‘1080p Apple TV voor zelfde prijs als huidige versie’

De nieuwe Apple TV gaat evenveel kosten als de huidige versie van het apparaat. Dat zegt een anonieme bron tegen 9to5mac. Het apparaat zou een snellere processor krijgen en Full HD (1080p) gaan ondersteunen.

Apple TVDe nieuwe versie van de Apple TV, die waarschijnlijk vanavond wordt geïntroduceerd, zal even duur zijn als de huidige versie. Dat schrijft 9to5mac op basis van een anoniem bron. In de Verenigde Staten kost de Apple TV 99 dollar, in Nederland is dat vertaald naar 119 euro. Eerder gingen al geruchten over de eigenschappen van het apparaat. Hij zou een snellere processor krijgen en Full HD (1080p) gaan ondersteunen. De huidige versie komt niet verder dan HD Ready (720p). Ook zou het apparaat Bluetooth 4.0 kunnen gebruiken.


De huidige Apple TV (de tweede generatie) kwam in september 2010 op de markt en is dus ruim anderhalf jaar oud. In Nederland was hij in eerste instantie niet te koop. Pas in oktober vorig jaar, ruim een jaar na de introductie, kwam hij hier op de markt. Dat er nu een nieuwe versie uitkomt is niet alleen aannemelijk door de sterke geruchten, maar ook omdat de voorraden de afgelopen weken hard terugliepen en de Apple TV momenteel in bijna alle Apple Stores in de VS is uitverkocht.

Hoop je dat Apple vanavond met een echte televisie komt, dan word je waarschijnlijk teleurgesteld. Dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een televisietoestel is sinds de biografie van Steve Jobs niet langer alleen een gerucht. Er zijn echter geen aanwijzingen dat Apple het toestel al af heeft en vanavond aan zal kondigen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 maart 2012 om 12:12
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.