XBMC in de toekomst met native AirPlay-ondersteuning? (jailbreak)

XBMC krijgt mogelijk native ondersteuning voor AirPlay, de draadloze streamingtechnologie van Apple. Er wordt gebruik gemaakt van code vanuit Boxee, een ander open source-mediaproject.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

xbmcXBMC krijgt in de toekomst mogelijk native ondersteuning voor AirPlay, de draadloze streamingtechnologie van Apple. Het is nu nog niet mogelijk om met XBMC muziek van een iPhone of iPad naar een XBMC-apparaat te sturen, maar daar wordt wel aan gewerkt. De benodigde code voor audio- en videostreaming zal daarbij afkomstig zijn van een ander open source-mediaproject, Boxee. Code van Boxee is al opgenomen in een experimentele versie van XBMC, maar daarmee is de oplossing nog niet werkend. Wat nog moet worden toegevoegd is de ondersteuning voor AirPlay.

Sinds afgelopen januari is de opensource-mediaspeler XBMC geschikt voor gebruik op Apple’s iPhone, iPad en tweede generatie Apple TV. Het gaat om een volledige XBMC installatie en niet slechts een client-server-implementatie, zoals eerder het geval was bij Plex. De XBMC mediaspeler is geschikt voor het hardwarematig decoderen van 720p en zelfs 1080p HD-videos. Met scripts was het op experimentele wijze al mogelijk om AirPlay te gebruiken, maar standaard zat de ondersteuning er nog niet in. XBMC, voorheen Xbox Media Center, was oorspronkelijk bedoeld als mediasoftware voor de bekende spelcomputer maar is tegenwoordig op allerlei platformen te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 15:10
Categorie Jailbreak
Onderwerpen airplay, jailbreak, xbmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.