Mark Rober op een auto.

‘YouTuber Mark Rober werkt bij Apple aan VR-projecten voor zelfrijdende auto’

Apple zou de handen ineen geslagen hebben met de populaire YouTuber Mark Rober. Hij zou bij Apple aan de slag gegaan zijn om te werken aan virtual reality-projecten, met als belangrijkste focus zelfrijdende auto's.

Virtual reality en zelfrijdende auto’s zijn twee onderwerpen waar Apple al enige tijd stilletjes aan werkt. Wat Apple’s concrete plannen zijn weten we niet, maar wat we nu wel weten is dat de YouTube Mark Rober Apple een handje helpt. Volgens Variety werkt Rober in Apple’s groep voor speciale projecten, waar hij helpt met de ontwikkeling van virtual reality.

YouTuber Mark Rober bij Apple

Het YouTube-kanaal van Mark Rober heeft momenteel maar liefst 3,4 miljoen abonnees. In zijn video’s bespreekt hij de wetenschap en allerlei handige en grappige gadgets. Voor zijn YouTube-carrière werkte hij negen jaar lang bij de NASA, waar hij onder andere aan Curiosity voor Mars werkte. De afgelopen jaren is hij vaak te gast bij populaire Amerikaanse talkshows van onder andere Jimmy Fallon. Volgens zijn LinkedIn-profiel werkt hij sinds de zomer van 2015 als product design engineer. De naam van het bedrijf staat er niet bij, maar het zou dus gaan om een klus bij Apple.

Bij Apple werkt hij nu dus aan virtual reality voor zelfrijdende auto’s. Zijn naam is bijvoorbeeld te vinden bij twee patenten over dit onderwerp. Volgens de patenten kan VR gebruikt worden bij passagiers van zelfrijdende auto’s, omdat ze het verkeer niet meer in de gaten hoeven te houden. Apple zou VR bijvoorbeeld in willen zetten als vorm van entertainment. Dankzij virtual reality kan er bijvoorbeeld een virtuele auteur of talkshowpresentator naast je in de auto zitten, die zijn nieuwste boek voorleest of zijn show presenteert. Eerder schreven we ook al over een patent waarin augmented reality gebruikt wordt voor zelfrijdende auto’s.

Patent van virtual passenger van Mark Rober.

De bron benadrukt dat de patenten ook gebruikt kunnen worden buiten de zelfrijdende auto’s. Er waren bijvoorbeeld geruchten dat Apple werkt aan een AR/VR-headset met twee 8K-schermen. Wat betreft zelfrijdende auto’s lijkt het erop dat Apple samen wil gaan werken met andere automerken, in plaats van zelf een eigen Apple Car op de markt brengen. Apple is wel al meer dan vijftig zelfrijdende auto’s in Californië aan het testen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2018, 8:55
Bron Bron Variety
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple car, project titan, virtual reality
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.