iCloud Sleutelhanger

Reacties voor: Wachtwoorden in 2021: op deze 5 manieren verbetert Apple de beveiliging

Sinds iOS 15 en macOS Monterey kun je nieuwe verbeteringen gebruiken voor wachtwoorden in het algemeen en iCloud Sleutelhanger in het bijzonder. In dit artikel lopen we ze langs.
Daniel Vischjager -

Reacties: 12 reacties

  1. Het ontbreken van TFA (TOTP) in de wachtwoordmanager is de belangrijkste reden dat ik Safari niet als standaard browser gebruik. Het zal van het gebruiksgemak afhangen of dat zal veranderen, of niet.

  2. Of te wel hele 2 stappen is leuk maar werkt alleen op Apple devies, met je Windows laptop of pc er naast heb je er niks aan.

    Daarbij goed is als nog leuk meeste bekende websites ondersteunen niet eens, sites als Coolblue of mediamarkt of bol.com hebben geen eens ondersteuning voor 2 stappen verificatie.

  3. tweefactorauthenticatie Is top maar zonder de windows ondersteuning heb ik er helaas niet veel aan.

  4. Ik vind het altijd een lastige of je je 2factor in dezelfde app wil als je wachtwoorden. Als iemand hier toegang heeft dan hebben ze alles. Het is wel makkelijker natuurlijk….

  5. Origineel geplaatst door Eric
    Ik vind het altijd een lastige of je je 2factor in dezelfde app wil als je wachtwoorden. Als iemand hier toegang heeft dan hebben ze alles. Het is wel makkelijker natuurlijk….

    Dit snap ik ook nooit helemaal. Lijkt mij dat je 2FA weer terug brengt naar 1FA.

    Hoop dat Apple ook ooit wat gaat doen met Yubikey.

  6. Origineel geplaatst door Eric
    Ik vind het altijd een lastige of je je 2factor in dezelfde app wil als je wachtwoorden. Als iemand hier toegang heeft dan hebben ze alles. Het is wel makkelijker natuurlijk….

    Origineel geplaatst door Maurits
    Dit snap ik ook nooit helemaal. Lijkt mij dat je 2FA weer terug brengt naar 1FA.
    Hoop dat Apple ook ooit wat gaat doen met Yubikey.

    Inderdaad, ondersteuning van Yubikey zou top zijn.

    Zolang ik mijn sleutelhanger niet extra kan beveiligen met een vorm van 2FA ga ik het niet gebruiken.
    Iemand die toegang heeft tot mijn iPhone heeft nu ook automatisch toegang tot al mijn wachtwoorden in sleutelhanger.

  7. Kan niet tippen aan 1Password.. niet gratis klopt.. maar wel de meeste uitgebreide cross-platform.

  8. Ik vind dat er nog wel 1 puntje verbeterd kan worden, je wordt helemaal niet op de hoogte gehouden van onveilige passwords.
    Dat als er een website gehackt is ofzo en jou wachtwoord kwetsbaar is, dat je een notificatie hiervan krijgt.

    Je ziet het nu alleen als je in het settings menu zit, en dan in het password menu opent dat je een onveilig wachtwoord heb.

  9. Ik gebruik Bitwarden, maar als ik dan eens een nieuwe account aan maak op mijn telefoon, wordt me niet gevraagd om de inloggegevens in Bitwarden op te slaan. Hebben meer mensen dat?

  10. Zolang ik mijn sleutelhanger niet extra kan beveiligen met een vorm van 2FA ga ik het niet gebruiken.
    Iemand die toegang heeft tot mijn iPhone heeft nu ook automatisch toegang tot al mijn wachtwoorden in sleutelhanger.

    Om je telefoon in te komen moet al met een code of Face/Touch ID. Bij het invullen van een gebruikersnaam/wachtwoord op een site kan zo te zien alleen met Face/Touch ID, niet met je code. En als je dan de 2FA code in wilt voeren moet dat nog een keer. Om die hele functie uit te zetten is je code nodig.
    Dus ja… als iemand eenmaal je iPhone code weet, komt-ie een heel eind. Maar als-ie ‘m niet weet en ‘m per ongeluk unlocked in handen krijgt, dan is er al een stuk minder aan de hand. Als je Face/Touch ID gebruikt, staat ‘Vraag om code’ ook standaard op ‘Direct’ ipv dat je er nog een tijd aan kunt hangen, maar dat kan ik ook mis hebben.
    Dus al met al is het toch allemaal best dicht te timmeren, lijkt me, tenzij ik iets belangrijks over het hoofd zie.
    Enige wat ik nog als bezwaar zou kunnen bedenken is dat die ingebouwde 2FA ook via iCloud gesynchroniseerd wordt, dus als je nou net je MacBook iets minder dichtgetimmerd hebt, of je iCloud wordt een keer gehackt of zo, daar zie ik dan wel een risico in waar je goed over na moet denken.

  11. @Dennis: Je krijgt de melding ook als je het onveilige wachtwoord gebruikt in Safari.

  12. @JK: Ah oké dat wist ik niet zag laatst 8 onveilige wachtwoorden had, goed wat hergebruikte wachtwoorden(nooit melding gezien).

    Nu heb ik bij de meeste websites wel aangepast, er zal vast nog een website zijn waar oud hergebruikt wachtwoord heb.
    Maar goed dan staat er nog 2mfa via Microsoft Authenticator aan op mijn e-mail, dus elke inlog moet ik als nog goedkeuren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.