apple-watch-tijdstip

WatchKit ontwikkeltools voor Apple Watch vanaf november verkrijgbaar

De WatchKit-ontwikkelkit voor de Apple Watch komt in november beschikbaar voor ontwikkelaars, heeft Apple bekendgemaakt tijdens een event.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-sdk-tim-cook

Apple heeft vanavond in Cupertino de aftrap gegeven voor een media-evenement, waar in ieder geval nieuwe iPads aangekondigd zullen worden. Cook keek voorafgaand op de aankondigingen terug op vorige maand toen de eerste details over de Apple Watch bekend werden gemaakt. Zowel de tech-community als de modewereld hebben er positief op gereageerd, aldus Cook – en in China staat de Apple Watch zelfs op de cover van Vogue. In november komt WatchKit beschikbaar, waarmee ontwikkelaars eigen apps kunnen maken.

apple-watch-vlinderOntwikkelaars krijgen behoorlijk wat tijd om apps te maken, want het horloge komt pas begin 2015 op de markt. De Apple Watch werkt niet met iOS, maar heeft een eigen besturingssysteem met de naam Watch OS. Dat stelt andere eisen aan de apps die ontwikkelaars kunnen maken. Voor het snel raadplegen van informatie op je pols zijn er glances. Tijdens de aankondiging van de Apple Watch in september werden slechts een paar apps gedemonstreerd, waarbij Apple samenwerkte met een paar partners. Vanaf volgende maand kan iedereen aan de slag. En wat ook interessant is: we weten vanaf dat moment ook wat de officiële schermresolutie van de Apple Watch is.

Tim Cook begon de aankondigingen op 16 oktober met een update over Apple Pay, de betaalmethode waarmee Apple sinds de aankondiging nog eens 500 extra banken heeft binnengehaald. Op 20 oktober gaat Apple Pay van start in de VS.

Lees meer over alle aankondigingen in onze round-up van 16 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2014, 21:40
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.