WhatsApp Mac vernieuwd

Reacties voor: WhatsApp brengt nieuwe geoptimaliseerde Mac-app uit: nu ook beschikbaar via de App Store

WhatsApp heeft een nieuwe app voor de Mac uitgebracht, die geoptimaliseerd is voor macOS en Apple Silicon. Er was eerder al een publieke beta, maar hij is nu te downloaden voor iedereen. Vanaf nu is hij ook beschikbaar via de Mac App Store.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Nu is de stap naar een goede iPad app mindere dan een dag werk

  2. Origineel geplaatst door Maarten
    Nu is de stap naar een goede iPad app mindere dan een dag werk

    Nou dat zal eens een keer tijd worden! Bizar dat we nog steeds geen iPad app hebben. Hoe moeilijk kan het zijn om een webapplicatie responsive op een iPad scherm te maken.

    Het werkt toch ook IN de browser 😒 geen excuus voor. Maar goed beter laat dan nooit.

    Fantastisch dat we wel nu al een native silicon app hebben! Gebruik het echt mega veel.

  3. Ik was groot fan om over te stappen naar een andere chat dienst met z’n allen. Maar dat gevoel krijg ik steeds minder. Helemaal als ik zie dat whatsapp een native app aan het ontwikkelen is voor de Mac. Ik verwacht ook dat dit snel op de iPad komt. Er is ook al aangekondigd dat dit gaat werken zonder een actieve iphone. Dit waren wel mijn grootste pijnpunten aan whatsapp. De meeste ontbrekende functies zijn al wel toegevoegd. Verder gebruik ik toch al zo veel mogelijk iMessage de bv telegram is nu deels betaald. Misschien is whatsapp zo slecht nog niet

  4. Origineel geplaatst door Ro
    Ik was groot fan om over te stappen naar een andere chat dienst met z’n allen. Maar dat gevoel krijg ik steeds minder. Helemaal als ik zie dat whatsapp een native app aan het ontwikkelen is voor de Mac. Ik verwacht ook dat dit snel op de iPad komt. Er is ook al aangekondigd dat dit gaat werken zonder een actieve iphone. Dit waren wel mijn grootste pijnpunten aan whatsapp. De meeste ontbrekende functies zijn al wel toegevoegd. Verder gebruik ik toch al zo veel mogelijk iMessage de bv telegram is nu deels betaald. Misschien is whatsapp zo slecht nog niet

    Jammer dat alleen de updates zolang duren…

  5. (Red.) Artikel bijgewerkt met link naar nieuwe publieke beta van geoptimaliseerde Mac-versie van WhatsApp.

  6. de nieuwe whatsapp laat enkel telefoonummers zien, geen namen.

  7. @Dinesh: bij mij staan wel de namen met profielfoto

  8. Nu nog een app voor de Apple Watch!

  9. (Red.) Artikel helemaal bijgewerkt na verschijning van de nieuwe app.

  10. (Red.) Vernieuwde WhatsApp voor Mac nu ook beschikbaar via de App Store, als universele app met iPhone-versie.

  11. Wat zou de reden zijn dat ze zo tergend traag zijn met de ontwikkelingen van de app? Het lijkt wel of ze helemaal niet hun best willen doen… Geen iPad app, geen volledige mac integratie, ik mis bijvoorbeeld nog steeds aanwezigheid in het share menu… Apps zoals Telegram die zie ik elke dag een stukje gelikter en beter worden!
    Ik heb ditzelfde gevoel een beetje bij Spotify, daarvan heb ik ook altijd het gevoel dat ze er geen zin in hebben…

    • Nou Sjakie, kijk, het is heel simpel: het is low-priority voor Meta, want aan Whatsapp verdienen ze niet direct, want nauwelijks tot geen ads, anders dan bij Facebook, Instagram en straks ook Threads wel het geval is. That’s it.

    • Telegram heeft niet eens elke dag updates, vrij knap dat jij het elke dag beter ziet worden..

  12. Nu nog voor de Apple Watch zodat we ook foto’s op het horloge kunnen zien.

  13. Ik vond de oude in een aantal opzichten een stuk fijner. De nieuwe app is weinig efficiënt met ruimte. Ik gebruik de app altijd in een relatief klein venster en door die papzakken van een zijbalken blijft daardoor wel weinig over voor hetgeen waar het allemaal om draait: de gesprekken. Ook vind ik de tekstgrootte niet echt prettig. Die kan je ook alleen voor de gesprekken aanpassen en niet voor het tekstvak of de zijbalken. Hopelijk kijken ze nog eens goed naar het ontwerp.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.