Laatste geruchten nieuwe iPad: meer RAM en foto van retina-display

In aanloop naar de iPad-aankondiging van vanavond duiken er nog steeds nieuwe geruchten op over het apparaat. Zo zou hij 1 GB werkgeheugen hebben en toch geen quad core processor.

Aankondiging van de iPad 3De geruchtenmolen rondom de nieuwe iPad lijkt in de uren voorafgaand aan de lancering van de derde generatie van het Apple-tablet niet te stoppen. Zo schrijft AppleInsider dat hacker en jailbreaker Chronic heeft achterhaald hoeveel werkgeheugen de nieuwe iPad krijgt: 1 gigabyte. Dit zou blijken uit gelekte debugdata. Zowel de iPad 2 als de iPhone 4S doen het nog met 512 MB.

De geruchten over een quad core processor in de nieuwe iPad worden op steeds meer plaatsen ontkracht. Zoals we gisteren al schreven zou de iPad mogelijk een Apple A5X-processor krijgen, die onlangs opdook. Dit is een verbeterde versie van de dual core A5 uit de iPad 2 en iPhone 4S, die onder meer een betere grafische chip heeft. Nog steeds een verbetering dus, maar geen quad core.

Het retina-scherm lijkt in ieder geval steeds zekerder te worden. Razorionfly heeft een uitgelekte foto gepubliceerd waarop duidelijk te zien is dat het scherm van de gefotografeerde iPad een hogere resolutie heeft dan de iPad 2:

Retina-scherm in actie

Dan is er ook nog het gerucht dat iOS 5.1 vanavond wordt gelanceerd en twee nieuwe geheime nieuwe functies heeft. Wat voor functies, en of ze alleen voor de nieuwe iPad zijn of ook voor de iPhone, is voorlopig nog een mysterie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2012, 13:18
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.