apple-tv-zwart

Ontwikkelaar stopt met XBMC voor Apple TV 2

De ontwikkelaar van XBMC voor Apple TV 2 stopt met de software, omdat verder gaan te moeilijk is. FireCore gaat intussen wel door met nieuwe aTV-versies.

apple-tv-zwartKodi, ontwikkelaar van de XBMC-software voor Apple TV’s gaat stoppen met software voor de Apple TV 2. Dat hebben ze in een blogposting aangekondigd. De zilveren Apple TV van de eerste generatie en de zwarte Apple TV van de tweede generatie worden nog veel gebruikt om de mediacenter-software XBMC te gebruiken. Maar het loont niet meer om de software voor het oude apparaat te onderhouden. Ondertussen gaat ontwikkelaar FireCore nog wel gewoon door met het ontwikkelen van aTV Flash voor beide Apple TV’s en bracht de afgelopen dagen nog updates uit.

De Apple TV 2 staat in nog veel huiskamers. Je kunt deze Apple TV uit 2010 jailbreaken, zodat je er de mediacentersoftware XBMC op kunt installeren. XBMC heet sinds kort Kodi, maar iedereen gebruikt nog de oude benaming XBMC.

Volgens Kodi kost het teveel tijd om XBMC voor de Apple TV 2 te onderhouden. Apple heeft nooit een SDK voor dit model Apple TV uitgebracht, waardoor het onderhouden van de software alleen kan gebeuren op basis van proberen en logbestanden doorspitten. Met als gevolg dat de software regelmatig crasht en ondermaats presteert. Sinds XBMC Frodo in 2013 verscheen is het alleen maar slechter geworden.

Er zal nog één XMBC-update verschijnen: Kodi 14.1. Daarna zal er nog wel support zijn via het forum, maar de software zal niet verder worden onderhouden. De ontwikkelaar richt zijn hoop op geruchten dat Apple een SDK voor de Apple TV 3 gaat uitbrengen. In dat geval zal de ontwikkeling weer ter hand worden genomen, hopelijk zonder de hacks, zonder de noodzaak om te jailbreaken en met goede ontwikkeltools.

Wil je toch XBMC blijven gebruiken, dan kun je eens kijken naar de andere platformen waarop XBMC werkt, zoals de Raspberry Pi.

http://firecore.com/atvflash-xbmc

FireCore ATV Flash XBMC Edition

Ondertussen gaat FireCore gewoon door met het uitbrengen dan software voor de Apple TV. Ze brachten aTV Flash (XMBC Edition) uit voor de eerste generatie Apple TV. Dit is de zilverkleurige uitvoering. Je installeert deze software via een usb-stick. aTV Flash XBMC Edition vervangt de Apple TV-software volledig en maakt dus niet gebruik van add-ons zoals bij de normale aTV Flash (silver) het geval is. Door een 1080p videokaart te installeren kun je op die manier zelfs 1080p-video’s afspelen op de eerste generatie Apple TV. Deze vervangt de standaard Apple TV Wi-Fi-kaart. Je hebt daarom wel een Ethernet-kabel of een Wi-Fi-adapter nodig om nog toegang te houden tot het netwerk.

Meer informatie lees je hier: FireCore ATV Flash XBMC Edition

aTV Flash (Black) 2.5

apple-tv-zwartOok bracht FireCore versie 2.5 van aTV Flash (Black) uit, bedoeld voor de zwarte Apple TV tweede generatie. Hierin zit een nieuwe trakt-synchronisatiemethode, die al werd ingevoerd in Infuse 3 voor iOS. Het zorgt ervoor dat je historie van bekeken films en tv-series wordt gesynchroniseerd tussen meerdere apparaten. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het kijken van een film op je Apple TV en daarna in bed verder kijken op je iPad. Je hebt hiervoor wel een account op trakt.tv nodig.

Meer informatie lees je hier: aTV Flash (black) 2.5

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2015, 14:27
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv, xbmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.