WhatsApp beveiligingsupdate: registratiecontrole en meer

Reacties voor: WhatsApp komt met drie nieuwe beveiligingsfuncties voor je account (en je hoeft er zelf niks voor te doen)

WhatsApp rolt de komende maanden nieuwe beveiligingsfuncties uit. Deze functies voorkomen onder andere dat iemand anders ongeoorloofde toegang krijgt tot jouw account. Er zijn geen instellingen voor nodig, want het wordt automatisch geactiveerd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. #1 Accountbescherming
    Lekker dan… is je telefoon gecrasht, of je wipe’t ‘m iets te snel (terugzetten backup o.i.d.)… ben je de sjaak. Want: oude toestel = niet meer

    Maar wel goed dat er iets meer aan beveiliging, hacking en misbruik gedacht wordt daar in Metaland.

  2. Ik kan nergens teruglezen wat je kan doen als je oude telefoon kwijt of gestolen is. Het gaat een beetje lastig worden om een melding te ontvangen als je oude telefoon weg is.

  3. Ik hoopte dat het volledig losgekoppeld zou worden van alles wat met Facebook te maken heeft, maar achter de schermen is dat tegenwoordig volgens mij al vrijwel 1

  4. Origineel geplaatst door Jarno
    Ik kan nergens teruglezen wat je kan doen als je oude telefoon kwijt of gestolen is. Het gaat een beetje lastig worden om een melding te ontvangen als je oude telefoon weg is.

    Die vraag heb ik ook.

  5. Origineel geplaatst door Ronald
    Ik hoopte dat het volledig losgekoppeld zou worden van alles wat met Facebook te maken heeft, maar achter de schermen is dat tegenwoordig volgens mij al vrijwel 1

    Ik ben inmiddels 2 jaar weg bij WhatsApp, en dat bevalt me uitstekend.
    Nu wil ik niet zeggen dat Telegram 100% veilig is, maar die vertrouw ik toch meer dan een dochterbedrijf van Facebook.😏

  6. Whatsapp veiliger. Nu nog bescherming tegen Meta (Facebook)

  7. Ik lees de laatste tijd veel over Whatapp gaat dit doen en Whatsapp gaat dat doen maar wanneer komen ze eindelijk met de iPad-versie van Whatsapp? Dat zou ik pas goed nieuws vinden.

  8. @Genesis: Leuk voor jou dat je een beter ‘gevoel’ hebt, maar op vlak van effectieve veiligheid gebruiken zowel WhatsApp als Telegram end-to-end-encryption. Dat betekent dat de data die je via deze apps verzendt eerst op je eigen toestel versleuteld wordt en
    vervolgens enkel maar op het toestel van de ontvanger weer gedecodeerd kan worden. Het gaat dus niet zomaar om blind “vertrouwen”; maar als jij er zo desondanks toch beter van slaapt, ook goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.