Voorspelling: iPhone-productie verdubbelt in tweede halfjaar 2011

Apple zal in de tweede helft van 2011 zo'n 60 miljoen iPhones produceren, denkt analist Craig Berger van FBR. Daarvan zal het grootste deel bestaan uit iPhone 4's en zelfs nog een paar iPhone 3GS's.

iphone-liggendJe bent er fan van of je vindt het maar onzinnige koffiedikkijkerij: analisten die de toeleveringsketen van Apple onderzoeken. Analist Craig Berger van Capital Markets heeft zijn licht laten schijnen over de productieketen van Apple en verwacht dat Apple dit najaar alweer alle records gaat breken.

Hij denkt dat de iPhone-productie in de tweede helft van 2011 bijna zal verdubbelen naar 58 miljoen stuks. De groei zal volgens hem vooral worden veroorzaakt door GSM-versies van de iPhone. De kwartaalproductie zal omhoog gaan van 23,6 naar 27,9 miljoen stuks wat vooral wordt veroorzaakt door een flink hogere productie van de iPhone 4.

Die zal goed zijn voor 15,2 miljoen stuks en dat is 3,1 miljoen meer dan eerder werd gedacht. Van de iPhone 5 zullen er 6,8 miljoen toestellen worden gemaakt (en Apple kennende zullen ze ook meteen als warme broodjes worden verkocht). Zelfs naar de iPhone 3GS blijft er nog vraag, omdat het toestel voor Europese en Amerikaanse operators een mogelijkheid biedt om een goedkoop toestel aan te bieden, als tegenhanger voor de goedkope Android-toestellen. Dat bleek eerder vandaag ook al uit cijfers van de Amerikaanse markt: de iPhone 3GS prijkt nog steeds trots op de tweede plaats, als bijna het bestverkochte toestel. Slechts 3 procent van het totale productieaantal zal bestaan uit CDMA-toestellen.

In het vierde kwartaal zal Apple dan nog zo’n 30 miljoen stuks gaan produceren, waardoor het totaal voor het tweede halfjaar uitkomt op 58 miljoen. In totaal koopt de productie dan uit op 102 miljoen stuks voor het hele kalenderjaar 2011. Daarvan zullen zo’n 95 miljoen stuks worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2011, 21:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen groei, productie, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.