Reacties voor: Whatsapp op veertig procent smartphones

Veertig procent van de smartphonebezitters gebruikt Whatsapp. Facebook is met vijftig procent nog populairder en Hyves zit daar net onder met een dikke veertig procent.
Lees het complete artikel → Whatsapp op veertig procent smartphones
Elger van der Wel -

Reacties: 21 reacties

  1. Vind 40% nog wel weinig als ik lees dat het hier gaat om smartphones… Had toch wel meer verwacht. Cijfers van Hi/KPN zou ik zelf eerder geloven, aangezien WhatsApp echt booming is.

  2. Vind ‘t vrij veel. Nog niet alle smartphones zijn voorzien met een internet abbo (opmerkelijk) en zakelijke abonnees kiezen waarschijnlijk toch vaak voor gewone sms.

    Zal sowieso beter blijven dan dat nutteloze iMessage..

  3. Hyves 40%? Dat vind ik juist erg veel! Wie zit er nog op Hyves tegenwoordig (en dan heb ik het niet over je niet actieve profieltje die je 5 jaar geleden een keer hebt aangemaakt)

  4. Ik gebruik hyves meer dan facebook ivm privacybeleid. Twitter weiger ik nog steeds aan te beginnen omdat ik niet van de hele wereld wil weten wat ze op dit moment aan t doen zijn. Imo is twitter het sociale netwerk voor mensen met tijd te veel.
    Whatsapp gebruik ik al jaren, en in de laatste paar maanden merk ik de gebruikersgroep enorm groeien in mijn vriendenkring.

  5. KPN heeft de laatste tijd ook aardig wat reclame voor Whatsapp gemaakt. Misschien niet de bedoeling van ze, maar het resultaat is wel: Whatsapp is bekender dan ooit, en KPN mag geen extra kosten ervoor berekenen.

  6. @OM: Idem. En daarbij was Whatsapp recentelijk ook even gratis te downloaden. Toen heb ik hem ook gedownload.

  7. KPN sluit me aan => dan is WhatsApp altijd dichtbij !

  8. En dat te bedenken dat Apples eigen WhatsApp, iMessage vanaf de herfst standaard op alle iPhones staat. Dan gaat het echt hard 😉

  9. “Hyves zit daar opvallend genoeg onder met een dikke veertig procent, terwijl het nog altijd het populairste sociale netwerk van Nederland is.”

    Dat betekent dat óf een groter deel van de hyvers niet in bezit is van een smartphone, óf Hyves niet het populairste sociale netwerk in Nederland is. Als ik kijk naar mijn omgeving kan dit allebei zomaar waar zijn. Maar ik denk eigenlijk dat het komt omdat hyvers over het algemeen behoren tot de jongste generatie en diens ouders.

    Smartphones worden het meest gebruikt door mensen tussen de 16 en de 40, een groot deel van de hyvers is óf ouder of jónger dan dat.

  10. @Laurens: Ik weet niet of het dan wel hard gaat. iMessage is een Apple only app en Whatsapp van meerdere platformen. Lijkt me dat de voorsprong niet snel ingehaald gaat worden.

  11. 40% van hoeveel smartphones? Hoe zit het met Ping van Blackberry, ik heb ergens gelezen dat deze DE favoriet is van de nederlandse jeugd & jong volwassenen!?

  12. @abc: Het gebruik van Hyves is sowieso aan het afnemen. Ik gok dat de statistieken zijn van het aantal gebruikers, en niet van het aantal actieve gebruikers. Ik merk in mijn omgeving dat iedereen aan het over stappen is op Facebook, maar nog wel zijn/haar Hyves accoutn behoudt om eventueel nog in contact te blijven met mensen die nog niet volledig zijn overgestapt. 🙂

  13. Whatsapp is er bijvoorbeeld toch ook nog niet voor Windows mobile?

    @Mark: Ik zit meer op hyves dan op facebook.
    Ik kan op Hyves meer van mijn vrienden vinden dan op facebook (VEEEEL meer).
    Daarnaast is de app van facebook echt rotzooi..en die van hyves stukken beter.
    Ook vind ik hyves veel overzichtelijker

  14. Het blijkt dus dat de providers geen omzetdaling hebben. Wat zeuren ze dan.

  15. Nou die van hyves vind ik veel te veel. Want wat ik merk is dat iedereen langzamerhand meer facebook gebruikt…

  16. Wat zou je denken va eBuddyXMS? Die is veiliger ook nog dan WhatsApp

  17. Origineel geplaatst door Bas Bouman
    Zal sowieso beter blijven dan dat nutteloze iMessage.

    Nutteloze opmerking! iMessage is nog niet eens in gebruik.
    Begrijp dat je een enorme fan bent van WhatsApp maar je kunt ook doorslaan….hup, weer terug aan je huiswerk.

  18. Origineel geplaatst door Bas Bouman
    Zal sowieso beter blijven dan dat nutteloze iMessage..

    Wat vind je nou zo nutteloos aan iMessage? iMessage is een betere versie van Ping & WhatsApp aangezien het automatisch is binnen de SMS app!

    Origineel geplaatst door Chavasse
    @OM: Idem. En daarbij was Whatsapp recentelijk ook even gratis te downloaden. Toen heb ik hem ook gedownload.

    Dat was als excuus dat ze geen beveiliging hebben gebruikt, gelukkig voor ons heeft iMessage dat er standaard bij.

    Origineel geplaatst door abc
    Smartphones worden het meest gebruikt door mensen tussen de 16 en de 40, een groot deel van de hyvers is óf ouder of jónger dan dat.

    Geloof het of niet, de gemiddelde leeftijd van Hyves ligt rond de 25-35. Ik geloof er zelf ook weinig van en vind het meer iets voor kleuters geworden. Maar desondanks hebben ze 10 miljoen accounts (let op: geen 10 miljoen Nederlanders, laat staan 10 miljoen actieve Nederlanders of 10 miljoen actieve accounts)..

    @Pim Brussee:
    Ze hebben danwel geen algehele omzetdaling, de inkomsten uit de sms-bundels (en tevens de bel-bundels) nemen af en daar krijgen die rijke bedrijven tranen van. Daarom willen ze nóg meer winst maken en alles blokkeren. Ik bedoel niet innoveren.

    @Paulpetrowiets:
    Het probleem is dat niemand eBuddy XMS wilt hebben. Simpelweg 1 van mijn contacten heeft het en die kent het dankzij mij. Gaat nooit groot worden, eBuddy heeft een marketingprobleem. iMessage heeft net zoals eBuddy encryptie, maar zij claimen niet dat het langer duurt om een bericht te verzenden en volgens mij ondersteunt Apple niet de optie om encryptie uit te zetten.

  19. Ipad (3g) in bestelling, iemand een idee of whatssapp hier ook op werk?

  20. @legoleek: @tom031: Met iOS 5 & iMessage heb je dat dus niet meer nodig voor iOS contacten 🙂

  21. Origineel geplaatst door Laurens
    En dat te bedenken dat Apples eigen WhatsApp, iMessage vanaf de herfst standaard op alle iPhones staat. Dan gaat het echt hard

    Ja, want iedereen heeft een iphone!
    Denk nou eens logisch na, een applicatie die x-platform ondersteunt zal altijd een groter marktaandeel blijven houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.