Berlin Money Heist

Weekend kijktips: Indiana Jones, Berlin, Raffa en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Er zijn deze week geen nieuwe films of series op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Raffa (seizoen 1)

Symbool van vrijheid, koningin van de tv, LGBTQ+-icoon: Raffaella Carrà is een legende die alle grenzen overstijgt. Deze docuserie volgt haar openbare- en privéleven, haar jeugd en de verlating door haar vader, haar vermeende flirt met Frank Sinatra, crises en wedergeboorten. Dit alles verteld aan de hand van haar meest iconische beelden, exclusieve beelden uit haar privé-archieven en nooit eerder vertoonde getuigenissen van degenen die haar echt kenden. 

Doctor Who: The Church on Ruby Road

Ncuti Gatwa’s debuut als The Doctor werd op eerste kerstdag in een aantal landen live uitgezonden. Wij kunnen het nu kijken via Disney +. Deze speciale feestdagen-aflevering gooit The Doctor’s nieuwste metgezel Ruby Sunday (Millie Gibson) in de strijd. Na een typisch Whoviaanse introductie bevindt het paar zich op een missie om een horde babystelende goblins te dwarsbomen. We kunnen verzekeren dat Gatwa’s de boel met een knal op gang brengt.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Berlín (seizoen 1)

In zijn glorietijd ontmoet Berlín in Parijs een team om een van zijn meest ambitieuze overvallen ooit te plannen: 44 miljoen euro aan juwelen stelen in één nacht. Pedro Alonso speelt opnieuw zijn rol als de zorgeloze, verfijnde en enigszins psychotische Berlin (ook bekend als Andrés de Fonollosa) in deze Money Heist-spin-offserie van Netflix.

Deze prequel op de streaminghit uit 2017 is ook gemaakt door de oorspronkelijke maker Álex Pina. Pina zegt zelf dat Berlijn “een reis is door de gouden eeuw van het personage, toen hij als een razende Europa beroofde”. Dat belooft nogal wat spanning, maar ook humor en romantiek.

Hell Camp: Teen Nightmare

Documentaire op basis van een waargebeurd verhaal. Losgeslagen tieners uit heel Amerika werden naar een therapiekamp in de barre woestijn van Utah gestuurd, met het doel om ze te hervormen tot brave burgers. De omstandigheden waren schrijnend, maar de kampleiding was nog erger. 

Voormalig militair special forces-officier Steve Cartisano richtte in de jaren tachtig de Challenger Foundation op in de woestijn van Utah, waarbij hij $ 15.900 in rekening bracht voor het 63 dagen durende hervormingsprogramma. De stichting werd echter al snel gesloten na meerdere beschuldigingen van kindermisbruik en moord door nalatigheid naar aanleiding van de dood van een 16-jarig meisje. Deze documentaire probeert te laten zien wat er werkelijk gebeurde in de woestijn.

Pokémon Concierge

Een nieuwe stop-motion-animatieserie voor Pokémon-fans: Pokémon Concierge is nu te streamen op Netflix. Deze serie van vier afleveringen speelt zich af op een tropisch eilandresort en draait om Haru, een nieuwe hotelconciërge die Pokémon en hun eigenaren op bezoek krijgt. Al snel blijkt dat de zorg voor Pikachu, Eevee, Magikarp en Dragonite geen gemakkelijke taak is. Pokémon Concierge is een samenwerkingsproject van The Pokémon Company en enkele kleine veelgeprezen Japanse animatorstudio’s. Dit is een van de meest creatieve Netflix-producties sinds Pinocchio van Guillermo del Toro, dus een echte aanrader voor oude en nieuwe Pokémon-fans.

Ricky Gervais: Armageddon

Ricky Gervais is een figuur die verdeeldheid zaait, maar voor fans van de ongebreidelde stijl van de Britse cabaretier is zijn nieuwste special Armageddon nu op Netflix te streamen. Volgens de officiële synopsis van de show laat Ricky Gervais in deze “taboe-doorbrekende komediespecial over het einde van de mensheid zijn controversiële kijk op politieke correctheid en overgevoeligheid zien”. Je weet wat je kunt verwachten: Ricky Gervais zoals we hem kennen.


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

LOL: Last One Laughing Nederland (seizoen 1 – aflevering 1 en 2)

Voor deze show laten tien Nederlandse top comedians zich zes uur lang samen in een ruimte opsluiten, waar ze elkaar aan het lachen proberen te maken. De presentatoren houden de comedians via meer dan 50 camera’s goed in de gaten, want wie lacht, verliest en moet het spel verlaten. Wie het laatst lacht wint de wedstrijd met als hoofdprijs €50.000, die naar een door de winnaar gekozen goed doel gaat. Naast Philippe Geubels zijn de 10 strijdende comedians Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos El Ahmadi en Bas Hoeflaak. LOL: Last One Laughing is exclusief te zien op Prime Video, en laat het publiek in Nederland en wereldwijd, in meer dan 240 landen en gebieden, kennismaken met een aantal van de beste Nederlandse komische talenten. 

Saltburn

Na een verrassend succes in de bioscoop is de nieuwe film van Emerald Fennell nu te streamen op Prime Video. In dit drama in Mr. Ripley-stijl speelt Barry Keoghan de rol van Oliver Quick, een student aan de Universiteit van Oxford wiens verliefdheid op de rijke studiegenoot Felix Catton (Jacob Elordi) leidt tot een zomer vol ongebreidelde losbandigheid. De details mag je zelf ontdekken. Rosamund Pike, Richard E. Grant en Carey Mulligan spelen ook mee in Saltburn, dat door critici wordt omschreven als ‘een leuke, maar soms wat onduidelijke satire op het Britse klassenverschil’.


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Oprah and The Color Purple Journey

Een nieuwe, muzikale bewerking van The Color Purple draait nu in de Amerikaanse bioscopen en zal begin 2024 ook in Europa te zien zijn. HBO Max-abonnees kunnen nu al genieten van een exclusief kijkje achter de schermen. Verteld door Oprah zelf – die de rol van Sophia speelde in de originele film van Steven Spielberg uit 1985 en de nieuwe versie produceerde – laat deze documentaire zien hoe de roman van Alice Walker ook nu nog actueel is.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

The Caine Mutiny Court-Martial

Nadat de marinecrew van de USS Caine in WOII tijdens een zware storm rebelleert tegen hun wispelturige commandant, verdedigt een onwillige advocaat hen voor de krijgsraad om de gevolgen en stelt hij het verschil tussen plicht en moed ter discussie. 


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Winter vol Liefde

De serie is een paar weken geleden al gestart, maar als je geen idee hebt wat te kijken op oudejaarsavond dan is dit misschien wel de ideale feelgood-serie om te bingen. Vijf Nederlanders die verspreid over Europa werkzaam zijn als horeca-uitbater of makelaar, proberen de liefde te vinden volgens het bekende recept van B&B vol Liefde. Op tv zijn op maandag t/m donderdag steeds nieuwe afleveringen te zien van ongeveer een uur. Maar als je abonnee bent van Videoland kun je alvast een paar afleveringen vooruit kijken.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Harrison Ford keert terug in de rol van de legendarische archeoloog voor dit langverwachte laatste deel van de iconische franchise – een groot, wereldomvattend, spannend filmavontuur. Samen met Ford spelen Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Pain and Glory), John Rhys-Davies (Raiders of the Lost Ark), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom), Boyd Holbrook (Logan), Ethann Isidore (Mortel) en Mads Mikkelsen (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) de hoofdrollen. De film is geregisseerd door James Mangold (Le Mans ‘66, Logan) en geschreven door Jez Butterworth & John-Henry Butterworth en David Koepp en James Mangold, gebaseerd op karakters gecreëerd door George Lucas en Philip Kaufman, geproduceerd door Kathleen Kennedy, Frank Marshall en Simon Emanuel, met Steven Spielberg en George Lucas als uitvoerende producenten. John Williams, die elk Indiana Jones-avontuur heeft gescoord sinds de originele Raiders of the Lost Ark in 1981, heeft opnieuw de score gecomponeerd. 

Expendables 4

Wanneer er kernwapens gestolen worden door terroristen, worden de Expendables ingeschakeld om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen. 

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.