstore te bedenken ?zucht

    De appstore is niet uniek hoor. Windows mobile heeft al sinds jaar en dag downloadable content.

    Ik vind het ook goed als er een apparaat op de markt komt dat beter is dan de ipod of de iphone. Zet ze bij Apple weer aan het denken.

    Origineel geplaatst door TheUnknown
    Allemaal wel mooi en aardig, maar ik denk niet dat ZuneHD net zo gebruiksvriendelijk is als de iPod Touch

    Wie zegt dat. Ik vind de ipod functie op mijn iphone verre van gebruiksvriendelijk, het ziet er wel mooi uit maar handig is het niet, vooral niet met 1 hand onder het sporten of fietsen. Dat kan de zune heel makkelijk verbeteren.

    zou moeten beaten. FORGET IT!

    Sorry ik kan het niet laten, “zou moeten beaten”? Serieus? Handpalm in gezicht…

  20. @phoenix: ik denk niet dat hij Apple zit te dissen. Maar simpelweg hoopt op extra simulans. Dus niet zo overgevoelig zijn.
    En eerlijk gezegd zie ik wel wat zitten in zijn woorden. Want hoelang moesten wij nou wachten op de fatsoenlijke funties als knippen en plakken wachten? Ik denk dat als er een sterke concurrent is voor Apple, dat ze dan niet hadden gedurft om ons zolang te laten wachten. En ik wed dat die zune wel meerdere programma’s tegelijk kan draaien met zo’n sterke processor.

    Met andere woorden: gezonde concurrentie is alleen maar positief voor de consument.

  21. Zune… hmmm… ik ken die eigenlijk alleen van ….

  22. Die Zune zal waarschijnlijk toch nooit in Nederland gelanceert worden, totaal niet interessnt voor ins Europeanen dit bericht dus. Hoop eigenlijk juist wel dat het een doorslaand succes wordt. Meer concurrentie = meer kwaliteit = goedkopere producten

  23. Origineel geplaatst door WvB22
    Die Zune zal waarschijnlijk toch nooit in Nederland gelanceert worden, totaal niet interessnt voor ins Europeanen dit bericht dus. Hoop eigenlijk juist wel dat het een doorslaand succes wordt. Meer concurrentie = meer kwaliteit = goedkopere producten

    Begrip importeren is je vreemd?

    Ik heb met een Zune zitten spelen en het werkt net zo soepel als een iPod/iPhone. Helemaal niks mis mee.

    Beetje jammer dat mensen hiero beginnen te blaten zonder ooit een Zune in de handjes te hebben gehad. Hoe serieus wil je dat ik je neem als ik je comment lees?

    Sommige moeten echt hun Applebril afdoen en hun vingers uit de poepert van hun iPod halen.

    Zonder concurrenten gaat Apple achteroverleunen en doet weinig vernieuwends omdat ze marktleider zijn. Zit je over 5 jaar nog steeds te rommelen met je iPod classic generatie 58 omdat er geen concurrentie is. Willen we die kant op?

    Het is toch schandalig dat we vrede hebben met het feit dat iPhone 3.0 en haar basisfuncties pas 2 jaar na de release van de iPhone beschikbaar komen? Hele wereld incl. Apple noemt het features, ik noem het niveau Sesamstraat. Fabrikant als HTC/Windows zou worden uitgelachen en met de grond gelijk worden gemaakt.

    Ben zelf een trots bezitter van de iPhone, maar ik word moe, echt moe van de houding van Apple en al helemaal van al die hordes volgelingen die denken dat ze iets unieks hebben wanneer ze een Apple produkt bij zich hebben. Die tijd is voorbij. In 1980 was je uniek, nu draag je net zoals met een HTC/SE/Nokia bla bla een exemplaar uit miljoenen bij je.

  24. Als jij beter gaat lezen dan neem ik jouw comment ook serieus Le0. Jammer dat je mensen verwijt te blaten en dan zelf ook begint. Als je beter had gelezen ben ik juist voorstander ben van meer concurrentie en een serieuze concurrent voor de iPod. Helaas is Apple op dat gebied onbetwist marktleider waardoor de prijzen van iPods niet echt onder druk gezet kunnen worden. Die paar Zunes importeren gaat ook geen zoden aan de dijk zetten, ook al zou het een prima product zijn.

    En ja ook ik ben heel blij met de aangekondigde 3.0 update maar je hebt ook helemaal gelijk dat het vreemd is dat we zo blij moeten zijn met functies die op ieder ander smartphone zo’n beetje standaard zijn. Ook daarom is het jammer dat er geen echte goede concurrentie is voor de iPhone want dat zou Apple dwingen maar voor zijn klanten te doen. Elk WM toestel zou zijn afgeschoten met de specs van de iPhone maar Apple kan zo’n beetje alles maken bij de trouwe schare fans.

  25. Laat me niet lachen.
    iPod Touch is superieur…

  26. Zou het niet iets te laat zijn?

    Bovendien moet je ook een zeer goede SDK hebben zodat de ontwikkelaars er massaal opspringen. Op zeer korte tijd heeft de iPhone/iPod Touch al meer applicaties dan ervoor Windows Mobile beschikbaar zijn.

  27. Origineel geplaatst door Le0
    Origineel geplaatst door WvB22Die Zune zal waarschijnlijk toch nooit in Nederland gelanceert worden, totaal niet interessnt voor ins Europeanen dit bericht dus. Hoop eigenlijk juist wel dat het een doorslaand succes wordt. Meer concurrentie = meer kwaliteit = goedkopere productenBegrip importeren is je vreemd? Ik heb met een Zune zitten spelen en het werkt net zo soepel als een iPod/iPhone. Helemaal niks mis mee.Beetje jammer dat mensen hiero beginnen te blaten zonder ooit een Zune in de handjes te hebben gehad. Hoe serieus wil je dat ik je neem als ik je comment lees?Sommige moeten echt hun Applebril afdoen en hun vingers uit de poepert van hun iPod halen.Zonder concurrenten gaat Apple achteroverleunen en doet weinig vernieuwends omdat ze marktleider zijn. Zit je over 5 jaar nog steeds te rommelen met je iPod classic generatie 58 omdat er geen concurrentie is. Willen we die kant op?Het is toch schandalig dat we vrede hebben met het feit dat iPhone 3.0 en haar basisfuncties pas 2 jaar na de release van de iPhone beschikbaar komen? Hele wereld incl. Apple noemt het features, ik noem het niveau Sesamstraat. Fabrikant als HTC/Windows zou worden uitgelachen en met de grond gelijk worden gemaakt. Ben zelf een trots bezitter van de iPhone, maar ik word moe, echt moe van de houding van Apple en al helemaal van al die hordes volgelingen die denken dat ze iets unieks hebben wanneer ze een Apple produkt bij zich hebben. Die tijd is voorbij. In 1980 was je uniek, nu draag je net zoals met een HTC/SE/Nokia bla bla een exemplaar uit miljoenen bij je.

    Persoonlijk vind ik wel dat wat apple in de iPhone stopt allemaal veel beter doordacht is dan die andere smartphones die je aanhaalt. Ik geef iedereen die zegt dat concurrentie goed is helemaal gelijk. Daarom krijgen we die features ook zo netjes verwerkt in onze iphones gestopt:)
    Zune is voor mij niet intressant maar als apple daardoor harder gaat werken aan zijn ipods/iphones dan is dit alleen maar goed. 😀

  28. K’heb nog nooit een Zune gezien..

  29. Origineel geplaatst door sander
    K’heb nog nooit een Zune gezien..

    Nee want als je de moeite had genomen om de reacties door te nemen voor je op publish drukte dan had je gelezen dat de Zune vrijwel alleen in de V.S. te koop is.

  30. Ik heb zelf ook een zune. Erg tevree mee ! Vele malen beter dan de Ipod video ( waar je hem mee moet vergelijken ) Als je hem met de ipod touch gaat vergelijken is het natuurlijk niet beter.

    Deze zune zou nog eens interessant kunnen worden. Maar dat moeten ze hem wel wereld wijd gaan lanceren.

  31. Origineel geplaatst door TheUnknown
    Allemaal wel mooi en aardig, maar ik denk niet dat ZuneHD net zo gebruiksvriendelijk is als de iPod Touch

    Er zijn speciale zune bsod’s in ontwikkeling xD
    OT: Zune, ik heb er nooit in geloofd…

  32. @WvB22: De iphone 1st gen was ook niet in Nederland te koop.. Nog steeds zie ik ze zeer vaak.

  33. Heel mischien ga ik het kopen, voorwaarde moet zijn dat het MAC compatible is en dat het op iets anders dan windhoos mobile draait, of anders kan microsoft opdonderen

  34. “Zune HD mogelijke concurrent voor de iPod touch”
    Denk het niet
    Heb je gezien hoe lelijk dat ding is
    Lijkt wel zo’n goedkoop chinees MP4 spelertje

    “Dankzij de chip kun je minimaal 720p video’s en geavanceerde 3D-effecten in beeld krijgen.”
    Toe maar wat handig zeg, zeker op zo’n beeldje met een resolutie van ongeveer 320×480 (Dit is lager dan SD)

  35. Origineel geplaatst door John
    Omdat je niet weet hoe het werkt zeker?
    Maar OT: zou wel mooi apparaat zijn om portable hd films op je tv af te spelen.

    Ja en je hebt dan zoveel geheugen nodig om een paar HD films op te slaan. Het lijkt me geen goed idee. Ook kost het meer processor werk om überhaubt een film af te spelen. En het zou leuk zijn maar je koopt toch vooral een portable omdat je er dingen mee wilt doen terwijl je onderweg bent, toch?

    Ook al vind het juist goed dat er concurentie is/komt. Ik verwacht geen echte concurentie van deze Zune HD. Misschien een sony of samsung maar niet Microsoft.

  36. Hebben de mensen hier nog niet begrepen hoe Apple tewerk gaat. Ze kijken vooruit, brengen een device met minimale functionaliteit maar goed doordacht, en bouwen daar verder op. Denk je echt dat we Copy/Paste krijgen door de concurrentie, ik denk het niet (alle smartphones hadden dit reeds). Ze brengen alleen features in een product als ze een implementatie hebben waar ze tevreden mee zijn (C/P is in de 3.0 dan ook top). Dit is trouwens de rede die de iPhone 80% tevredenheid oplevert, nooit gezien trouwens in de mobiele wereld.

  37. Tja, wat heb je eraan zolang hij niet in Europa te koop is. Daardoor heb je b.v. al geen toegang tot Zune Marketplace. Aan de andere kant zou ik persoonlijk ook willen dat je ermee kan bellen. Ik heb geen zin om voor alles een ander apperaat mee te nemen.

    Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik liever een Zune heb dan een iPod. Gewoon betere kwaliteit wat terug te vinden in de kleinste details. B.v. een magneetje in de oortjes, zodat ze bij elkaar blijven en dat je minder lang bezig ben met ze uit de knoop te halen. Ook nog eens met goede geluidskwaliteit, zodat je niet gelijk terug kan naar de winkel, want de standaard oortjes zijn niet goed genoeg.

    Ik heb alleen het gevoel dat het Microsoft niet echt intresseerd of ze succesvol zijn met de Zune. Terwijl de iPod voor Apple echt belangrijk lijkt te zijn. Veel nieuwe modellen, die ook jaarlijks een opvolger krijgen. Daarnaast ziet een iPod er ook nog eens er mooier eruit. Daardoor kies je toch eerder voor een iPod.

    Ik mis alleen wel een aantal features van de Zune op mijn iPhone en iPods. Daar heeft Apple nog wel wat te doen.

  38. hmmmm ik heb zelf een zune gehad.. was wel heel tevreden.

    wat me wel een beetje tegenstaat bij deze is weer het kleine geheugen… HD films met maar 32 GB geheugen??? :S

    kunnen ze niet gewoon een HDD in zo’n ding doen? 120 GB HDD is niet veel duurder dan 32 GB flash.. en jammer dan dat ie een paar mm dikker wordt.. ik heb liever meer opslag, zeker met een HDMI uitgang en groot scherm… 🙂

  39. De nieuwe Zune is hier in actie te zien:
    http://gizmodo.com/5272228/zune-hd-hands-on-photos-and-video-tour

    Merk vooral op dat M$ nog flink aan de interface moet sleutelen. De teksten van het menu passen niet in het scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.