‘1080p Apple TV voor zelfde prijs als huidige versie’

De nieuwe Apple TV gaat evenveel kosten als de huidige versie van het apparaat. Dat zegt een anonieme bron tegen 9to5mac. Het apparaat zou een snellere processor krijgen en Full HD (1080p) gaan ondersteunen.

Apple TVDe nieuwe versie van de Apple TV, die waarschijnlijk vanavond wordt geïntroduceerd, zal even duur zijn als de huidige versie. Dat schrijft 9to5mac op basis van een anoniem bron. In de Verenigde Staten kost de Apple TV 99 dollar, in Nederland is dat vertaald naar 119 euro. Eerder gingen al geruchten over de eigenschappen van het apparaat. Hij zou een snellere processor krijgen en Full HD (1080p) gaan ondersteunen. De huidige versie komt niet verder dan HD Ready (720p). Ook zou het apparaat Bluetooth 4.0 kunnen gebruiken.

De huidige Apple TV (de tweede generatie) kwam in september 2010 op de markt en is dus ruim anderhalf jaar oud. In Nederland was hij in eerste instantie niet te koop. Pas in oktober vorig jaar, ruim een jaar na de introductie, kwam hij hier op de markt. Dat er nu een nieuwe versie uitkomt is niet alleen aannemelijk door de sterke geruchten, maar ook omdat de voorraden de afgelopen weken hard terugliepen en de Apple TV momenteel in bijna alle Apple Stores in de VS is uitverkocht.

Hoop je dat Apple vanavond met een echte televisie komt, dan word je waarschijnlijk teleurgesteld. Dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een televisietoestel is sinds de biografie van Steve Jobs niet langer alleen een gerucht. Er zijn echter geen aanwijzingen dat Apple het toestel al af heeft en vanavond aan zal kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2012, 12:12
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.