Pokemon Quest

Pokémon Quest: nieuwe game komt eind juni naar iOS

Hee, het lijkt wel Minecraft!

Nintendo heeft vannacht een aantal aankondigingen gedaan, waaronder een nieuwe game voor iOS. Pokémon Quest komt eind juni naar iOS en is al verkrijgbaar op de Nintendo Switch. De game is compleet anders dan elk ander Pokémon spel dat tot nu toe verschenen is. Qua design heeft het spel iets weg van Minecraft.

Pokémon Quest

Pokémon Quest is een nieuw Pokémon-spel voor iOS. De game heeft een andere opzet dan de meeste Pokémon spelletjes: het speelt zich af op een eiland met allerlei andere Pokémon en het doel is om je team zo groot mogelijk te maken en zoveel mogelijk schatten te verzamelen.

Tumblecube Island
Pokémon Quest vindt plaats op Tumblecube Island, waar allerlei Pokémon rondlopen die op zoek zijn naar eten, schatten en andere Pokémon om mee te vechten. Er zijn verschillende basiskampen die spelers naar hun eigen hand kunnen zetten. Het uitbreiden van je basiskamp helpt je bij het aantrekken van nieuwe Pokémon om deze toe te voegen aan je team.

Pokémon niet volledig onder controle
Het bijzondere is dat spelers niet de volledige controle hebben over hun Pokémon tijdens de gevechten. Dit zal voor veel mensen even wennen zijn die normaal een van de andere Pokémon games spelen. Pokémon Quest is gratis te downloaden maar er zitten wel in-app aankopen in die variëren tussen de $4,99 en $17,99.

Pokémon: Let’s Go
Naast Pokémon Quest verschijnen er later dit jaar twee andere games: Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pokémon: Let’s Go, Pikachu!, die allemaal wel wat weg hebben van de originele Pokémon spelletjes, waarbij je op zoek gaat naar allerlei Pokémon. De games zijn te spelen op de Nintendo Switch, maar hebben wel een link met het spel op de iPhone. Je kunt namelijk Pokémon uitwisselen tussen Pokémon Go op je iPhone en de games op de Nintendo Switch. Dus de karakters die je onderweg vangt in Pokémon Go, kun je later uitwisselen naar een van de nieuwe games op de Switch, om je team nog sterker te maken. Ook kun je cadeautjes uitwisselen.

Pokémon Quest is al te downloaden op de Nintendo Switch en zal eind juni ook beschikbaar komen voor de iPhone. Zowel Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pokémon: Let’s Go, Pikachu! zullen vanaf november beschikbaar zijn, maar zoals gezegd: alleen op de Nintendo Switch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2018, 10:28
Categorie Apps
Onderwerpen nintendo, pokemon

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.