Reacties voor: watchOS 3 voor Apple Watch nu beschikbaar: zo kun je installeren

Apple heeft watchOS 3 beschikbaar gesteld voor de Apple Watch. Na maanden testen is deze nieuwe versie nu eindelijk beschikbaar voor iedereen met een Apple Watch. In dit artikel lees je alles over hoe je deze update moet downloaden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 53 reacties

  1. Zou het uitmaken of ik een iOS 10 GM heb? Ik heb het idee dat de watchOS 3 om die reden niet doorkomt.

  2. @Nick: Heb ook iOS 10 GM en bij mij werkt het gewoon…

  3. Van “nog 1 uur” naar “nog 60 minuten” naar “onderbroken”…. Meer mensen hier last van?

  4. Ik draai de publieke (laatste versie van de) beta van iOS10, maar ik zie ‘m nog niet. Ik heb overigens ook het beta profiel voor de Apple Watch

  5. @Frank: Thanks, nog even geduld hebben dus. De update waar ik me het meest op zit te verheugen moet ik het langst op wachten 😉

  6. Hier beta op iphone iOS 10.0.1
    Op Apple Watch geen beta, maar ook geen update 🙁

  7. Start je Apple watch even opnieuw op en je uodate staat voor je klaar 😉

  8. @Nick: Haha dan kunnen we elkaar de hand schudden! 👍

  9. Als ik nu Watch OS3 developer beta de GM draai dan krijg ik waarschijnlijk nu geen update te zien omdat het al de laatste versie is. Ik heb de Beta profielen verwijdert, maar kan ik nu net zoals de iPhone de Apple Watch “bijwerken” naar de publieke Watch OS3? Of moet ik wachten tot Watch OS 3.1 of 3.0.1 uitkomt? (En kan ik hem dan wel updaten naar de publieke versie?)

  10. @Michael: Great tip! Aan het downloaden op dit moment, thanks!

  11. Origineel geplaatst door Nico Van Herreweghe
    @Michael: Great tip! Aan het downloaden op dit moment, thanks!

    Graag gedaan 😉

  12. @Nick: Hier gisteren ook GM geïnstalleerd op iPhone, maar kan de Watch nog niet updaten. TV is op dit moment aan het updaten.

  13. @Jasper: ik draai ook op de beta versie maar hij zegt dat alle up to date is

  14. Ik heb ook de gm van ios 10.
    En kan ook nog niet updaten op de watch.

  15. @Michael: Hier werkt het helaas niet… 🙁

  16. Heb de beta profielen verwijderd en nu download WatchOS3 wel 🙂

  17. Werkt schrijven nu ook in het Nederlands? Staat wel bij beschrijving

  18. 3 uur wachten pffff
    Gelukkig is m’n iPhone 6s na de mislukte update via OTA via iTunes wel gelukt

  19. Ik denk dat ik nog maar even afwacht…. iOS10 vereist op iphone voordat je watch OS3 kan installeren…..
    Gezien het grote aantal vastlopers van iOS10 wacht ik het eerst maar even af; wel jammer van de update voor m’n watch, maar het is niet anders 🙁

  20. @Teebee: Goed idee.
    Geduld is een schone zaak 😄

    Ben trouwens toch benieuwd wat watchos 3 met je accuduur doet, heb met name zo mijn twijfels wat de nieuwe dock met appjes die op de achtergrond verversen daarvoor gaat betekenen. Het is nu al niet over

  21. @Jeffrey: Hallo naamgenoot… 🙂 Profielen op iPhone en Watch verwijderen en beide iDevices rebooten en het werkte hier!

  22. Wat duurt dat updaten van een Apple Watch toch lang zeg!!! Zeker al twee uur bezig. Niet alleen dat downloaden (snap ik wel, overbelaste servers) maar met name het updaten zelf. Duurt maar en duurt maar.

  23. Bluetooth uitzetten en via WiFi laten updaten gaat 10x zo snel….

  24. Ik mis de Scriblle functie!?

  25. @Jeffrey: hier is de scrible functie ook ontbrekend 🙁

  26. Mac ontgrendelen werkt bij mij niet. De optie is niet zichtbaar in mijn instellingen. Alle stappen al geprobeerd. Nog iemand last van?

  27. Wat werkt alles bij mij nu erg traag op de Apple Watch. Ook wisselen tussen klokjes lukt bijna niet. Wat kan aan de hand zijn?

  28. Origineel geplaatst door Ed
    Wat werkt alles bij mij nu erg traag op de Apple Watch. Ook wisselen tussen klokjes lukt bijna niet. Wat kan aan de hand zijn?

    Nu snap ik ook waarom Apple de nieuwe “oude” versie nu aanbied met dubbele snelheid. Ze mogen wel een inruilactie houden.

  29. Wat is het Watchos 3 build nummer? Watchos 3 GM heeft build nummer 14S326. de scribble funtie werkt alleen als je iphone toetstenbord op engels staat.

  30. Heeft er iemand een idee waarom scrible bij ons niet beschikbaar is? Het is de functie waar ik het meest naar uit kijk

  31. @Nico Van Herreweghe: Hier precies hetzelfde. Beta ios10 op iphone 6S en het profiel heb ik verwijdert maar zie geen update voor de Watch. Blijft aangeven dat hij up-to-date is versie 2.2.2

  32. Heel jammer dat in Nederland de Scribble functie niet werkt ..

  33. @JK: ik krijg dat dus niet voor elkaar. Als ik mijn Bluetooth uitzet stopt hij met updaten

  34. Waarom moet dat updaten zo lang duren. Het downloaden naar de iPhone was zo gebeurd maar het door zetten naar de applewatch duurt nu al een uur. Kan iemand aangeven. (Jammer dat dit niet in het artikel staat) hoe lang de update gemiddeld duurt.

  35. @Timo de Bresser: Inderdaad, dat is mijn gedachten ook. Apple heeft echt een beetje moeite met Nederlands. Nog steeds geen woordvoorspelling in berichten, en nu dit weer, erg jammer

  36. Zijn er mensen waar scrible wel bij werkt? Hier tot heden nog niet..

  37. Ik heb de GM versie op m’n IPhone staan van IOS10. Ik krijg alleen steeds te zien wanneer ik mijn Apple watch wil update dat de meeste recente versie 2.2 is? Weet iemand wat ik moet dan?

  38. Ik heb op mijn watch de taal naar Engels gezet in de berichten app. En dan doet scribble het wel ook gewoon Nederlandse woorden kan ik zo schrijven.

  39. Beste, zoals Gertjan zegt : de scribble is pas zichtbaar als je een harde touch in je berichten app bij een bericht op de watch doet en dan bij taal Engels kiest. Nadeel is dat je snelle antwoorden als je die gebruikt ook in het Engels staan

  40. Hallo, net WatchOS3 geïnstalleerd, maar kan niet meer tijdreizen. Is dat met de update verdwenen ??

  41. @Roelof: Apple watch herstarten en zou moeten werken

  42. Ik heb nog steeds geen update ontvangen voor WachtOS 3. Heeft iemand enig idee waarom niet? Zijn er truucjes?

  43. @Gertjan Rutten: Ik heb via mijn iPhone app voor de watch de taal op Engels gezet maar dat werk niet hier, kan je me vertellen hoe je dit deed?

  44. Origineel geplaatst door Gertjan Rutten
    Ik heb op mijn watch de taal naar Engels gezet in de berichten app. En dan doet scribble het wel ook gewoon Nederlandse woorden kan ik zo schrijven.

    Ik heb via mijn iPhone app voor de Apple watch de taal op Engels gezet maar nog steeds geen scrible, hoe doe je dit?

  45. @Ferryman: Accuduur is veel minder. Vanochtend de deur uit met 100% en om 17.30hr thuisgekomen met 20% batterij.. dat is veels te weinig😡

  46. @Jeffrey: de tip werkt erg goed thx

  47. @Dani@Ferryman: ik ervaar hetzelfde. Met watchOS 2 had ik in veel gevallen nog ruim 40% over bij het naar bed gaan. Vandaag (eerste dag) moest de watch opnieuw aan de lader in de avond. Als dit zo blijft dan baal ik echt als een stekker.

  48. Iets gaafs ontdekt. Ik had mijn Apple Watch losgekoppeld en als nieuw geïnstalleerd (zonder backup), toen kreeg ik de vraag of ie tijdens workout gebruik moet maken van GPS. Ik heb daar ja op gezegd. Nu zie ik bij de activiteit app een keurig kaartje waar ik heb gelopen. Uiteraard had ik de iPhone op zak. Ben benieuwd of ie dat ook doet als je geen nieuwe installatie hebt gedaan. Want je kunt dat niet via de app instellen volgens mij.

  49. @Dani, @Renze: Dank voor de feedback!
    Kijk dan nog maar even de kat uit de boom, geloof dat met watchOS (nog steeds) geen downgrade mogelijk is 🤔

    Nu ook nog benieuwder wat series 2 gaat doen, met dual-core processor èn GPS maar zonder enige info/claim van Apple tav (verbeterde) accu-capaciteit en -duur 😮
    (niet dat ik inruil overweeg of zo, maar lijkt mij ècht een heel gevoelig punt gezien de beperkingen die versie 1 al heeft)

    Misschien dat ze met 3.1 er nog iets aan kunnen doen 😕

  50. Bij mij komt de update voor de watch helaas ook niet binnen, snap er niet veel van..

  51.  watch is stukken sneller met watchOS 3! Zeer tevreden. Installatie duurt alleen heel erg lang.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.