Zune HD mogelijke concurrent voor de iPod touch

Afgelopen nacht is er een marketingcampagne uitgelekt over een Microsoft-apparaat, dat wel eens een concurrent van de iPod touch zou moeten worden. Deze Zune HD heeft een touchscreen en slechts één knop aan de voorzijde.

zune hdAfgelopen nacht is er een marketingcampagne uitgelekt over een Microsoft-apparaat, dat wel eens een concurrent van de iPod touch zou moeten worden. Veel specificaties van de Zune HD zijn nog niet bekend, maar het idee is ongeveer hetzelfde: een touchscreen en slechts één knop aan de voorzijde, waarbij de naamgeving de suggestie wekt dat het apparaat ook HD-video’s kan afspelen. De Zune HD staat waarschijnlijk gepland voor najaar 2009.

Dit is het vaste moment waarop Microsoft ook eerder nieuwe Zune-producten lanceerde. Het lijkt erop dat het bij de Zune HD gaat om een apparaat, gebaseerd op de Tegra-chip van NVIDIA, waar eerder geruchten over uitlekten. Dankzij de chip kun je minimaal 720p video’s en geavanceerde 3D-effecten in beeld krijgen. Medewerkers van Microsoft hebben in het openbaar al toegegeven dat er in 2009 nieuwe Zune-hardware aan zou komen. De kans is klein dat het om een Zune Phone gaat, waar ook veel over is gesproken. Microsoft heeft namelijk meermaals ontkend dat ze een eigen smartphone willen ontwikkelen.
zune hd

Echt goed is het met de Zune tot nu toe niet gegaan: tussen eind 2007 en 2008 daalde de omzet met $100 miljoen. Dat komt deels omdat er weinig nieuws gebeurde: na de lancering van de hardware volgde er slechts een software-update. De eerste Zune-muziekspeler werd in november 2006 gelanceerd, als concurrent van de iPod.

In een recent onderzoek van Piper Jaffray onder Amerikaanse jongeren over mp3-spelers, bleek dat 86% van hen een iPod bezit en slechts 4% een Zune. Op de vraag welke mp3-speler ze de komende 12 maanden zouden willen kopen, was het antwoord duidelijk: 100% wil een iPod. Microsoft zal dan ook iets heel bijzonders moeten verzinnen om de jongeren toch voor een Zune te laten kiezen. Piper Jaffray ondervroeg 600 jongeren.
piper ipod

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2009, 11:49
Categorie Apple
Onderwerpen ipod, microsoft, zune

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.