iMovie-4k

iMovie op de Mac ondersteunt nu 4K video’s

iMovie voor de Mac ondersteunt nu 4K video's en laat je projecten beginnen in de iOS-versie van iMovie en vervolgens verder afronden op de Mac.

iMovie-4k

Apple stort zich in de wereld van 4K. Vandaag verscheen niet alleen een gloednieuwe 4K 21.5-inch iMac, maar eerder voegden ze ook al 4K-videofilmen toe op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Hoog tijd dus dat iMovie op de Mac ook ondersteuning krijgt voor het openen en bewerken van 4K video’s.

De iMovie-app voor iOS kan al een tijdje met 4K aan de slag en de Mac-versie volgt vandaag. Hierdoor kun je nu 4K-videobestanden bewerken en delen, en ondersteunt iMovie voortaan 1080p HD video met 60 frames per seconden.

Begin op iOS, werk verder op Mac
De komst van de Mac-versie betekent ook dat je nu video’s van de iOS-versie van iMovie kunt importeren op je Mac. Hierdoor kun je onderweg beginnen met het bewerken van een video en rond je hem thuis verder af op je Mac.

Daarnaast is het ontwerp van de app aangepast, zodat je meer video’s in een oogopslag kunt bekijken. Ook hebben de tien nieuwe videofilters van de iOS-versie de overstap gemaakt naar de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2015, 20:00
Categorie Apps
Onderwerpen imovie, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.