Nederlandse Air Guitar Move maakt een gitaar van de iPhone

De Air Guitar Move maakt van de iPhone een tussenstap tussen een echte gitaar en een luchtgitaar. Middels een op de iPhone aangesloten plectrum kun je jammen of een soort Guitar Hero spelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Gitaar spelen op de iPhoneEen jaar geleden verhuisde de Nederlander Ronald Mannak naar San Francisco met het idee om muziekgames op de iPhone voorgoed te veranderen. Dat idee lijkt nu werkelijkheid te worden. Hij sloeg de handen ineen met Colin Karpfinger, die al eerder verantwoordelijk was voor onder andere de iPhone on screen-controller Thumbies. Samen komen ze met de Air Guitar Move, een manier om gitaar te spelen op de iPhone. Niet door enkel op het scherm te drukken, maar door de iPhone te behandelen als een luchtgitaar met een bijgeleverd plectrum.

Het plectrum is bedraad en je kunt ‘m in de 30-pins connector van de iPhone stoppen, waar doorgaans vooral de oplader huist. Zodra de plectrum in de connector zit, wordt op de iPhone automatisch de bijgeleverde applicatie Air Guitar Move opgestart en daarin zijn twee standen te vinden. In het ene kun je in een muziekspel op de maat gitaarnoten aanslaan als elk ander muziekspel. In de andere, veel interessantere stand, kun je echter vrij jammen met de iPhone. Op de telefoon bedien je dan de akkoorden van de gitaar door je vingers op het scherm te drukken. Overdrive bereik je door met de iPhone te schudden. En spelen? Dat doe je door het plectrum te bewegen alsof je op een echte gitaar bezig bent. Als er een gat te vullen was tussen luchtgitaar spelen en echt gitaar spelen, dan vult Air Guitar Move hem op.

De achtergrond van de heren liegt er niet om. Behalve Thumbies is het team achter Air Guitar Move ook verantwoordelijk voor de V-Beat AirDrums en V-Beat AirGuitar. Beide zijn, aldus de heren, het best verkopende muziekspeelgoed op de website Amazon. Ook zal de Air Guitar Move gefabriceerd worden in de fabriek waar ook de instrumenten van Guitar Hero en Rockband uitgerold zijn. Omdat V-Beat AirGuitar een goede impressie geeft van wat je kan verwachten van Air Guitar Move, hieronder een videoverslag van de vergane website GadgetGarden:

Air Guitar Move is een Kickstarter-project. Dat betekent dat het initiatief eerst investeerders zoekt om gerealiseerd te kunnen worden. Op moment van schrijven heeft het project nog 24 dagen te gaan om bijna 15.000 euro te verzamelen. Investeerders ontvangen het plectrum en de bijbehorende iPhone-applicatie als ze 28 euro of meer investeren en krijgen hun geld terug als het beoogde investeringsbedrag niet wordt behaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2011, 16:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen gitaar, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.