Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Zo verbind je via ethernet een iPhone of iPad met internet

Koppel je iPhone of iPad via een ethernetaansluiting met internet, zodat je kunt internetten zonder Wi-Fi of 3G.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone ethernetEen iPhone of iPad kan via een ethernetkabel met het internet verbinden, zodat je kunt internetten zonder het gebruik van je mobiele dataverbinding of Wi-Fi. Dit ontdekten gebruikers van Reddit. Het leggen van de connectie vergt wel aardig wat werk: het internetsignaal wordt van de iPhone naar je router gebracht via de iPhone-connectiepoort, die weer wordt omgezet naar een usb-poort, die weer is aangesloten op een ethernetkabel. De truc werd in eerste instantie getest met een iPad, maar volgens het Duitse iPhone-ticker kan een iPhone op dezelfde manier een internetverbinding maken.


Het bericht op Reddit over het maken van een ethernetverbinding lijkt inmiddels deels verwijderd, maar 9to5Mac is er in geslaagd om de gebruikte methode vast te leggen. Via onderstaande stappen maak je een bedrade internetverbinding met je iPhone of iPad:

  1. Sluit een Lightning-naar-usb-camera-adapter aan op je iDevice.
  2. Sluit aan de andere kant van de adapter een usb-kabel aan.
  3. Steek deze usb-kabel in een usb-hub.
  4. Sluit op deze zelfde usb-hub een usb-ethernet-adapter aan.
  5. Bevestig aan de andere kant van deze adapter een ethernetkabel
  6. Sluit de ethernetkabel aan op je router of modem.
  7. Zet de iPhone of iPad in vliegtuigmodus, of schakel Wi-Fi en mobiele data uit.

Heb je bovenstaande stappen allemaal gevolgd, dan zou de internetverbinding moeten werken. Het blijkt echter dat de truc niet altijd slaagt: Soms moet je de Lightning-kabel aansluiten of verwijderen en de iDevice herstarten om de connectie goed te maken. In de meeste gevallen werkt de truc als de iDevice zegt het aangesloten apparaat niet te ondersteunen. Een melding die er gelijk op wijst dat Apple deze methode niet officieel ondersteunt. Houd daar rekening mee als je van plan bent een ethernetverbinding te leggen: het is altijd mogelijk dat Apple de mogelijkheid uit iOS verwijdert in een latere update en dat je de aangeschafte accessoires al snel niet meer kunt gebruiken.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.