zToggle: makkelijk multitasking in- en uitschakelen op iPhone 3G (jailbreak)

zToggle is een applicatie waarmee je multitasking op de iPhone 3G makkelijk kunt uitschakelen. Ook de background wallpapers is ermee uit te schakelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

multitaskingzToggle is een applicatie waarmee je makkelijk multitasking kunt in- en uitschakelen op de iPhone 3G. Het werkt alleen op toestellen met een jailbreak en heeft effect op twee onderdelen: Multitasking en Background Wallpaper. Je hebt geen redsn0w of Pwnage nodig, maar kunt in een paar seconden de functies aan- en uitschakelen. De ontwikkelaar belooft dat er in de toekomst nog meer schakelaars bij komen.

zToggle is te vinden in de BigBoss-repo in Cydia. De applicatie is gratis en eventueel ook bruikbaar op andere apparaten zoals de iPod touch, maar dat is op eigen risico. Het uitschakelen van multitasking lijkt, afgaande op de eerste ervaringen, niet zoveel postitieve effecten te hebben op de performance van de iPhone 3G.

Aanvulling voor nieuwe gebruikers: multitasking is op de iPhone 3G standaard niet mogelijk, ook niet na installatie van iOS 4. Je kunt het alleen activeren door een jailbreak uit te voeren. Technisch gezien is dit een andere methode om te multitasken (het is geen ‘gehackte variant op multitasking van Apple, maar een multitask-oplossing die al veel langer bestond). Bij multitasking moeten er meer applicaties actief zijn in het werkgeheugen van een apparaat. Vandaar dat multitasking je toestel trager kan maken. Uitschakelen van multitasking zou je toestel weer kunnen versnellen. Dat is wat ik met de laatste zin bedoel (en dus goed geformuleerd).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2010, 13:54
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, multitasking, schakelaar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.