Weer nieuwe patentzaken tegen Apple

Samsung is een nieuwe patentzaak gestart tegen Apple. Ook in de VS is een nieuwe zaak begonnen, door Core Wireless Licensing.

PatentenstapelTerwijl gisteren nog naar buiten kwam dat Apple de patentzaken met Samsung en Motorola zou willen schikken, gaat het juridische feest gewoon door. Dit keer is Apple weer aan de beurt om aangeklaagd te worden. Samsung is een nieuwe zaak gestart in Zuid-Korea, omdat Apple met de iPhone 4S en iPad 2 inbreuk zou maken op drie patenten van het bedrijf. Dat meldt persbureau Reuters. Het gaat om patenten over de manier waarop data wordt weergegeven, hoe de user interface eruit ziet en sms’jes. Gisteren zou Samsung de claim hebben ingediend bij de Zuid-Koreaanse rechter.

Ook in de Verenigde Staten wacht een nieuwe patentzaak. Dit keer niet door één van de grote telefoonfabrikanten, maar door het bedrijf Core Wireless Licensing, dat in handen is van Mosaid Technologies. Dat schrijft Macworld. Apple zou volgens het bedrijf inbreuk maken op acht patenten met draadloze technieken die worden gebruikt in de iPhone en iPad. De patenten zijn voor een deel in handen van Nokia en ook Microsoft zou er geld voor krijgen als andere bedrijven de patenten gebruiken.

Gisteren kwam naar buiten dat Apple mogelijk een eind wil maken aan een aantal lopende patentzaken die het bedrijf zelf is gestart tegen Samsung en Motorola. Apple zou met de bedrijven willen schikken, zodat ze de patenten kunnen gebruiken in hun Android-toestellen in ruil voor 5 tot 15 dollar per toestel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2012, 13:18
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.