Reacties voor: Navigatie-app Waze 4.0 heeft compleet nieuw design (nu downloaden)

De populaire navigatie-app Waze heeft een nieuw design gekregen, dat strakker is en minder handelingen vereist om te navigeren en je locatie te delen.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Voor een ‘gratis’ nav app een uitstekend ding. Het melden van ongemakken is inderdaad momenteel iets te omslachtig om veilig te blijven rijden, reden waarom ik dat zelden doe. Wat jammer is, want dat lijkt me toch een pluspunt van deze nav.

  2. Hopelijk blijft de update ook vanaf iOs6 zodat ik ‘m op m’n 3gs kan blijven gebruiken.

  3. Zelf test ik de app hard mee met de developers en de app is zeker flink beter geworden. Tevens ook de iPhone 6 plus ondersteuning is een mooie toevoeging. Alles is net wat frisser vorm gegeven waardoor het een compleet nieuwe app lijkt.

  4. @Danny:Zit et ook snelheid melding bij?

  5. Wat ik vooral mis, is dat ik nergens kan melden dat een file is opgelost terwijl Waze nog wel denkt dat er een file staat.
    Verder is Waze een prima en goedkope navigatie app!

  6. @Hans Anders: Er word op de achtergrond hard gewerkt aan de snelheidsmelding. Deze word in de officiële versie in de App Store uitgeschakeld. Dit omdat niet alle snelheden o.a. verwerkt zijn op de kaart waardoor men anders verkeerd word geïnformeerd. wat niet de bedoeling zou zijn.

    Het word in de snelheidsmeter geïmplementeerd met een lijn eromheen die rood word indien je te snel rijd.

  7. @Danny: weet je of er ook een HUD feature in komt?

  8. Een prima app om mee te navigeren. Ook in het buitenland goed te gebruiken, uiteraard met een EU-bundel. Het verbruik aan data valt erg mee en is daarom verwaarloosbaar. Ik kijk nu al uit naar 4.0 en wellicht later de snelheidswaarschuwing!

  9. @Danny: bedankt

  10. Ik gebruik Waze ook regelmatig en het enige wat ik mis is inderdaad de max. toegestane snelheid weergave…..wanneer ik dat wil zien moet ik een andere app gebruiken….maar die is weer niet zo up-to-date qua files etc.

    Ik zag net dat de voorvertoning te zien is in de app…..ff kijken.

  11. Een optie met rittenregistratie zou mij wel interessant lijken, inzicht in je gerede routes. Voor de rest een uitstekende app. Gebruik hem al jaren met veel plezier.

  12. @Micverb: Hoop dat er een gerede kans is dat die optie er ooit komt!

  13. @Bollie: Door op normale snelheid door de file te rijden weet Waze dat die file aan het oplossen is. Er is niet echt een nood om dat apart te melden.

  14. @Micverb: Dit is al mogelijk. Door in te loggen op de site van de Waze Map Editor kan je je recente routes bekijken!

    https://www.waze.com/nl/editor/

    Vervolgens kan je links kijken onder Ritten.

  15. Apple CarPlay ondersteuning?

  16. @Pim: wat bedoel je hiermee?

    @Micverb: deze is aanwezig! Al sinds het begin. Ga hiervoor naar de website van waze editor https://www.waze.com/nl/editor/ log vervolgens in. Klik dan vervolgens link op de “ritten” tab. Hier kan je zover ik weet tot een week ongeveer je ritten terug kijken.

  17. @Hans Anders: Waze is aan het werk om in de toekomst inderdaad snelheid meldingen te laten zien. Dit zit in versie 4 ingebouwd, echter moet eerst deze data nog ingevoerd gaan worden.

    Origineel geplaatst door Bollie
    Wat ik vooral mis, is dat ik nergens kan melden dat een file is opgelost terwijl Waze nog wel denkt dat er een file staat.
    Verder is Waze een prima en goedkope navigatie app!

    Dit zou normaal gezien automatisch moeten gaan. Als je sneller rijdt dan toen de file gemeld werd verdwijnt hij weer.

    Origineel geplaatst door Pim
    @Danny: weet je of er ook een HUD feature in komt?

    Nee. Dit is niet gepland en zal er hoogst waarschijnlijk ook nooit komen.

  18. Na update crasht Waze bij mij op mijn 5S? Meer mensen dit probleem?

  19. Waze is zonder meer de beste navigatie app die er is. En nog gratis ook. Vergelijk Waze met Apple Maps en je beseft hoe ver Apple achterloopt. Apple Maps is een beetje zoals blind rondrijden op basis van een statisch plan terwijl Waze constante updates over de situatie op de weg binnenkrijgt en toont.

  20. Waze is door Google opgekocht. Voor mij alleen al een reden om het niet te gebruiken. Bovendien wil ik mijn navigatie (Navigon, prachtig op de ipad mini) helemaal offline kunnen gebruiken.

  21. Helaas blijft deze versie bij installatie definitief hangen bij “download nieuwe stemmen 98%”.
    Verder is deze app naar mijn mening veel teveel bezig met verzamelen van allerlei privé info dat ook nog eens de accu leegtrekt. Je moet telkens actief de app volledig sluiten of op Slaapstand zetten.
    Ik heb deze App en mijn account direct weer verwijdert.

  22. Origineel geplaatst door Ton
    Hopelijk blijft de update ook vanaf iOs6 zodat ik ‘m op m’n 3gs kan blijven gebruiken.

    Minimaal iOS 7

  23. Wat ik graag zou zien is lane assist. Is dat inmiddels aanwezig?

  24. @Martin: Jammer dat je hem hebt verwijdert 😎!!
    Zo nu en dan steek ik mijn hoofd in het znd. Ondanks het feit dat WAZE van Google is, bevalt hij wel (op me iPhone 😜) In ieder geval stukken beter dan een stand alone van TomTom waar ik zeker 2 jaar ‘onaangename ervaringen’ mee heb gehad. Apparaat (echt) in de kliko geworpen, daar wil ik zelfs mijn ergste vijand niet mee lastigvallen.

  25. Origineel geplaatst door Radar
    Ik gebruik Waze ook regelmatig en het enige wat ik mis is inderdaad de max. toegestane snelheid weergave…..wanneer ik dat wil zien moet ik een andere app gebruiken….maar die is weer niet zo up-to-date qua files etc.

    Ik zag net dat de voorvertoning te zien is in de app…..ff kijken.

    Hier is iets op uitgevonden laatst, niet veel mensen weten hiervan maar ze noemen het verkeersborden.

  26. Op zich een prima update echter word nu mijn muziek of radio onderbroken tijdens aanwijzingen, daar waar vroeger het volume van de muziek alleen wat zachter ging. Dit is flink storend 🙁

  27. Origineel geplaatst door Radar
    Ik gebruik Waze ook regelmatig en het enige wat ik mis is inderdaad de max. toegestane snelheid weergave…..wanneer ik dat wil zien moet ik een andere app gebruiken….maar die is weer niet zo up-to-date qua files etc.
    Ik zag net dat de voorvertoning te zien is in de app…..ff kijken.

    Origineel geplaatst door Jay
    Hier is iets op uitgevonden laatst, niet veel mensen weten hiervan maar ze noemen het verkeersborden.

    Het is best wel ernstig dat mensen die functie zo nodig willen hebben. Op verkeersborden letten is een essentieel onderdeel van autorijden.

    Ik vind Waze veel te veel afleiden. Je krijgt standaard constant waarschuwingen binnen. Het grote voordeel van Apple Maps blijft dat je het scherm gewoon kunt uitzetten en dan alleen de kaart te zien krijgt als het nodig is.

  28. Origineel geplaatst door Jay
    Hier is iets op uitgevonden laatst, niet veel mensen weten hiervan maar ze noemen het 👉🏻verkeersborden👈🏻.

    🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻
    Amen!👊🏻

  29. Vandaag met de nieuwe interface gereden en ik vond het mooi. Revolutionair anders is het zeker niet. Maar het blijft de meest nauwkeurige app. En al dat gezeur over afleiding is onzin. Alles is in te stellen.

  30. @Michel: Oh wacht dan hebben we ook de krant. Lees die dan ook maar niet meer digitaal want hij is er al in papierenvorm.

    Een max snelheidsmeter wil niet per definitie zeggen dat je niet op let in het verkeer maar de ‘verkeersborden’ gewoon digitaal afleest.

  31. Origineel geplaatst door Jay
    Hier is iets op uitgevonden laatst, niet veel mensen weten hiervan maar ze noemen het verkeersborden.

    Gelukkig staat de Max snelheid overal duidelijk aangegeven.
    Waarom gebruik je eigenlijk een App voor navigatie?
    Overal staan borden en er zijn papieren kaarten!
    Raar ook dat andere apps die functie wel hebben als het zo nutteloos Is en dat meerdere personen die functie in Waze geïmplementeerd zouden willen zien.

  32. Ik heb ook ernstige bedenkingen bij een navigatie app waar héél nadrukkelijk om invoer, tijdens het rijden, van weggebruikers wordt gevraagd. Ook wordt in deze app het onderling chatten gefaciliteerd.
    Ik denk dan ook dat dit op het randje (of er zelfs overheen) is van het toelaatbare 😡

  33. Iemand al een oplossing voor stemmen downloaden? Hij blijft maar op 98% staan :(. Na eerste keer opstarten ook nog een crash. Echt soepel is de upgrade nog niet.

  34. Waze heeft vooral in de stad nog wel eens de voorkeur linksaf te slaan terwijl rechtsaf korter is. Al meerdere keren meegemaakt dat Waze zegt linksaf te slaan, dan rechts, rechts, rechts om uiteindelijk op dezelfde weg uit te komen als wanneer rechtsaf was geslagen. Via de map-editor gekeken en er is geen blokkade, eenrichtingsverkeer of verplichte rijrichting. Als je namelijk kiest om Waze te negeren, wordt de herberekende route gelijk de juiste weg. In ieder geval zie je nog wel eens wat extra’s van de omgeving. Ik hou het bij Navigon.

  35. Hoeveel data gebruik de app als je bv een uur rijd?

  36. (Red.) Waarschuwing → persoonlijke aanval. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  37. Mijn hoop in de vooraankondiging is niet uitgekomen: ios7 dus dag 3gs die je als navigator kan blijven gebruiken

  38. Origineel geplaatst door Ton
    Mijn hoop in de vooraankondiging is niet uitgekomen: ios7 dus dag 3gs die je als navigator kan blijven gebruiken

    Je kan hem dan toch nog gewoon op 3GS blijven gebruiken?! Heb nog zat oudere niet-ge-update apps op m’n 3GS prima draaien (b.v. WAZE en TunIn Radio 6.x, die het nog beter doet dan de huidige 8.x wat artiestinfo betreft!)

  39. Origineel geplaatst door raffie1905
    Op zich een prima update echter wordT nu mijn muziek of radio onderbroken tijdens aanwijzingen, daar waar vroeger het volume van de muziek alleen wat zachter ging. Dit is flink storend 🙁

    Vanmorgen nog eens extra op gelet. De draaiende muziek wordt netjes uitgefade, blijft hoorbaar (fadeniveau kan je dacht ik instellen), de dienstdoende vriendelijke vrouwenstem zegt haar zegje en de muziek wordt weer ingefade. Alle (geluids)meldingen zijn instelbaar. Ik heb geen aandelen in Google, maar voor een gratis nav vind ik Waze uitstekend werken!

  40. @fred: Nee, bij mij geen problemen, doet het prima!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.