Apple Watch Woning-app in watchOS 10

Reacties voor: Praat mee: deel hier je ervaringen met watchOS 10

Na een zomer lang testen is het vanaf vandaag eindelijk mogelijk om de definitieve versie van watchOS 10 te downloaden. Heb je een geschikte Apple Watch (Series 4 of nieuwer), dan kun je meteen aan de slag. Praat hier mee met andere iCulture-lezers en vertel je ervaringen met deze update voor je Apple Watch!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Ben benieuwd welke nieuwe functies ik niet krijg op mijn Apple Watch Series 5.

  2. Ik heb een Apple Watch Series 4 en ben aangenaam verrast door deze vernieuwing. Het werkt allemaal soepel. Mooi toch dat een toestel uit 2018 vandaag in 2023 nog prima functioneert!

  3. Ik probeer mijn Watch te updaten, maar krijg de melding dat ik eerst mijn telefoon moet updaten.
    Nu heb ik nog een iPhone X dus ben beperkt tot iOS 16, kennelijk kan ik nu mijn Apple Watch niet updaten???
    Moet toch niet gekker worden, of doe ik iets verkeerd?

  4. Ik heb een iPhone X (niet meer geschikt voor IOS17) en een Apple Watch 6 (wel geschikt voor WatchOS 10).
    Maar om mijn Watch te upgraden heb ik een iPhone nodig met IOS17? Dat kan toch niet waar zijn…
    Als ik via de Watch probeer te upgraden krijg ik nl een foutmelding.. ook na een herstart van de Watch. Iemand een idee?

  5. Hmmm, ik zie nu bij Apple dat je inderdaad minimaal een iPhone XS nodig hebt om je Watch te kunnen updaten.
    Wat een geze*k. Ik baal hier behoorlijk van. Ik wilde pas volgend jaar mijn iPhone vernieuwen.

  6. Hebben ze in het verleden ook al eens gedaan.. en pas op met updaten want zodra je hem update (via bijvoorbeeld een andere telefoon) werkt hij ook niet meer met je oude telefoon. En downgraden kan enkel door hem op te sturen naar Apple.

    Zelf last van gehad toen ik mijn series 4 aan mijn vriendin wilde geven die nog een iPhone 6 had. Weet niet meer precies welke IOS/WatchOS dat destijds was maar ging er toen ook om dat het horloge nog ge-update kon worden maar telefoon niet en dus niet meer compatibel met elkaar.

  7. Vorige week de RC versie geïnstalleerd en dat werkt prima. Nieuwe watchface is echt gaaf (ultra 2). Merk wel dat ze standbytijd korter is dan met watchOS 9. Maar voor de rest een prima update, Watch werkt soepeltjes 👌🏾

  8. Ik vond de watchfaces met die poppetjes altijd flauwekul. Maar die met Snoopy vind ik echt geweldig! Alsof ik mijn snoopy schoolspulletjes uit de jaren 80 weer terugheb. Vind de palet watchface ook fraai.

  9. Wat ik mis en waaraan ik moet wennen is, dat je niet meer tussen wijzerplaten kunt wisselen door naar links of rechts te vegen. Ik deed dit regelmatig om bijvoorbeeld snel een complicatie te bekijken op een andere wijzerplaat. Of een app (zoals workout) via een complicatie te starten, vanaf een andere wijzerplaat. Ik denk dat ik minder tussen wijzerplaten ga wisselen en nu dus een echte keuze moet maken, welke complicaties ik op een wijzerplaat wil hebben.

  10. Watch update. Ik kan niet meer wisselen tussen mijn wijzerplaten na de update.

  11. Valt mij op dat ik bepaalde dingen zoals hartslag niet meer kan toevoegen aan mijn wijzerplaat, zelfs niet bij mijn huidige 🤔

  12. Origineel geplaatst door Anneke
    Watch update. Ik kan niet meer wisselen tussen mijn wijzerplaten na de update.

    Als ik één ding mag kiezen dan wil ik dat erg graag terug.
    Het kan wel maar dan moet je de wijzerplaat ingedrukt houden, dan wisselen en weer klikken. Verschrikkelijk….

  13. Ik kan mijn watch niet updaten. Na downloaden naar Watch en Voorbereiden, zegt ie gelijk dat ik niet verbonden ben met internet. Wat wel zo is… Iemand hulp?😬

    iPhone 12 pro met ios 17.0 en een Watch series 5.

  14. Weet iemand misschien hoe ik in watchOS 10 tijdens mijn hardloop workout zelf het waterslot kan inschakelen? Voorheen kon dat heel simpel door naar rechts te vegen, maar nu staat er dan geen waterslot meer bij helaas!

  15. @Ronald: Via knop aan zijkant indrukken voor instellingen en waterslot functie bovenaan in de lijst zetten

  16. Eerder kon ik mijn rekeningstand van KBC checken via een klik aan de zijkant (gegevens dock), maar dat gaat nu blijkbaar niet meer. Of sla ik de bal misschien mis? Het snel wisselen tussen wijzerplaten gaat nu ook niet meer. Spijtig

  17. @Chris: Geen idee, maar hij het gedaan🎉

  18. @Joeri: Dubbelklik op de draaiknop (digital crown) geeft de laatst gebruikte apps weer (dock). Favorieten in het dock , dat is er niet meer. Maar misschien helpt dit al wel, als ik je goed heb begrepen.
    Het zou natuurlijk fijn zijn als bank apps een widget creëren op de Watch waar je het saldo mee kunt zien. Dan hoef je alleen de digital crown omhoog te draaien en vind je het daar.
    Snel wisselen tussen wijzerplaten, door direct opzij te vegen, gaat inderdaad helaas niet meer.

  19. @Albert: inderdaad niet hetzelfde, maar toch bedankt voor je reactie. Zal wat wennen worden. Ook vervelend als ik met de éne wijzerplaat een work-out wil opstarten en via een andere wijzerplaat wat achtergrondmuziek wil…

  20. Update verliep helemaal prima. Nu is alleen bij mijn apple watch se geen bedieningspaneel te vinden. Oftewel ik kan mijn apple watch niet op niet storen of theatermodus zetten. Ook kan ik het huidige batterijpercentage niet zien.

  21. @Julia: als je de zijknop eenmaal indrukt zie je het batterijpercentage en kan je je Watch ook op niet storen of theaterproducties zetten 😉

  22. Update is prima verlopen. Het enige minpunt (en dat is nogal een minpunt) is dat na 1,5 uur de batterij al 15% leger is dus eigenlijk maar 10 uur meegaat op een volle batterij. Ik hoop dat Apple snel een nieuwe update released die dit probleem verhelpt.

  23. Ik houd altijd mijn maand doelstellingen bij qua bewegen etc. De activiteit van deze maand is gestopt bij maandag. Daarna nog twee activiteiten gedaan waarmee ik de doelstelling heb gehaald, maar in de watch blijft het op 12 staan. Via de conditie app op de telefoon staat het wel op 14. Moet er nog iets anders geactiveerd worden?

  24. Origineel geplaatst door Marco Krediet
    Ik houd altijd mijn maand doelstellingen bij qua bewegen etc. De activiteit van deze maand is gestopt bij maandag. Daarna nog twee activiteiten gedaan waarmee ik de doelstelling heb gehaald, maar in de watch blijft het op 12 staan. Via de conditie app op de telefoon staat het wel op 14. Moet er nog iets anders geactiveerd worden?

    Even uitzetten en weer aanzetten lijkt de oplossing te zijn. Verder zeer tevreden over de wijzigingen, alhoewel ik het overzicht van de activiteit app op de watch voorheen overzichtelijker vond.

  25. watchOS 10.0.1 al geïnstalleerd
    Maar wijzerplaat Mini en Mickey praten niet meer
    Hebben meer daar last van ?

  26. @Albert: Kan nog wel wisselen maar alleen tussen de door jouw voorgestelde wijzerplaten
    Houdt je vinger even op de wijzerplaat en je kan wisselen

  27. Update ging vlekkeloos. Echter batterij loopt heel snel leeg. Mee mensen dit probleem?

  28. @Jantien: Precies hetzelfde probleem. Ik haal met een volledige lading in de ochtend net de avond. Staat dan op 15%.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.