Reacties voor: Zelf widgets maken voor iOS 5 technisch mogelijk

Het is technisch mogelijk om zelf widgets te maken voor iOS 5, zo blijkt. Standaard levert Apple alleen een weer- en aandelenwidget mee in het notificatiescherm.
Lees het complete artikel → Zelf widgets maken voor iOS 5 technisch mogelijk
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Sowieso iets goeds voor de jailbreak-wereld.

  2. Zijn de apps “weer” en “aandelen” nou weg van het homescreen? En zijn ze aan te tappen in het notificationcentre?
    Dit is trouwens wel écht geweldig jailbreak nieuws, al zal ik er zelf weinig mee doen.

  3. Wow, daar gaan jailbreak ontwikkelaars hele vette dingen mee doen!

  4. Ik heb inmiddels de problemen gefixt met de titel (in de settings) die hij had, en de oplossing naar het getweet. Alleen ik krijg de widget maar niet te zien, weet iemand wat ik fout doe? Kan wel het ding aan zetten enzo.. De makefile lijkt ook niet te werken..

  5. dit is wel heel apart 😛 ik heb een android toetsel, en heb er echt een verschrikkelijke haat aan als er iets anders staat in het “berichtencentrum” (zoiets als SBSettings proppen sommige fabrikanten daarin)

    achja, zo zie je maar smaken verschillen 😛 maar ik zou zelf direct weer en stocks daar afzetten, net als spellingscontrole etc. grr gruwelijk

  6. All hail chronic & dev team!

  7. Misschien moet apple alle jailbreakers aannemen. Oh de os die je dan krijgt. Awesome !

  8. Haha die persoon boven mij zou wel vet zijn maar dan heb je geen reden meer om te jailbreaken…
    En ik hoop dat cydia vol gaat staan met widget meer dan Android

  9. Dit kan voor Apple een nieuwe store worden ! 0,79 per widget !
    Dat loopt enorm op voor Apple 

  10. Er moeten ook (homescreen) widgets komen voor Facebook, Twitter, MSN, Hyves, Power Options (sbsettings), NU.nl en Buienradar.

    Dat wordt mooi ios 5 dan en kan nog geld opleveren ook als je widgets kan kopen

  11. De kans is klein dat ontwikkelaars geld gaan vragen voor widgets. Voor push notifications moeten over het algemeen onkosten gemaakt worden (vanuit eigen server) maar er zijn weinig apps die dat vragen. Widget is gewoon een extra functionaliteit om je app aantrekkelijker te maken.

  12. @WouterteD: Nee deze zijn niet weg, zoals je ook in de filmpjes ziet kun je via de widget doorgestuurd worden naar de app en zo alsnog op andere plaatsen het weer bekijken.

    En als widget zou ik het tof vinden om wifi, 3g ect. te kunnen in en uitschakelen.

  13. @justw1n: breng ze nou niet op ideeën alsjeblieft! Ik heb liever dat ontwikkelaars in cydia er iets mee doen.

  14. Hebben er mensen ook opgemerkt dat de inkomende/uitgaande gesprekken weer gegeven zijn boven deze widgets? Sinds een paar dagen is dit verdwenen en nu zie ik namelijk alleen nog de weer en aandelen widgets.

    Is het bovenstaande gewoon functie of is het een bug?

  15. Lockscreen widgets zijn voor mij samen met SBSettings de reden voor jailbreak. Ik zou ze net als bij Android gewoon met de apps geleverd willen zien. Het is geen moeite voor Apple om binnen de (UI) restricties van iOS de devs toegang te geven om lockscreen widgets mee te leveren met apps. Dat zou echt geweldig zijn…fingers crossed…Want de jailbreak scene is leuk maar als het uit de app store komt ligt de standaard qua UI vaak wat hoger en daarmee de algehele beleving.

  16. Origineel geplaatst door LightPhoenix@WouterteD: Nee deze zijn niet weg, zoals je ook in de filmpjes ziet kun je via de widget doorgestuurd worden naar de app en zo alsnog op andere plaatsen het weer bekijken.En als widget zou ik het tof vinden om wifi, 3g ect. te kunnen in en uitschakelen.

    Nou die widget is er sinds vandaag 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.