Steadicam Smoothee: Maak van je iPhone een steadicam

De Smoothee Stedicam is een Steadicam-accessoire voor je iPhone. Hij is met zijn 200 euro redelijk duur, maar niet wanneer je hem vergelijkt met de Steadicam-camera's die tienduizenden euro's kosten.

Smoothee StedicamEr komen wekelijks aardig wat accessoires voor de iPhone voorbij die goed te combineren met de camera zijn, maar dit zijn vaak lenzen en statieven. Zelden zien we een accessoire dat alleen gemaakt is voor de iPhone-bezitter die specifiek wil filmen. De Steadicam Smoothee is een groot, log maar vooral handzaam statief voor je iPhone, die je helpt met het voorkomen van schuddende videobeelden. Steadicams zijn niks nieuws in de wereld van videocamera’s: al jarenlang hangen cameramannen hun apparatuur aan hun lichaam via een stevig vest, zodat ze geen last hebben van de trilbewegingen die je hebt wanneer je met alleen je handen filmt. Deze camera’s kosten echter al snel tienduizenden euro’s en zijn niet bepaald een investering die de gemiddelde iPhone-cameraman snel zou maken.

De Steadicam Smoothee is alsnog relatief duur voor een accessoire met zijn ongeveer 200 euro, maar levert wel het gewenste resultaat. Door je iPhone in het apparaat te zetten en hem met de hendel vast te houden, en hem op je arm te laten rusten, blijft je beeld stabiel en redelijk schokvrij. De gewichten die er aan hangen zorgen ervoor dat je telefoon goed in evenwicht blijft.

Je kunt de Steadicam Smoothee bestellen via de Britse website Firebox.com. Daar ben je er 170 pond aan kwijt. De precieze verzendkosten weet de site niet te vermelden, maar er wordt gesproken van de standaardtarieven die bij gewone post of bij UPS gelden.

https://www.youtube.com/watch?v=XHsGTVA818w

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 10:15
Categorieën Accessoires, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.