Pokemon Quest

Pokémon Quest voor iOS nu te downloaden

Hee, het lijkt wel Minecraft!

Pokémon Quest komt 28 juni naar iOS maar is nu al in de App Store te downloaden. De game is heel anders dan eerdere Pokémon-games en heeft qua design wel iets weg van Minecraft.

Pokémon Quest nu te spelen op iPhone en iPad

Pokémon Quest is een nieuw Pokémon-spel voor iOS. De game heeft een andere opzet dan je misschien gewend bent: het speelt zich af op een eiland met allerlei andere Pokémon en het doel is om je team zo groot mogelijk te maken en zoveel mogelijk schatten te verzamelen. De game is free-to-play en is vanaf nu te downloaden. Eerder kon je al een pre-order plaatsen. Nintendo Switch-gebruikers kunnen het al sinds eind mei spelen.


Tumblecube Island
Pokémon Quest vindt plaats op Tumblecube Island, een kubusvormige wereld, waar allerlei Pokémon rondlopen die op zoek zijn naar eten, schatten en andere Pokémon om mee te vechten. Er zijn verschillende basiskampen die spelers naar hun eigen hand kunnen zetten. Het uitbreiden van je basiskamp helpt je bij het aantrekken van nieuwe Pokémon om deze toe te voegen aan je team. Al je favoriete Pokémon uit de Red- en Blue-versie van de game zijn aanwezig, maar je zult wel wat moeite moeten doen om ze te vangen. Er komen geen Pokéballs aan te pas.

Je begint met één Pokémon (Bulbasaur, Charmander of Squirtle) en je doet overal op het eiland aan battles mee, waarmee je verborgen items wint. Ze maken je Pokémon sterker of krachtiger.

Pokémon niet volledig onder controle
Het bijzondere is dat spelers niet de volledige controle hebben over hun Pokémon tijdens de gevechten. Dit zal voor veel mensen even wennen zijn die normaal een van de andere Pokémon games spelen. Pokémon Quest is gratis te downloaden maar er zitten wel in-app aankopen in die variëren tussen de €5,49 en bijna €20.

Pokémon: Let’s Go
Naast Pokémon Quest verschijnen er later dit jaar twee andere games: Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, die allemaal wel wat weg hebben van de originele Pokémon spelletjes, waarbij je op zoek gaat naar allerlei Pokémon. De games zijn te spelen op de Nintendo Switch, maar hebben wel een link met het spel op de iPhone. Je kunt namelijk Pokémon uitwisselen tussen Pokémon Go op je iPhone en de games op de Nintendo Switch. Dus de karakters die je onderweg vangt in Pokémon Go, kun je later uitwisselen naar een van de nieuwe games op de Switch, om je team nog sterker te maken. Ook kun je cadeautjes uitwisselen.

Pokémon Quest is te downloaden kan via onderstaande link. De andere games Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pokémon: Let’s Go, Pikachu! zullen vanaf november beschikbaar zijn, maar zoals gezegd: alleen op de Nintendo Switch.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 27 juni: De game is nu te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2018, 10:00
Categorie Apps
Onderwerpen nintendo, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.