Reacties voor: Zo verbind je via ethernet een iPhone of iPad met internet

Koppel je iPhone of iPad via een ethernetaansluiting met internet, zodat je kunt internetten zonder Wi-Fi of 3G.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Gaaf! Heeft wel lang geduurd, maar dan hebben we ook wat.

  2. De echte vraag is,
    Waarom kan je de “usb-ethernet-adapter” niet aan de “Lightning-naar-usb-camera-adapter” bevestigen?

  3. @Stefan: het zou kunnen, maaromdat de Camera-kit standaard op 30 milliampere stroom is begrensd en zo’n internetadapter meer nodig heeft. via een hub werkt deze beveiliging op een of andere manier niet. Dit kwam pas ook aan bod bij USB-Sticks met ifile.

  4. @Stefan: Omdat de Lightning-naar-usb-camera-adapter geen eigen stroomvoorziening heeft moet de usb-hub dit doen, anders werkt het niet.

  5. @Stefan: Ik heb er geen verstand van, maar op de foto wordt een usb-hub met voeding gebruikt ( het derde kabeltje ). Dus ik vermoed dat dit nodig is om de usb-ethernet-adapter van stroom te voorzien, anders deze niet werkt.

  6. Ik vraag me af welke snelheden je daar mee kan halen ?

  7. Dit kan nog veel makkelijker
    Sluit je iPhone via USB aan je PC. Gebruik tethering.
    Andere apparaten moeten hun gateway verwijzen naar de PC/IPhone
    Walla

  8. En wat is het nut hiervan?

  9. Denk je eindelijk af te zijn van al die kabels, krijg je dit weer. Pfffffff!

  10. En dit is nuttig omdat …?

  11. Inderdaad… ‘waarom’???

  12. Er zijn bv nog hotels waar geen gratis wifi is, maar wel gratis ethernet op de kamer… al neem ik dan net zo lief een oude airport express mee daarvoor.

  13. Origineel geplaatst door Daan
    Waarom?

    Omdat het kan natuurlijk! Duh…

  14. Origineel geplaatst door robuuust
    En wat is het nut hiervan?

    Veeeeeeeel sneller internet dan een miezerig iPhonetje draadloos aan kan. We zijn nog lang niet zover dat telefoons een fatsoenlijke snelheid bereiken dat gelijk is aan die van grotere apparaten.

  15. @Bubbly: Dan heb je zeker nooit gewerkt met een iphone 5s met 4G verbinding van kpn? Is te vergelijken met een PC

  16. Er zijn momenten dat ik weer terug naar een kabel verlang. Bij mij in de buurt zijn zoveel WIFI routers dat alle kanalen dubbelbezet zijn. Regelmatig werkt mijn WIFI router dan niet meer en moet ik weer een ethernetkabeltje inpluggen.

  17. Origineel geplaatst door Bubbly
    Veeeeeeeel sneller internet dan een miezerig iPhonetje draadloos aan kan. We zijn nog lang niet zover dat telefoons een fatsoenlijke snelheid bereiken dat gelijk is aan die van grotere apparaten.

    Een iPhone 4S haalt makkelijk 40Mbps en een 5S haalt 100Mbps, wat ben jij wel gewend als ik het vragen mag? Om zo uit te halen naar Apple? Of je hebt misschien geen deftige router…

  18. Werkt prima!
    Waarom zou Apple dit onmogelijk willen maken? Is toch niks illegaals of schadelijks aan?

  19. Ik kan het nu zelf niet testen mr ga het morgen zeker doen : waarom geen gewone iPhone lader (enkel USB kabel) gebruiken om aan te sluiten op de hub? Moet dit via de camera connection kit gaan?

  20. @ijsbreker, het biedt een nieuw platform aan om data naar de iphone te krijgen. Kan wel eens handig zij bij toekomstige jailbreaks (of andere leuke dingen).

  21. Weet iemand of dit ook lukt met de camera connection kits (niet die kabels naar die appraatje) op een ipad 2/ios 7? (of een ander apparaat met een brede connetor)

  22. Origineel geplaatst door David
    Ik kan het nu zelf niet testen mr ga het morgen zeker doen : waarom geen gewone iPhone lader (enkel USB kabel) gebruiken om aan te sluiten op de hub? Moet dit via de camera connection kit gaan?

    Is het nog gelukt zonder camera connection kit?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.