Apple Design Lab

Zo is het om bij Apple te werken, volgens (ex-)medewerkers

Hoe is het om bij Apple te werken? De Apple-top spreekt over de passie waarmee de nieuwe producten zijn gemaakt, maar op de werkvloer blijkt dat medewerkers veel moeten opofferen om bij Apple te mogen werken.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Apple is een bedrijf dat projecten graag geheim houdt totdat Tim Cook ze aankondigt op het podium. Tim Cook en Jony Ive vertellen op zulke momenten graag met hoeveel passie de nieuwe producten tot stand zijn gekomen, maar je hoort eigenlijk zelden hoe hard de mensen op de werkvloer eraan hebben gewerkt. Hoe brengen de tienduizenden Apple-medewerkers hun werkdag door?

Apple Design Lab

Business Insider zette een aantal verhalen van (voormalige) medewerkers op een rijtje en hebben de meest interessante eruit gehaald.

Sommige teams spreken al om vier uur ’s ochtends af
David Graham, ex-medewerkers van Apple, vertelt dat sommige ontwikkelaars al om vier uur ’s ochtends hun eerste afspraken hebben. Dat heeft te maken met te maken met de verschillen in tijdzones, maar ook met de gewoonte van Amerikanen om vroeg op te staan.

“Ik heb wel eens om 4 uur in een vergadering gezeten waarin een paar mensen besloten om ook nog de hele avond door te werken.”

Apple komt op nummer één, punt
Wanneer in zulke vroege vergaderingen besloten wordt dat er doorgewerkt moet worden, doet iedereen dat. Er is geen ‘maar’ of: ‘Dan moet ik eerst even naar huis bellen.’

Apple maakt verschillende versies van interne documenten om lekken tegen te houden
Er was al bekend dat Apple meerdere prototypes van producten maakt, om te zorgen dat de eigen medewerkers niet exact weten hoe een nieuw product eruit komt te zien. Dat blijken ze ook te doen met interne memo’s, bijvoorbeeld van retailchef Angela Ahrendts. Door memo’s met verschillende woordkeuzes of interpunctie te verspreiden, hoopt Apple lekken op te sporen.

Thuis werken? Geen sprake van!
Bij Apple is het niet mogelijk om vanuit huis te werken. Het bedrijf wil altijd face-to-face contact tussen medewerkers en daar zijn ze erg duidelijk over. “Je bent elke dag op kantoor of je bent ziek of dood”, aldus een ex-medewerker. “Er wordt niet echt gekeken naar hoe laat je op kantoor komt, maar thuiswerken doen we niet. Er wordt erg duidelijk gemaakt dat telewerken niet bij Apple hoort.”

iPhone in handen, licht

Telefoontjes op je trouwdag
Een voormalig Apple-werknemer, Benn Farrell, was niet altijd fan van werken bij Apple. Toen hij met een infectie in het ziekenhuis lag, ontving hij een email. Niet met beterschapswensen of vragen of het goed ging, maar met een het verzoek om een presentatie af te maken. Zelfs op zijn trouwdag kreeg hij verschillende telefoontjes en mails over een rapport dat was zoekgeraakt.

Heb je nog steeds zin om bij Apple te werken? Dit zijn de mogelijkheden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2016, 11:30
Categorie Apple
Onderwerpen apple, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.