Koplampen van een Apple Car.

Apple heeft nu meer dan vijftig zelfrijdende auto’s op de weg

In Californië meer dan Tesla en Google

Apple heeft inmiddels meer dan vijftig zelfrijdende auto's op de weg. Het betekent dat Apple met meer testauto's rondrijdt dan Tesla, Waymo of Uber. Maar wat gaat Apple ermee doen?

Meer dan vijftig zelfrijdende auto’s

Hoewel Apple nog niets officieels heeft aangekondigd, blijven ze doorgaan met zelfrijdende auto’s. Inmiddels heeft Apple 55 zelfrijdende auto’s geregistreerd staan bij de California Department of Motor Vehicles (DMV). De auto’s rijden allemaal in de staat Californië.

Het afgelopen jaar is Apple flink aan het investeren geweest op het gebied van zelfrijdende auto’s. Apple is ruim een jaar geleden gestart met het rondrijden met zelfrijdende auto’s. In april vorig jaar begon dit nog met drie auto’s, terwijl het er eerder dit jaar nog 27 waren. Inmiddels staat de teller dus op 55 auto’s. Wel zijn hiervoor in verband met veiligheid nog bestuurders nodig, maar ook die moeten geregistreerd staan. Voor Apple mogen er nu 83 bestuurders achter het stuur kruipen om de auto’s te testen.

Apple heeft relatief veel zelfrijdende auto’s op de weg. Met het totale aantal van 55 stuks heeft Apple Waymo in Californië nu ingehaald. Waymo is de divisie voor zelfrijdende auto’s van Google. De teller bij Waymo staat nu op 51 stuks, maar heeft wel veel meer bestuurders (338). Bij zowel het aantal auto’s als het aantal bestuurders staat General Motor’s Cruise bovenaan met 104 auto’s en 407 chauffeurs. Waymo test verder ook buiten Californië zelfrijdende auto’s.

De laatste geruchten omtrent dit project, dat ook wel Project Titan genoemd wordt, wijzen erop dat Apple een softwarematig systeem aan het bouwen is, dat ingebouwd kan worden bij bestaande autofabrikanten. Het lijkt er dus niet op dat we over een aantal jaar in een auto met een Apple-logo op de grille de weg op gaan.

Onlangs zijn er ook al enkele patenten van Apple gepubliceerd, waarin augmented reality en autorijden gecombineerd worden. AR is de laatste jaren ook een flinke passie van Apple geworden en in dit patent wordt augmented reality dus gecombineerd met autorijden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2018, 9:10
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.