Reacties voor: WhatsApp brengt desktop-app voor Mac en Windows uit

WhatsApp heeft een desktop-app voor Windows en Mac uitgebracht. Deze synct berichten tussen al je apparaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Bij mij stopt het programma steeds onverwacht bij openen op OX X 10.9.5

  2. @Frank: Wanneer komt er een versie van whatsapp voor de iPad uit?
    Daar zit ik eerder op te wachten dan de Mac/desktop versie.

  3. Heb Windows 7 …

  4. @Willem: Echt he? Meer mensen gebruiken Windows 7 dan Windows 8

  5. Ik krijg de indruk dat het programma niet veel meer is dan de al bestaande programma’s die gebruik maken van een webport. Dat wil zeggen, ze “wrappen” web.whatsapp.com in een jasje waardoor je het als los programma kan gebruiken.

    https://github.com/stonesam92/ChitChat
    https://github.com/Neo11/ChitChat (een andere actievere vork)

  6. Heb windows 7….

  7. Beetje jammer dus als ik het goed begrijp als ik de pc uitzet en later weer aan zet moet ik steeds de QR code scannen jammer waarom komen ze niet met een versie die je gewoon kan instaleren en altijd werkt op meerdere computers wij willen het gaan gebruiken op meerdere computers waar de berichten tegelijk op binnen komen

  8. Hmmm……applicatie werkt wel in Windows 10. Maar……notificatie komen pas binnen als applicatie op je PC actief is, dus open staat. Als ie niet actief staat, met icoon op de taakbalk komt er geen notificatie binnen. M.a.w. je moet de hele tijd online zijn met Whatsapp op je PC om meldingen te ontvangen. Jammer weer…..

  9. Het werkt ook gewoon op Windows 7.. 🙂

  10. @Aart: Niet, Whatsapp kan maar op 1 apparaat gebruikt worden omdat ze geen berichten op de servers bewaren…
    Wat je wel kunt doen is whatsapp web op je ipad gebruiken geloof ik. En er is een app in de appstore die dit via webviewer doet maar als app wordt aangeboden :).

  11. Origineel geplaatst door Nadleeh
    Ik krijg de indruk dat het programma niet veel meer is dan de al bestaande programma’s die gebruik maken van een webport. Dat wil zeggen, ze “wrappen” web.whatsapp.com in een jasje waardoor je het als los programma kan gebruiken.
    https://github.com/stonesam92/ChitChat
    https://github.com/Neo11/ChitChat (een andere actievere vork)

    Het is inderdaad niet meer dan dat. Het maakt gebruik van het Electron-framework dat is gebaseerd op Chromium. In feite dus een Chromium-browser verpakt in een appbundel (en nog een grote bundel ook, 135 MB!). Wanneer je het programma opent ziet het 1:1 uit als de website en heeft ook geen aparte vensters. Gebruikt ook niet de ‘native’ stijl van OS X, maar het Material Design van Android. De desktop-app moet ook geopend blijven; sluit je het ene venster, wordt de app ook gesloten.

    Ik denk dat WhatsApp dit alleen heeft gedaan om de wildgroei aan WhatsApp-apps tegen te gaan, zodat mensen zien dat er een officiële app is.

  12. @Ivan: De 64 bit Windows 8 versie werkt ook op windows 7.

  13. Ik had in al m’n n00biness verwacht dat ik nu Whatsapp kon gebruiken zonder afhankelijk te zijn van mijn smartphone. Helaas is de officiële Whatsapp-app exact hetzelfde als al die andere apps die al bestaan..

  14. Zie boven 🙂

    Origineel geplaatst door Jan
    Ik had in al m’n n00biness verwacht dat ik nu Whatsapp kon gebruiken zonder afhankelijk te zijn van mijn smartphone. Helaas is de officiële Whatsapp-app exact hetzelfde als al die andere apps die al bestaan..

  15. Origineel geplaatst door Jan
    Ik had in al m’n n00biness verwacht dat ik nu Whatsapp kon gebruiken zonder afhankelijk te zijn van mijn smartphone. Helaas is de officiële Whatsapp-app exact hetzelfde als al die andere apps die al bestaan..

    Begrijp ik (ook) heel goed.
    Mischien een gevalletje “n00b-news” 🙄😎🤓

  16. Moet je net als bij de webapp elke 5 minuten je iPhone wakker maken en whatsapp openen om verbinding te blijven houden? Zo ja: zinloos!

  17. Inderdaad erg teleurstellend dat dit gewoon een port van de website is. Ik had meer gehoopt, en eigenlijk ook wel verwacht..

  18. Ik heb dat al een paar maanden?

  19. Hoe moeilijk kan het zijn om iets te maken dat net zo werkt als iMessage of telegram? Ik snap het gewoon niet.

  20. Origineel geplaatst door Robert
    Hoe moeilijk kan het zijn om iets te maken dat net zo werkt als iMessage of telegram? Ik snap het gewoon niet.

    Inmiddels moet toch wel duidelijk zijn dat WhatsApp daar gewoon geen interesse in heeft. De oprichter van WhatsApp heeft onlangs nog een keer bevestigd dat hij niets in een iPad-versie ziet, met redenen die van toepassing zijn op elke mogelijke client. WhatsApp blijft toestel tot toestel, als directe vervanger voor SMS en zonder gedoe met accounts.

  21. @Ferrie: Nee, dat is niet nodig. Je aanmelding blijft gewoon bewaard, totdat je deze verwijderd via de WA app op je smartphone of elders inlogt via de WhatsApp-desktopapp of webversie.

  22. @Tevilnelg: Dank voor de toelichting 🙂

  23. Origineel geplaatst door Leo
    Moet je net als bij de webapp elke 5 minuten je iPhone wakker maken en whatsapp openen om verbinding te blijven houden? Zo ja: zinloos!

    Hoor dit wel vaker van mensen maar heb dit zelf met de web versie nooit ervaren, heb nu ook de app geïnstalleerd en loop ook hier niet tegen dat probleem aan?
    Ook heb ik op de whatsapp website maar één keer in hoeven loggen, iedere keer als ik nu mijn macbook opnieuw opstart en naar web.whatsapp.com gaat logt hij me automatisch in, hoef ik niks meer op mijn telefoon te doen.

    Ligt het misschien aan de instellingen op je telefoon?

  24. ‘t Werkt in ieder geval wel stukken beter dan in Safari. Zit tenminste ondersteuning bij voor delen van docs, maken van foto en opnemen van audio. Zie ik toch wel als sterke pluspunten, hoor.

    Port of niet, het werkt prima hier. Ik ben tevreden.

  25. @Ton Hordijk: Hoe kan ik het dan krijgen op windows 7

  26. @Tevilnelg: slecht argument, voor iPad uitrol is hetzelfde voorste zeggen als voor de Mac app, en met handover zou het nog makkelijker moeten zijn ook.

  27. Origineel geplaatst door Ferrie
    Beetje jammer dus als ik het goed begrijp als ik de pc uitzet en later weer aan zet moet ik steeds de QR code scannen jammer waarom komen ze niet met een versie die je gewoon kan instaleren en altijd werkt op meerdere computers wij willen het gaan gebruiken op meerdere computers waar de berichten tegelijk op binnen komen

    Is vast al heel vaak gezegd, maar met telegram kan zoiets al sinds dag 1

  28. Waar blijft de volledige Apple Watch app!?!?!

    Ik wil net als bij iMessage, geen zichtbare berichten op iPhone homescreen, maar wel volledig leesbaar op de watch notificatie…….

    Iemand een oplossing?

  29. Overigens grappig dat mensen altijd schreeuwen van we hebben geen desktop client nodig wanneer je dat als argument geeft voor bv Telegram.
    Nu brengt whatsapp een verkapte dekstop client uit en iedereen is dol enthousiast…

    Iets met schaapjes

  30. Beetje vreemde actie. In april zei Whatsapp baas Jan Koum nog dat er voorlopig geen WhatsApp voor iPad komt. Als reden noemde hij, dat het alleen op apparaten werkt die je overal mee naartoe kunt nemen. Volgens Koum is dat bij de iPad niet het geval, ook al zijn hedendaagse iPads draagbaar en licht van gewicht.

    Volgens mij is de desktop toch erg lastig te verslepen. Een iPad app lijkt me dan toch veel handiger dan wat ze nu uitbrengen.

  31. Als je telegram na probeert te doen, doe het dan wel goed want dit rammelt aan alle kanten.

  32. @Willem: Kijk eens naar het programma “Franz” (http://meetfranz.com) werkt als frontend voor oa whatsapp, messenger, telegram, slack, hangouts

  33. Heeft iemand al geprobeerd om de Pro-versie van WhatsApp Desktop-app aan te schaffen? Bij mij werkt de in-app aankoop niet.

  34. Origineel geplaatst door Evad1st
    @Tevilnelg: slecht argument, voor iPad uitrol is hetzelfde voorste zeggen als voor de Mac app, en met handover zou het nog makkelijker moeten zijn ook.

    Ik zei toch dat het er juist niet om gaat of het makkelijk om te zetten is, maar dat WhatsApp het gewoon niet wil.

  35. Franz is een mooie tool waar al je chat-applicaties bij elkaar komen.
    http://meetfranz.com
    Heb je ook geen last van Windows versie 7.

  36. Iedereen zit zo vastgeroest aan diene whatsapp, pas op, die blijft er bij mij ook opstaan, ik zeg tege de maten tis beter je er 2 blijft hebbe in geval er ene effe plat ligt.

    Maar wij gebruiken telegram, dat vind ik beter, zeker op de pc en iPad en macbook. Dus hier telegram meest gebruikte.
    Wrm het ook beter is? Uwe gsm moet er niet mee verbonden zijn, wat een verademing.

  37. Origineel geplaatst door Maarten
    Heeft iemand al geprobeerd om de Pro-versie van WhatsApp Desktop-app aan te schaffen? Bij mij werkt de in-app aankoop niet.

    haal je wellicht wat verschillende WhatsApp kloon apps door elkaar ?

  38. Origineel geplaatst door Robert
    Hoe moeilijk kan het zijn om iets te maken dat net zo werkt als iMessage of telegram? Ik snap het gewoon niet.

    Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Inmiddels moet toch wel duidelijk zijn dat WhatsApp daar gewoon geen interesse in heeft. De oprichter van WhatsApp heeft onlangs nog een keer bevestigd dat hij niets in een iPad-versie ziet, met redenen die van toepassing zijn op elke mogelijke client. WhatsApp blijft toestel tot toestel, als directe vervanger voor SMS en zonder gedoe met accounts.

    iMessage en telegram werken ook gewoon met telefoonnummer en dus zonder het hebben van accounts. Echt jammer dat deze dienst door bijna iedereen wordt gebruikt ipv een gebruikers vriendelijkere dienst.

  39. @Jochem: Dolenthousiast? Ik constateer juist exact het tegenovergestelde. Niet alleen op iCulture, ook op 9to5Mac zag ik al van die negatieve reacties. En daar kan ik dus niets van begrijpen.

    Ik vind het toch wel een fijn alternatief voor WhatsApp Web. Misschien komt het omdat ik dit altijd in Safari gebruik, waar ondersteuning wat beperkter is (geen mogelijkheid tot opnemen audio, maken van foto of versturen van bestanden). Dat kan allemaal met de app wel. En voor mij zijn dat redenen genoeg om ‘over te stappen’. 😛

  40. Origineel geplaatst door Ferrie
    Beetje jammer dus als ik het goed begrijp als ik de pc uitzet en later weer aan zet moet ik steeds de QR code scannen jammer waarom komen ze niet met een versie die je gewoon kan instaleren en altijd werkt op meerdere computers wij willen het gaan gebruiken op meerdere computers waar de berichten tegelijk op binnen komen

    Origineel geplaatst door Jochem
    Is vast al heel vaak gezegd, maar met telegram kan zoiets al sinds dag 1

    Fijn dat Telegram dat heeft, maar ik ken geen hond die op Telegram zit dus volkomen nutteloze opmerking!

  41. Origineel geplaatst door Ferrie
    Beetje jammer dus als ik het goed begrijp als ik de pc uitzet en later weer aan zet moet ik steeds de QR code scannen jammer waarom komen ze niet met een versie die je gewoon kan instaleren en altijd werkt op meerdere computers wij willen het gaan gebruiken op meerdere computers waar de berichten tegelijk op binnen komen

    Origineel geplaatst door Jochem
    Is vast al heel vaak gezegd, maar met telegram kan zoiets al sinds dag 1

    Origineel geplaatst door Bas the boss!
    Fijn dat Telegram dat heeft, maar ik ken geen hond die op Telegram zit dus volkomen nutteloze opmerking!

    Allemaal schaapjes in je hondenkring dan?! Bij mij zijn het er niet veel, maar heb wel aantal vrienden de overstap laten maken en die zijn allemaal weg tevreden. Maar ja. Als je zelf liever blijft vasthouden aan wat je kent, verandert er ook nooit wat….

  42. @Robert: Het gaat er niet om wat IK ken, want vind Telegram een prima app, maar om wat mijn contacten kennen! En als niemand Telegram gebruikt, tja…

  43. Ik kan trouwens deze app niet onder Windows 10 installeren. Heb een 32-bits versie draaien maar zie in het downloadpad x64 staan dus vermoed dat je alleen een 64-bits versie kunt installeren. Meer mensen hier last van?

  44. Je kan beter de app Franz gebruiken, voor Windows en Mac. Dan kan je direct naast whatsapp chatten via andere diensten binnen diezelfde app! En je hoeft maar één keer in te loggen.

  45. Ik ben niet gecharmeerd. Dit werkt exact hetzelfde als de web versie; ook hier moet ik elke paar minuten whatsapp op mijn iPhone openen zodat de berichtjes weer door komen, anders blijven ze hangen met een klok icoon ernaast en ontvang ik ook niks. Waardeloos zo, als ik mn iPhone in mn hand heb kan ik net zo goed ook daar een berichtje typen.. Jammer, gemiste kans!

  46. @Aart: Ik ook! Wat @telegram altijd al had …..eindelijk! : desktop-app voor Mac en Windows uit icultu.re/nBWFlk6 via @iCulture
    Nu nog de iPad versie inderdaad! Liever dan de Mac – verise .

  47. Het probleem bij de iPhone is dat web.whatsapp.com dat ook onder WiFi de verbinding (dood) is. Is duidelijk te zien ook via met Windows cmd WiFi ip pingen na even online te zijn staat er time-oud en het resultaat is dat whatsapp geen verbinding tot stand kan brengen.
    Dus dit is (weer) overbodig onnodig werk.

  48. Totaal NUTTELOOS.

    Als Whatsapp niet meer kan innoveren dan een webportje maken, dan zal het niet blijven duren.

  49. Ik gebruik zowel de pc versie van telegram en whatsapp… Wat is dit een slechte toepassing vergeleken met telegram. Verliest om de haverklap verbinding, vindt zogezegd mijn telefoon niet (waar ik ondertussen rustig op tokkel), start traag en reageert sloom,….

    Ze kunnen toch beter dan dit?

  50. @Aart: Zoek in de appstore op WhatsPad.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.