Reacties voor: zToggle: makkelijk multitasking in- en uitschakelen op iPhone 3G (jailbreak)

zToggle is een applicatie waarmee je multitasking op de iPhone 3G makkelijk kunt uitschakelen. Ook de background wallpapers is ermee uit te schakelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. “Het uitschakelen van multitasking lijkt, afgaande op de eerste ervaringen, niet zoveel postitieve effecten te hebben op de performance van de iPhone 3G.”

    Dus als je multitasking aanzet, is de performance beter? Lijkt me sterk namelijk.

  2. Is dit een manier om zogezegd het iOS4 op de 3G volwaardig te laten draaien, of een alternatieve multitask functie?

    Verder zit er een foutje in de tekst, laatste zin: Het uitschakelen van multitasking lijkt, afgaande op de eerste ervaringen, niet zoveel positieve effecten te hebben op de performance van de iPhone 3G.

    Daar zal inschakelen bedoeld worden.

  3. Als ik het goed begrijp, kun je hier achteraf dus multitasking en background wallpaper mee in- en uitschakelen.

    Ik heb een JB, maar dan zonder enabling van MT en BW.

    -edit- werkt inderdaad 🙂

  4. Ik denk niet dat er een foutje in zit. Ik denk dat ze schrijven wat ze bedoelen.

  5. Nee want het is een schakelaar die uitgeschakeld kan worden waarmee je in een klap een multitask mee uitgooid!
    Dat kan zwaar zijn voor de phone
    Ik denk dat een reboot dan zal helpen

  6. Kan iemand mij vertellen hoe ik multitasking INschakel op een 3gs !.
    Sorry maar ik geen technisch vernuft,bedankt.

  7. @rooie Je moet iOS4 gestalleerd hebben op je 3Gs. Dan kun je dmv 2x snel drukken op je homebutton multitasking aanroepen.

  8. Kan je zonder jailbreak multitasking uitschakelen op een 3gs?

  9. kun je dan ook als je met pwnagetool een custom firmware hebt gemaakt waar multitasking is ingeschakeld uitschakelen?

  10. @G bedankt,dit is wat ik zocht,kan er misschien een ios4 tiplijn komen of is die er al ?

  11. Origineel geplaatst door Sebastiaan
    Verder zit er een foutje in de tekst, laatste zin: Het uitschakelen van multitasking lijkt, afgaande op de eerste ervaringen, niet zoveel positieve effecten te hebben op de performance van de iPhone 3G.Daar zal inschakelen bedoeld worden.

    Dat denk ik niet. Multitasking heeft over het algemeen een negatieve invloed op je 3G. Blijkbaar wordt het door het uitschakelen met deze app. niet beter.

  12. @patricia
    Niet met deze tool iig. Maar waarom zou je dat willen? Je hebt er geen omkijken naar op een 3GS of een 4. Op een 3G kan ik me voorstellen dat je enkel bij bijv. Tomtom aan wilt hebben, voor de rest kan multitasking problemen veroorzaken op dat toestel maar, zogezegd, niet op een 3GS of 4…

  13. @Eelke:
    Voor de duidelijkheid, ik kan op mijn 3G met iOS4 standaard NIET multitasken

  14. Even voor de duidelijkheid, ik heb op de 3G FW IOS4 GM met multitasking en Wallpaper, zonder JB, dus het wel degelijk mogelijk. Dus de tekst klopt niet helemaal.

  15. Super dit! Had eerst Multitask en achtergrond aangezet, maar dit maakte me phone zo traag… Toen beiden weer uitgezet… Maar miste het multitask toch wel… Nu kan ik het makkelijk uit en aan zetten… Achtergrond vertraagd het meest bij mij…

  16. @Lucien1966 “Het werkt alleen op toestellen met een jailbreak en heeft effect op twee onderdelen: Multitasking en Background Wallpaper.”

    Volgens mij klopt jouw lezen niet…

  17. Origineel geplaatst door Harp
    @Lucien1966 “Het werkt alleen op toestellen met een jailbreak en heeft effect op twee onderdelen: Multitasking en Background Wallpaper.”Volgens mij klopt jouw lezen niet…

    multitasking is op de iPhone 3G standaard niet mogelijk, ook niet na installatie van iOS 4. Je kunt het alleen activeren door een jailbreak uit te voeren.

    En wat klopt er aan mijn lezen niet en wel aan jouw manier van lezen???

  18. Op mij 3G merk ik in het begin het voordeel van te kunnen ‘multitasken’ (voor mij net zo makkelijk als backgrounder) heel fijn als mijn veel gebruikte apps als biteSMS en Beejive in een seconde opstarten ipv de lange tijd die het normaal duurt.
    Op andere apps wil ik wel even wachen maar die moeten voor mij snel opstarten.

    Daarna merk je het nadeel van het te kort komend geheugen..
    Als het geheugen vol loopt dan loopt de heleboel zeer traag en heb ik ook veel last van programma’s die vast lopen of dat het hele os crashed.

    Voor mij is de keus dus om maar ff zonder multitasking te doen totdat ik de iPhone 4 heb.

  19. Werkt niet op iTouch.
    Moet je deze dan eerst wel geinstalleerd hebben tijdens het jailbreaken?

  20. Het uitschakelen van multitask lijkt toch effect te hebben op de snelheid van mijn 3g (positief dus). Blij dat ik dit geinstallerd heb. Kan ik het inschakelen als ik ‘t nodig heb en andersom!

  21. Inderdaad toch een performanceverbetering! Gelukkig, lag het toch aan het multitasken. Wilde al gaan kijken of ik terug kon naar OS3.
    Thanks Iphoneclub!

  22. Fijn dit! ik ben er gelukkig mee..

    Had omslachtig al de wallpaper uitgeschakeld op mijn 3G want dat vertraagd enorm maar nu heb ik Multitasking ook even uitgeschakeld zonder onhandig text files te moeten aanpassen en moet zeggen mn iPhone is weer redelijk snel het is dus een behoorlijk verschil als je het mij vraagt.

    Op mn 3G moest ik echt elke keer handmatig appes afsluiten als er meer dan 4 open stonden werd hij al traag.

  23. Op mijn iPod Touch 2G werkt dit helaas niet, omdat hij het PLIST bestand niet kan vinden.. Hopelijk snel een update.

  24. Hier ben ik blij mee. Dacht ook al wel dat er een toggle zou komen. Straks even proberen. Vond Backgrounder beter omdat je zelf aan kon geven welke app wel en welke niet in het geheugen mogen blijven.

  25. Origineel geplaatst door Jan
    .Op mn 3G moest ik echt elke keer handmatig appes afsluiten als er meer dan 4 open stonden werd hij al traag.Hoe sluit je handmatig een app af ?

    SBSettings 🙂

  26. Net even geprobeerd en ik merk echt wel een snelheidsverbetering. Apps starten weer met normale snelheid op, etc. Dank iPc voor deze tip. By the way de nieuwe Backgrounder weer geinstalleerd en die biedt echt veel functionaliteit. Kan nu zelf bij afsluiten van een app weer bepalen of ik hem in de achtergrond wil houden of niet en in welke toestand, dus sluimerend of op volle sterkte. JB blijft voorlopig nog even nodig dus. 😉

  27. Ik denk niet dat ik het helemaal begrijp en daarom een paar vraagjes, kan ik hier mee programma’s op de achtergrond laten draaien zoals Backgrounder?

    En de iPhone 3G 4.0 heeft geen push(bericht)functie meer, die doet het niet (bij mij dan). Zou dit een oplossing kunnen zijn om mijn push(bericht)functie weer te laten functioneren zoals bijv. in WhatsApp?

  28. Iphone 3g 4.0 GM, Ifile.
    Ik heb backgrounder een tijdje aangehad (JB) wordt de iphone erg traag van. JB maakt het niet perse trager, echter je gehuegen loopt vol waardoor de 3G op een gegeven moment zeer traag wordt (en instabiel). Alle achtergrond progjes uitzetten helpt dan. Soms een reboot . Al met al zou ik niemand met een 3G adviseren over te stappen van 3.1.3 (zoals door Gonny gemeld, 3.1.3 werkt gewoon veel snappier) 4 is te zwaar wanneer het geheugen volloopt.. (ik kan me voorstellen dat een update dat probleem nog wel kan verbeteren als gevolg van optimalisatie van geheugen gebruik, cache beheer etc…

  29. Affijn….

  30. Maar ik gebruik BackGrounder aleen voor WhatsApp omdat ik geen PUSH berichten krijg. Zo krijg ik wel een geluidje en een vibratie als ik een bericht krijg als ik hem laat draaien in Backgrounder. Dus met 1 programma draaiend zal die toch niet veel slomer worden

  31. Origineel geplaatst door Lucien1966
    Even voor de duidelijkheid, ik heb op de 3G FW IOS4 GM met multitasking en Wallpaper, zonder JB, dus het wel degelijk mogelijk. Dus de tekst klopt niet helemaal.

    Hoe kun je zonder JB multitasking op een 3G (iOS 4 GM) hebben!? Ben hier zeer benieuwd naar.

  32. @Jaap: Mijn ervaring is dat multitasking aanzetten de 3G een pak meer responsive maakt. Zeker de messages, calendar en phone applicaties – die ik regelmatig gebruik – openen veel sneller na de 1ste keer opstarten.

    Het nadeel is dat je jezelf echt wel moet bezighouden met applicaties op te kuisen. Safari open laten staan in background is een heel slecht idee, en af en toe moet je echt de lijst eens opkuisen of dingen worden tergend traag, het eerste waar je dit aan merkt is text-input…

    Persoonlijk vind ik het een pak beter met multitasking, maar voor gewone mensen is het vrees ik een beetje omslachtig om regelmatig grote memory-consumers zoals Safari, Facebook app, tomtom, … te forceren om af te sluiten.

  33. Ik ga deze app zeker op me iPod touch 2g zetten. Ik ga er van uit dat hij geen multitasking aanzet op mijn iPad xD

  34. Beetje vaag stukje… roept dus vragen op:

    1. kun je wallpapers en multitasking apart van elkaar aan- en uitzetten?
    2. als je multitasking aan hebt, en je zet het weer uit dan blijft je iPhone dus traag?
    3. is backgrounder (cydia) dan misschien iets handiger? bij native multitasking heb je na een dag namelijk ook direct alle apps in de multitask-bar staan!

  35. ik vind het wel jammer dat je dit niet met firmware 3.1.3 kan doen 🙁

  36. Nu met die nieuwe jailbreak ga ik het gelijk dit even installeren!

  37. op de iphone 4 kan je skype op de achtergrond online laten staan met multitask. op mijn 3G laat ik deze ook staan maar toch zet hij mij offline dan. iemand een idee hoe ik dit opgelost krijg of is dit niet mogelijk ?

  38. @Jaap – Nee. Als je multitasking uitzet, zou je verwachten dat de iPhone sneller wordt (minder processor en geheugenbelasting en zo). Maar dat is niet duidelijk merkbaar. Lees de zin in het artikel nog eens goed.

  39. Ik zal voor de minder technisch onderlegde types nog even uitleggen dat multitasking standaard niet werkt op de iPhone 3G…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.