Reacties voor: Ziekenhuis houdt moeders via iPad in contact met pasgeboren baby’s

Een Amerikaans ziekenhuis maakt gebruik van de iPad om pasgeboren baby's met moeders in contact te houden. Het initiatief staat bekend als 'BabyTime'.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik werk zelf in het UMCU. Op de neonatologie afdeling hangen daar ook (speciale) webcams boven de bedjes van de pasgeboren kinderen. De moeder/vader kan vanuit huis, of vanuit pc aan bed (krijgen alle patienten) mee kijken.

    Dus is niet echt wat nieuws.

  2. beetje achterhaald concept.. tijdens de geboorte van mijn dochter (in 2005) kon ik al 24/7 thuis inloggen en de live videostream bekijken van de couveuse (zelfs al via mijn toen gloednieuwe Qtec 9000 😉 )

  3. Leuk idee!
    Toen mijn dochter in 2012 na haar geboorte in een couveuse kwam, kreeg ik direct een laptop mee voor op mijn kamer, zodat ik haar altijd kon zien. Ook via de smartphone was alles te bekijken, zodat ook papa thuis kon kijken.
    Maar een ipad zou natuurlijk veel makkelijker zijn dan zon laptop op zon stellage, dus thumbs up!

  4. @eiskoud: ja, dat was bij mijn zoon in 2011 ook. Kon ook gewoon met mijn iPhone inloggen wanneer ik wilde, dus wat dit dan precies voor toegevoegde waarde biedt?

  5. Zet de couveuse naast het bed van de moeder en niet in een aparte ruimte.

  6. @Gonny van der Zwaag:

    Na een ontwikkeling van 10 jaar heeft ruim 50% van de Nederlandse ziekenhuizen de mogelijkheid voor ouders en familie om hun opgenomen pasgeborene virtueel te bezoeken (ik mocht een proefschrift schrijven over dit onderwerp, en was nauw betrokken bij de ‘geboorte’ van de eerste toepassingen).

    Het concept is niet nieuw, maar telkens zijn er nieuwe technieken, van analoge camera tot nu de iPad. Het is geweldig dat deze nieuwe technieken toegepast worden. Daar mogen we als Nederland best trots op zijn; want landen om ons heen moeten nog beginnen.

    Goed gedaan dus!

  7. @Ik: Dit is op de iPad, dus is het wél nieuws voor iPadclub.
    Om een vergelijking te maken: tekstverwerken op de pc kunnen we ook al behoorlijke tijd. Maar als Microsoft Office voor iPad uitkomt, is dat toch nieuws.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.