Reacties voor: Dit wetsvoorstel moet encryptie moeilijker maken

Een nieuw Amerikaans wetsvoorstel moet zorgen dat techbedrijven encryptie ongedaan maken, als een rechtbank erom vraagt. De volledige tekst is nu vrijgegeven en in dit artikel te lezen.
Lees het complete artikel → Dit wetsvoorstel moet encryptie moeilijker maken

Onderwerpen

Reacties: 8 reacties

  1. Grote techbedrijven zouden Amerika moeten verlaten. Maar ik veronderstel dat dit niet zo simpel is?

  2. Prima als zo ver komt gaan we toch gewoon weer met rooksignalen werken, of een postduif trainen om brieven te brengen 😛

  3. Ik snap niet dat Apple zelf alles in handen kan houden.
    Zoals t deblokkeren. Zo geeft Apple niks prijs, ook het aan kwaadwillenden en krijgt de overheid z’n data.
    Iedereen blij

  4. Origineel geplaatst door Jente
    Grote techbedrijven zouden Amerika moeten verlaten. Maar ik veronderstel dat dit niet zo simpel is?

    Waarom niet? Apple zit toch al (formeel) in Ierland? 😉

    Als ze belasting(regels) willen ontwijken lukt dat al aardig, denk dat dit soort wetgeving – àls die er al doorkomt – ook wel (groten)deels te ontlopen valt voor techreuzen die nu al zo internationaal verspreid actief zijn.

    Tsja, politiek en techniek blijft een moeizaam verstandshuwelijk, met privacykwesties als bron vanv. Hoewel bij sommige politici je dat ‘verstand’ niet al te letterlijk moet nemen 😁

  5. Ik hoop dat dit niet door gaat, als dit wel door gaat ben ik bang dat er zwakheden in alles komt wat online word opgeslagen (dus niet alleen iOS) en ben ik bang dat criminelen er ook misbruik van maken.
    Mocht dit gebeuren hoop ik dat ze eerst de Amerikaanse overheids ambtenaren hun toestellen hacken en dat ze snel terug komen op hun besluit als al hun privé gegevens op straat komen te liggen.

  6. @(edit): … als belangrijke bron van ‘huwelijkse’ twisten…

  7. > Twee gerespecteerde Amerikaanse senatoren.

    + korreltje zout………

  8. Het is wel belachelijk ja, dat wil dus zeggen dat de consument geen recht heeft om zich zelf te beveiligen van alle aanvallen of hacks die vanuit de overheid of dergelijke instanties komen.

    Nu je zegt tijd om Amerika te verlaten voor grote bedrijven, in Nederland is er nu een bedrijf die zich hiermee bezig houdt, zij werken ook met OTR. X-Systems als ik me niet vergis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.