Withings BPM Core bloeddrukmeter.

Nieuwe Withings bloeddrukmeter met ECG nu beschikbaar

Werkt met Apple Gezondheid-app
Gezondheidsbedrijf Withings heeft twee nieuwe bloeddrukmeters uitgebracht. De nieuwe BPM Core is een bloeddrukmeter met ECG-functie. Ook de nieuwe BPM Connect is nu beschikbaar.

Withings BPM Core beschikbaar

Afgelopen januari kondigde Withings al, samen met de Withings Move, de BPM Core-bloeddrukmeter aan. Dit nieuwe gezondheidsaccessoires meet niet alleen je bloeddruk, maar kan ook een ECG maken en naar je hart luisteren via een digitale stethoscoop. De BPM Connect is een vernieuwde versie van de klassieke bloeddrukmeter van Withings. Beide zijn vanaf vandaag beschikbaar via de Apple Store en de Withings-website.


De nieuwe BPM Core ziet eruit als een standaard bloeddrukmeter die je om je bovenarm wikkelt. Met de LED-lampjes en via de gekoppelde iPhone-app check je wat je bloeddruk is. De nieuwe exclusieve ECG-functie is goedgekeurd door de Europese instanties en geeft je de mogelijkheid om bepaalde hartafwijkingen te meten, zoals een hartritmestoornis. Het heeft dus dezelfde functie als de Apple Watch ECG, die ook atriumfibrilleren kan meten. Je maakt een ECG door je andere hand op de onderkant van de cilinderachtige sensor te leggen. Op deze manier vorm je een gesloten baan, waardoor de slagen van je hart via een gesloten baan naar het apparaat doorgestuurd worden.

Withings BPM Core bloeddrukmeter met iPhone.

De digitale stethoscoop in de bloeddrukmeter kan vroegtijdig afwijkingen aan de hartkleppen constateren. Alle metingen kunnen binnen 90 seconden uitgevoerd worden. Alle uitslagen zijn via de LED af te lezen en worden opgeslagen in de Health Mate-app. Gegevens over je bloeddruk en hartslag verschijnen ook in Apple’s Gezondheid-app. Dat geldt helaas niet voor de ECG-metingen.

De Withings BPM Core kost €249,95 en is vanaf later vandaag beschikbaar bij de Apple Store of via de Withings-website.

Withings BPM Connect beschikbaar

Withings introduceert daarnaast de nieuwe BPM Connect. De vernieuwde bloeddrukmeter meet je hartslag en je bloeddruk op een eenvoudigere manier. Het is bij deze nieuwe versie niet nodig om je iPhone in de buurt te houden, omdat de bloeddrukmeter via de LED-lampjes het resultaat aangeeft. De gegevens kunnen daarna via Bluetooth of Wi-Fi gesynchroniseerd worden met de Health Mate-app. Net als de BPM Core geeft de Connect met kleurtjes aan wat het resultaat is: groen voor normaal, oranje voor gemiddeld en rood voor een hoge bloeddruk.

Withings BPM Connect bloeddrukmeter.

De vorige bloeddrukmeter is verkrijgbaar voor €99,95 en dat geldt ook voor de nieuwe variant. De nieuwe BPM Connect komt later vandaag verkrijgbaar bij de Apple Store en direct via Withings.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.