Reacties voor: Ziggo neemt nog steeds de tijd voor Apple TV-app

Update over de huidige status
Ziggo is nog altijd druk bezig met het werken aan een app voor de Apple TV. Wat zijn de vorderingen en waarom duurt het zo lang? We hebben een update over de status van de app.
Lees het complete artikel → Ziggo neemt nog steeds de tijd voor Apple TV-app
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 75 reacties

  1. Zou wat zijn als Ziggo dadelijk de eerste aanbieder is via Apple’s Apple TV App op alle platformen

  2. Als deze app er is wordt mijn verschrikkelijke “Horizon” box alleen nog een modem. Deze verschrikkelijke box is zo extreem traag dat ik tv kijken een moeite begin te vinden. De tv gids is extreem traag en het ondemand is onwerkbaar. Ik weet dat ziggo met een nieuwe 4K box bezig is maar alleen een Apple tv zou perfect zijn.

  3. Groot zwets verhaal, ik vroeg dit een maand geleden ook al en kreeg precies dezelfde reactie. De vraag of de iOS Ziggo Go app dan zo verschilde met de tvOS kreeg ik een verhaal over ‘een heel andere techniek’. Ze weten het daar zelf gewoon niet. Prutsers!

  4. Ik vermoed dat de App niet gaat komen. Ik ben sinds jaar en dag lid van het Ziggo panel en heb nog nooit iets over een App voorbij zien komen. Ook het feit dat men geen screenshot laat zien zegt miz genoeg. Men had ook naar de Ziggo Go app kunnen verwijzen, ik ga er gemakshalve vanuit dat het er zo uit komt te zien. Ik denk dat men vol in gaat zetten op de nieuwe mediabox en dan puur als verdienmodel.

  5. Ook ik vroeg het me de laatste tijd af waarom dit nou zo lang moet duren. Fijn dat jullie navraag hebben gedaan, nu nog hopen dat Ziggo iets sneller gaat testen / ontwikkelen. Misschien wel direct zenders in 4K, dat het daarom langer duurt?…

  6. Ik zie het helaas ook nog niet gebeuren. Zou voor mij wel
    Ideaal zijn daar ik geen kabel heb op de zolder maar wel Wifi. Met de Ziggo app voor AppleTv heb ik dan ook voor de kids op zolder gewoon TV. Hopen dan maar..

  7. Het is 1 van de redenen waarom ik overstap weg van ziggo.

  8. @Mark: Met de nieuwe Mediabox is er een (ja, echt.. eentje maar) zender in 4K beschikbaar. En dat gaat via de nieuwe Mediabox (ook) gedeeltelijk via een internetverbinding. Zou dus in principe allemaal mogelijk moeten zijn. 🙂

  9. Ik denk dat ze wachten op reclame partners, met alle online gegevens moeten ze toch reclame per gezin aanbieden.?

  10. Volgens mij zit Ziggo gewoon met de lancering van de nieuwe Mediabox Next in z’n maag. Als ze nu de Apple TV app lanceren dan zit dat de Mediabox in de weg.

  11. Klopt natuurlijk niks van. Je gebruikt voor al je apps toch dezelfde achterliggende architectuur. Waarom is dat voor tvOS ingewikkelder dan iOS. Spelen andere belangen en dit is en zoethoudertje denk ik.

    En zo niet, dan vind ik het schokkend dat zo’n groot mediabedrijf de achterliggende techniek zo slecht op orde heeft.

  12. @Michael: Daar zeg je wat. Het zou best eens kunnen want als de App beter is dan neemt niemand die Mediabox Next. Zou ik dan ook niet meer willen. Wie weet gaan ze eerst abonnementen verkopen met extra kosten voor de Next en later opeens gratis met de App gaan komen. Zou me niets verbazen.

  13. Fijn dat jullie dit uitzochten!

    De app kan mij niet snel genoeg komen.

    De horizonbox heeft een vreselijk onvriendelijke en trage interface. Zoeken in de tvgids. Nope. Snel even ondertitels aanzetten voor een Scandinavische serie. Nope, en elke aflevering moet je dat weer doen. Gefaalde opnames. Yep. En ik heb een perfect signaal op de kabel. Bovendien slurpt het ding continu stroom, als je niet lang wil wachten op opstarten.

    Weg met de horizonbox. Als Ziggo (of Liberty G) zo lang de horizon box hadden getest, dan had ie nog steeds niet vrijgegeven geweest. Wat wel mooi is, dat is het beeld. Dat mag gezegd worden. Hopelijk lukt ze dat met de Apple TV app ook.

    Ik vermoed dat de app nauw gaat aansluiten op hun nieuwe 4K mediabox, die opneemt in de cloud. Omdat die er nog niet is, kunnen ze de app misschien ook nog niet vrijgeven.

  14. Vorige maand kreeg ik de reactie dat we geen concrete plannen waren voor een tv app(?!). Zou een zeer welkome aanvulling zijn aangezien ik met een CI+ plus module kijk. En geen mediabox in huis heb. Ik mis dus vele opties, ja vrijwillig, die ik wel zou hebben met de tv app. Helemaal omdat AirPlay niet wordt ondersteunt op de iOS versie van de Ziggo app.

  15. T-mobile heeft sinds juli 2018 een AppleTv app… deze werkt maar zit nog vol bugs en duidelijkheid geven over updates doen ze niet.

  16. Ziggo opnieuw in de race voor AfknAPPer 2019.

  17. Dit riekt een beetje naar “eigenlijk willen we niet zo’n app”! Dus zo lang mogelijk rekken!!

  18. Sinds februari 2018 is Ziggo aan het testen nou, daar nemen ze dan wel heel lang de tijd voor. Smoesjes van dat de app gebaseerd is op een heel andere techniek dan voor iOS lijkt mij sterk overdreven, uitvluchten zijn dit. Laat Ziggo gewoon zeggen dat het er niet (meer) van komt o.a. vanwege de te verwachten ‘Mediabox Next’ lancering. Keep on dreaming people, maar ik geloof er niet (meer) in.

  19. Het is op een Nvidia SHIELD toch allang mogelijk op een Slowaakse versie te installeren, deze om te zetten naar het Engels om vervolgens in te loggen met je eigen ziggo account. Werkt prima

  20. Wat een verhaal van ziggo🙄 volgens mij is het niet zo moeilijk : kopieer het plaatje van de app en maak de interface a la netflix en klaar ben je. Dan heb je gelijk een app voor zowel de apple tv als iphone/ipad 💡

  21. Waarom zou je toch zo graag app op je Apple tv willen, je kan ook gewoon casten naar Apple tv of chromecast met je mobiel ?.

    Daarbij heb je als nog een abbo bij ziggo nodig, dus kan je net zo goed een CI+ module nemen.
    Dan heb je de zelfde functies als de app, en gewoon met eigen afstandsbediening van de tv.

  22. Denk dat de Apple TV weinig prio heeft vanwege het lage marktaandeel. Een jaar geleden las ik op iCulture dat er in 2017 maar 30.754 Apple TV’s verkocht waren tegen 429.466 Chromecasts en 730.739 Smart tv’s. Kleine doelgroep dus.

  23. Ouderwetse kastjes uit huis gedaan en NLZIET ervoor terug op de Apple TV. Ik mis helemaal niets.

  24. Chromecast kopen, klaar…..

  25. Even voor de mensen die wéér meteen beginnen te roepen casten met chromecast airplay o.i.d.
    Niet alle uitzendingen van Ziggo / replay tv mogen worden verstuurd via chromecast / airplay i.v.m rechten. Vandaar dat een app voor Apple TV hiervoor welkom zou zijn.

  26. Best vreemd. Laatst had ik er contact met ze over en toen zeiden ze dat ze helemaal niet bezig waren met een Apple TV app.

  27. Origineel geplaatst door Dennis
    Waarom zou je toch zo graag app op je Apple tv willen, je kan ook gewoon casten naar Apple tv of chromecast met je mobiel ?.

    Daarbij heb je als nog een abbo bij ziggo nodig, dus kan je net zo goed een CI+ module nemen.

    Dan heb je de zelfde functies als de app, en gewoon met eigen afstandsbediening van de tv.

    Kan je hiermee ook gwn Movies XL & HBO etc ontvangen?

  28. @Rudra: Ja, dat kan. Als je de goede ci module hebt die interactieve tv ondersteunt.
    Door op de rode “teletekst” knop te drukken open je het Ziggo interactieve gedeelte en kun je gewoon HBO series kijken.
    (Alleen uitzending gemist programma’s zijn heeeeel beperkt)

  29. App is stuk minder relevant nu ik sinds een week de mediabox XL heb ingeruild voor de mediabox Next. Wat een verademing! Eindelijk normale reactie tijden. Interface is prima 👍🏻

  30. Ik heb op mijn nvidia shield tv gewoon sideloaden van ziggo go app werkt ook perfect heb je zoiets niet voor Apple tv dan dat je die kan sideloaden met een ios app???

  31. Wat ik me al afvroeg bij de afknAPPer waarom Ziggo die kreeg maar KPN niet? Zijn de 2 grootste en als je al begint te vergelijken(zoals gebeurd met NLziet, totaal ander soort dienst) dan lijkt mij dat die net zo goed zon prijs verdiende? Sponsort by maybe? 😉

  32. @Mick: ik zou dat zo vet vinden!

  33. @Larzzz: oud UPC gebied heeft geen interactieve CI+ optie helaas.

  34. @balsjer: Sinds februari 2018 aan het testen? Hoe kom je daar bij? Gek genoeg sta ik op de wachtlijst om de nieuwe app te mogen testen en deze is, voor de test groep, nog helemaal niet toegankelijk. Dus dat men sinds 2018 al test, weet jij meer? 😁🤪

  35. @Sander: De nieuwe box is geweldig!! Mag hem al een poosje testen en ik wil niet meer terug…

  36. @Larzzz: Nee, kan niet overal.

  37. @Larzzz: Idd kan prima game of thrones kijken met CI+ module, en uitzending gemist ach daarvoor zit zitten apps op de smart tv:
    Zelfs mijn lg met webos 1 doet rtlxl en NPO het nog prima op, dus dat dit niet goed werkt maakt me niet veel ui(en anders casten vanaf mobiel).

  38. @Patrick: Wat mag je dan niet casten vanuit ziggo, ben nog niks tegen gekomen wat niet werkt ?

  39. @Dennis: Dit werkt lang niet zo strak en makkelijk als een app op apple tv. En er zijn meerdere mensen die tv willen kijken ook als er geen telefoon met in de buurt is.

    Iedereen die (nieuwe) apple tv heeft weet het verschil tussen bijvoorbeeld een netflix app op apple tv (perfect), netflix app op je smart tv (gewoon bijna niet te doen zo traag) en streamen vanaf je telefoon. (Werkt redelijk maar haalt het bij lange niet vergelijken met apple tv app.

    Bovendien als je ziggo via de apple tv hebt, en ook netflix enzo, dan kunnen ook alle afstandsbedieningen eruit behalve de enige fijne ab (inderdaad van de apple tv)

    Ik ben voor!

  40. Jullie nederlanders mogen blij zijn dat jullie al providerapps hebben voor AppleTv. In België is dat wel andere koek. Daar springt niemand echt op de kar…
    Groetjes!

  41. Origineel geplaatst door Dennis
    @Patrick: Wat mag je dan niet casten vanuit ziggo, ben nog niks tegen gekomen wat niet werkt ?

    Ik wil graag Ziggo sport (F1) kunnen terugkijken via mijn tv i.p.v. via app op mijn iPad (ik heb basis abo). Dit is nu niet mogelijk via cast.

  42. @Thijs: Netflix app traag is op je tv ligt toch echt aan jou tv, mijn app super snel druk op Netflix knop bam 1 seconde app open.
    Ook door app bladeren gaat zo snel, zelfs op mijn tv uit 2014 was nog niet eens zo traag.

  43. Erg jammer. Zou namelijk serieus overwegen over te stappen op Ziggo als ze een app zouden hebben die goed zou werken. Heb namelijk een Vodafone abonnement en zou me dus ook wat schelen per maand waardoor de prijs helemaal niet zoveel hoger wordt dan ADSL maar wel sneller.

    Maar goed. Die app gaat er denk ik voorlopig niet komen en misschien wel een stille dood sterven. Typisch gevalletje consument loopt voor op degenen die verdienen aan de consument.

  44. @Marc: Daar heb ik halverwege vorig jaar Ziggo over gebeld, toen werd mij verteld dat de app intern door Ziggo getest wordt. De app is kennelijk nog steeds niet vrijgegeven voor externen (lees gebruikers). Fijn dat je op de lijst staat de app te mogen gaan testen, ben benieuwd wanneer je met testen kunt beginnen.

  45. Origineel geplaatst door Patrick
    Even voor de mensen die wéér meteen beginnen te roepen casten met chromecast airplay o.i.d.

    Niet alle uitzendingen van Ziggo / replay tv mogen worden verstuurd via chromecast / airplay i.v.m rechten. Vandaar dat een app voor Apple TV hiervoor welkom zou zijn.

    En voor de Apple TV zouden de rechten er dan ineens wél zijn ? 🤔.

    Ziggo moet nog wel meer met die rechten doen. Laten ze toch eens zorgen dat je bij replay TV voor- en achteruit mag spoelen (en schakel dat van mijn part bij de reclames dan even uit). Dit is de reden dat ik vrijwel nooit de app van Ziggo gebruik. Een uur gekeken naar iets, je wordt even gestoord (telefoontje of wat ook), iPad is uitgevallen, de app gaat niet meer verder. Kun je dus weer het hele uur opnieuw kijken (wat je natuurlijk niet doet) want vooruitspoelen gaat niet. Dus gebruik ik de apps van NPO en KIJK, die hebben blijkbaar wel de rechten van voor- en achteruit spoelen.

  46. @Marc: Ik ben tester en gebruik de app op twee androidtv’s en het werkt tot nog toe fantastisch! Meer mag en kan ik niet over zeggen.
    Ik begrijp dat het lang duurt voor sommige, maar de kwaliteit moet er wel zijn en tijdens release beschikbaar blijven en opeens down gaan of bugs hebben.

  47. Origineel geplaatst door Frank
    @Marc: Ik ben tester en gebruik de app op twee androidtv’s en het werkt tot nog toe fantastisch! Meer mag en kan ik niet over zeggen.

    Ik begrijp dat het lang duurt voor sommige, maar de kwaliteit moet er wel zijn en tijdens release beschikbaar blijven en opeens down gaan of bugs hebben.

    Ze kunnen gewoon een open beta openen. Ik hoop dat het snel komt, voor dat ik definitief vaarwel zeg tegen ziggo. Ben die 2009!! Horizon box wel zat. Langzame gedoe, beperkte audiomogelojkheden

  48. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie.

  49. Mijn mening daarover: het komt niet meer, denk dat ze met de mediabox en next een meer en breder publiek kunnen krijgen en waarschijnlijk wordt het via de app alleen gestreamd in gewoon. Beeld dus niet eens in HD

  50. Origineel geplaatst door Sander
    Mijn mening daarover: het komt niet meer, denk dat ze met de mediabox en next een meer en breder publiek kunnen krijgen en waarschijnlijk wordt het via de app alleen gestreamd in gewoon. Beeld dus niet eens in HD

    T-Mobile heeft wel een Apple TV 4 app…

  51. Ben zelf een jaar geleden overgestapt van KPN naar T-Mobile vanwege geen app en het koppige “nee” van KPN. T-Mobile had/ heeft wél een app en ik ben nu nog steeds erg tevreden.
    Wilde perse glasvezel dus Ziggo was sowieso geen optie.
    E-Sim er inmiddels óók bijgekregen;-)

  52. Een app zou handig zijn.

    Nu via AirPlay stream ik van mijn iPad via m’n Apple TV op m’n tv te kijken. Gaat prima en kan op m’n iPad m’n dingen blijven doen.
    Zou er geen addertje onder het gras zitten net als bij Outlook? Dat is ook alleen gratis bij kleinere iPads

  53. Typisch geval van een markt waarin er nauwelijks concurrentie is. Gedwongen winkelnering met eigen setup boxen en smart cards, wat zorgt voor een lock-in van klanten die daarna niet zo snel meer weg gaan. Dit protectionisme staat echte innovatie in de weg.

  54. Origineel geplaatst door Louis De Visser
    Vorige maand kreeg ik de reactie dat we geen concrete plannen waren voor een tv app(?!). Zou een zeer welkome aanvulling zijn aangezien ik met een CI+ plus module kijk. En geen mediabox in huis heb. Ik mis dus vele opties, ja vrijwillig, die ik wel zou hebben met de tv app. Helemaal omdat AirPlay niet wordt ondersteunt op de iOS versie van de Ziggo app.

    Niet bekend met de rode knop voor interactieve TV? Dat biedt nagenoeg dezelfde functies als de box.

  55. Wat een flauwekul van Ziggo. Dit ontwikkelteam is dus al sinds 2018 “volop” aan het testen. Ik kan me niet voorstellen dat dit team alle financiele middelen krijgt en vervolgens NUL rendement oplevert. Bovenstaande beweringen kloppen niet. Die app komt er nooit. Ik geloof er al lang niet meer in.

  56. Inmiddels overgestapt naar Tmobile anywhere. Bevalt prima. Duurt gewoon veel te lang bij Ziggo.

  57. Ziggo gelukkig tot ziens kunnen zeggen in de nieuwe woning met glasvezel. T-Mobile doet het tot nu toe prima, als is ook bij hun de TV app ook redelijk beperkt. Er zijn bijvoorbeeld geen Belgische Zenders.

  58. goed dat iCulture weer poolshoogte neemt, reactie van Ziggo toch eigenlijk te bizar voor woorden? Corona virus is heftig, maar om dat nu als reden te noemen dat een (wat is het, 2-jaar durende?) app nog steeds niet gereed is?

  59. @Michel: ik heb precies hetzelfde gedaan. T-Mobile voor thuis internet en NLZiet. Daarnaast hou ik nog geld over voor Netflix, AppleTV+ en Disney+.

  60. Nou lijkt zo’n app hartstikke leuk. Echter als je alleen maar tv afneemt bij Ziggo en geen internet, dan kun je de app toch niet gebruiken. Dit hebben ze namelijk al geblokkeerd.

  61. Is allemaal flauwekul

    Heb de ziggo app al geruime tijd draaien op een PhilipsTv met Android werkt perfect.
    Werkt hetzelfde als de next box je kan ook opnemen alles werkt hetzelfde.
    Je moet wel even zoeken op internet 😂

  62. @Patrick: zo’n app is in elk geval beter dan zo’n box. Alleen- zoals Ron al zegt- helaas geen Belgische TV. Lastig als je van wielrennen houdt;-)

  63. @Dennis: Jouw antwoord is zelf flauwekul;-)
    Dit gaat namelijk niet om een Philips TV met Android.

  64. Origineel geplaatst door Dennis
    Is allemaal flauwekul
    Heb de ziggo app al geruime tijd draaien op een PhilipsTv met Android werkt perfect.
    Werkt hetzelfde als de next box je kan ook opnemen alles werkt hetzelfde.
    Je moet wel even zoeken op internet 😂

    Tv met Android is nog lang geen TV 😜

    En is ook niet echt ondersteund. Ben benieuwd hoe lang het bij je blijft werken.

  65. Maar werkt wel al een maand of 5 nu zonder problemen. Dat zegt toch wel genoeg. En je hebt geen extra kastje nodig zoals de Apple TV. Die heb ik ook maar beneden heb ik gewoon de next box. Maar ben het er zeker mee eens dat het ook op de Apple TV moet komen.

  66. Ik ben over het algemeen tevreden over de kwaliteit van Ziggo. Ziggo GO op de Apple TV zou heel mooi zijn maar eerlijk gezegd kijk ik al jaren geen lineaire TV meer. Misschien de replay functie soms. NOS Journaal doe ik in de NOS App voor de Apple TV.

    Voor mij heb ik geen TV abonnement meer nodig maar het zit in de bundel en zonder scheelt nagenoeg niks in de kosten. Als Ziggo GO Apple TV app er komt gecombineerd met een goede Internet only abonnement dan lijkt me dat een goede combinatie. Of Ziggo Go voor de Apple TV er komt.. Nah alleen als er noodzaak is en die hebben ze niet echt wat ik vanuit hun oogpunt snap…

    Horizon heb ik niet (nog een oude Humax 5500c die dus 1 keer per drie maanden een keer gebruikt wordt). Mijn Ziggo aansluiting is in bridge mode (dus alleen modem) routeren doe ik zelf met AirPort Extreme dus tja.. alles werkt en internet doet het 99,9 %uur van de tijd.

  67. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Sander: Omdat KPN nooit (loze) beloften en/of aankondigingen heeft gedaan en Ziggo wel.

    Noet helemaal. Ze adverteren met: TV kijken “waar, wanneer en HOE jij het wilt”

    Zag net zo’n busje in de straat, maar is aantoonbaar niet correct🤓😂

  68. Denk je nou echt dat Ziggo serieus 2 jaar 1 app aan het testen is??? Tenzij het 1 scholier is die een halve dag per week dit doet. Als bedrijven dit gaan doen dan zou de app store behoorlijk leeg staan. Als ze geen rechten hebben dan hebben ze ook niets om te testen. En welke rechten krijgt Ziggo niet waar Tmobile al mee draait? Als ze meer willen dan Tmobile laten ze dan een beta of half fabrikaat uitbrengen. Hier zijn meerdere methodieken voor. Desnoods een app met alleen NPO zenders, zodat men ziet dat je geen onzin aan het verkopen bent. De app van Tmobile is (hoop ik) ook geen eindproduct. Want het moet minstens zo gebruiksvriendelijk zijn als een kastje van de provider en dat is nog ver te zoeken.

    En dat reclame/spoelen is ook wel een dingetje. Je betaald én een (te hoge) abonnement én bent ook nog verplicht reclames te kijken! Stel dat alle andere apps dat ook zouden doen? Je betaald de abbo van Youtube en je krijgt alsnog 10 reclames door je strot gedouwd bij een filmpje van een minuut.

    Betreft Horizonbox raad ik mensen de Nextbox van Ziggo te nemen. Deze wil je minder snel door het raam gooien.

  69. Dit is waarschijnlijk de langstlopende 1 april grap ooit.
    Global Liberty schijnt wel een Apple TV app in andere landen te hebben uitgebracht…

  70. @Stefan: daarom komt die app er ook niet en zeker nooit beschikbaar voor mensen die geen tv abo nemen en dat vind ik ook normaal.

  71. @Mick: zijn ze niet, kpn en t-mobile zijn ze allang voor

  72. @Jan: gaat er ook niet komen. Verdien model bij ziggo is met afname box of ci module. Ze gaan daar niet mee stoppen

  73. @Maurice: is ook zwets. De reden is dat ze veel verdienen aan de Horizonbox. Daarom wordt AirPlay in de telefoon app ook voor replay geblokt met de smoes dat het niet mag. Waarom mogen andere merken dat wel dan Ziggo? Of verdient het gewoon lekker die horizon die bij de ontwikkeling te veel gekost had en eigenlijk geflopt is?

  74. Ik heb een AppleTV 4 en zou het toejuichen, voor nu heb ik een chinees IPTV abbo afgesloten met ca 8000 zenders van all over the world incl. Alle Ziggo zenders. Is niet in hoogste resolutie maar werkt buitengewoon goed. Ook heb ik een Android H96 Android box ingebruik met ZiggoGo erop. Werkt ook vlekkeloos.
    Voor buiten de EU een eigen VPN gebouwd op een raspberryPI zodat
    Ik die ZiggoGO app kan gebruiken buiten de EU.
    Is eigenlijk schandalig dat het via omwegen moet terwijl je een abbo hebt van 70 Euro per maand en een trage horizon box.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.