iwork-updates-yosemite

iWork-apps Pages, Numbers en Keynote vernieuwd voor Yosemite

De iWork-apps voor OS X zijn aangepast voor Yosemite. Vernieuwde versies van Pages, Numbers en Keynote verschijnen later vandaag in de Mac App Store.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iwork-updates-yosemiteApple heeft haar eigen iWork-apps voor documenten, presentaties en spreadsheets voorzien van optimalisaties voor het nieuwe Mac OS X Yosemite. Pages, Keynotes en Numbers kregen een nieuw, vlakker design en maken gebruik van de handige nieuwe functies die Yosemite biedt. Daarnaast werden de apps ook inhoudelijk sterker. Zo kan je in Pages op de Mac voortaan commentaren in een zijbalk lezen. We zetten de vernieuwingen op een rij.

Lees hier of je deze iWork-apps gratis downloaden kan op de Mac

Pages

Mac OS X Yosemite PagesApple’s documentenapp kreeg een nieuw, vlak uiterlijk en maakt gebruik van de indrukwekkende Handoff-functie. Heb je een Mac met OS X Yosemite en een iPhone of iPad met iOS 8, dan kan je zonder moeite op een ander apparaat verder gaan waar je gebleven was. Pages kan documenten nu opslaan in Apple’s eigen iCloud Drive, maar het versturen van documenten naar Dropbox en Gmail is via extensies in de app ook eenvoudiger geworden.

Inhoudelijk heeft Pages een nieuwe navigatiekolom voor opmerkingen en wijzigingen. Je kan die allebei filteren op auteur. Tabellen verslepen beter en kan je eenvoudig mooier integreren in de layout van je document door hulplijnen voor de uitlijning. Celranden hebben ook meer opmaakmogelijkheden, diagrammen positioneren gaat eveneens beter en je kan afbeeldingen in tabellen zetten.
Downloaden: Pages voor OS X (€17,99)

Numbers

Mac OS X Yosemite NumbersOok Numbers heeft een nieuw, ‘vlak’ uiterlijk. De presentaties-app maakt gebruik van Handoff en heeft eveneens verbeterde extensies voor delen naar bijvoorbeeld Dropbox en Gmail. Overeenkomstig met Pages, heeft ook Keynote veel verbeteringen doorgevoerd op het vlak van tabellen. Je kan de informatie erin bijvoorbeeld handig rangschikken. Verder kan je ‘zwevende’ opmerkingen afdrukken en is het plaatsen en vergroten en verkleinen van onderdelen stabieler geworden.
Downloaden: Numbers voor OS X (€17,99)

Keynote

Mac OS X Yosemite KeynoteKeynote had een hoofdrol op de conferentie waarop de nieuwe iPads en Mac werden aangekondigd en dat is te verklaren: de presentatie-app werd van de drie het meest aangepakt. Ook hier vind je een nieuw vlak ontwerp, kan je razendsnel overschakelen naar iOS via Handoff en kan je gebruik maken van iCloud Drive en beter exporteren. En ook hier zijn er hulplijnen en extra opties voor het plaatsen en invullen van tabellen. Verder is er een nieuwe animatie en kan je ook hier zwevende opmerkingen afdrukken. Maar dan de klappers: je kan het presentatorscherm van Keynote naar je eigen wens indelen en kan je de presentatie naar andere apparaten uitzenden met Multipeer Connectivity. Zo kan iedereen in de zaal op een eigen scherm meelezen.
Downloaden: Keynote voor OS X (€17,99)

Lees ook: Deze apps zijn nu al geoptimaliseerd voor Mac OS X Yosemite

Lees meer over alle aankondigingen in onze round-up van 16 oktober.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2014, 11:48
Categorieën Apps, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages, yosemite

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.