iPhone duurder geworden in Nederland

Reacties voor: Dit is waarom de iPhone in 2022 zo duur is geworden

Je hebt het misschien al gezien: de prijzen van de iPhone 14-serie in Nederland zijn flink gestegen, zeker als je het vergelijkt met de prijzen in de VS. Hoe komt dat toch?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. “Apple moet de prijs van de iPhones in euro’s dus verhogen om er niet teveel verlies op te leiden. “

    Ik denk dat jullie minder winst bedoelen? Laten we nou niet doen of Apple zielig is. Als ze willen hadden ze de prijzen in Europa ook laag gehouden. Ze maken gewoon een analyse wat ze kunnen verkopen tegen welke prijs en kiezen dan de sweetspot tussen aantallen en opbrengst. Wij Europeanen hebben schijnbaar (te)veel geld te besteden en kunnen/willen dit er dus voor neerleggen.

  2. Klinkt misschien raar maar met deze prijzen ga ik niet zo snel een nieuwe iPhone kopen

  3. Ik ook niet Heb nu een iPhone XR met 82% batterij conditie dus denk dat ik er gewoon maar een nieuwe batterij in laat zetten.

    Ik was gegaan voor de iPhone 14 maar ik ga echt geen 1019 euro betalen voor een nieuwe iPhone. En zeker niet voor de weinige nieuwe features die de nieuwe iPhone heeft.
    Dan maar wachten op volgend jaar of doorgaan met deze tot de prijzen zijn gezakt.

  4. De prijsverhoging en de geldontwaarding lijden tot minder koopkracht. Apple zou zich anders op moeten stellen.

  5. Ik denk dat de verkopen in Europa zeker terug zullen lopen. Als mensen opeens moeten kiezen tussen eten of verwarming dan blijft er weinig ruimte over voor een nieuwe iPhone. Deze crisis treft namelijk voornamelijk de middenklasse, de doelgroep van Apple. Maar we gaan het zien! De aantrekkingskracht van een nieuwe iPhone blijft hoog.

  6. Ja voor meer winst …. Simpel en weer niks erbij dus duurder foute reclame apple

  7. Het is ook zo dat de aangeduide prijzen in dollar zonder btw worden vermeld in Amerika, de btw varieert daar namelijk per staat. Die moet je er ook nog bij tellen als je daar naar de store gaat.

  8. Zou echt dat minder verlies aanpassen. Nu lijkt het net of Apple sowieso verlies lijdt aan de iPhone

    Ben benieuwd of er veel verkocht gaan worden. Als dat het geval is hebben we dus niets te klagen met energiekosten, inflatie en wat nog meer. Immers men koopt nog steeds een luxe product

  9. Mocht de waarde van de euro weer verbeteren in de aankomende maanden zal Apple dan ook de prijs weer verlagen of blijf de prijs het zelfde?

  10. @Patrick: Leuke is de pro serie gaat als 1ste in de verkoop, de gewone om zo te zeggen iets goedkopere pas vanaf oktober las ik.
    Dus ze willen gewoon dat we de duurdere gaan kopen eigenlijk, het had met gemak tegelijk gekund(zeker de gewone 14 dag is gewoon een iPhone 13 met iets betere camera).

  11. Voor het eerst koop ik geen nieuwe iPhone om de twee jaar. Weinig vernieuwend en veel te duur. Zonde geld!

  12. ‘Apple moet de prijs van de iPhones in euro’s dus verhogen om er niet teveel verlies op te lijden’.

    Beetje rare zin als je weet dat Apple 124 miljard dollar aan omzet haalde en een kleine 35 miljard dollar winst. Vorig boekjaar kwam Apple in hetzelfde kwartaal tot een omzet van ruim 111 miljard dollar met haast 29 miljard dollar aan winst.

  13. Dit klinkt als een vrij aannemelijke uitleg. Maar waarom zijn de AppleWatches dan niet in prijs gestegen?

    Ik ben toch geschrokken van deze prijzen. Maar goed, we weten allemaal hoe het zal gaan. We wennen er uiteindelijk aan en als het moment komt voor een nieuwe iPhone, dan kopen we toch weer gewoon een nieuwe.

  14. Vergeet ook niet te melden dat de oude SE en iPhone 13 ook per direct duurder zijn geworden.

  15. Ik heb zelf nog de iPhone XS ik zou de iPhone 14 max halen maar deze prijzen zijn wel overdreven is gewoon bijna 3 maanden huurgeld

  16. Wel grappig, elke keer denk ik: “dit is echt te duur, dit ga ik niet aanschaffen!” Paar maanden later: “maar het is wel mooi en beter en…”
    Vervolgens kopen we het toch allemaal weer, en de prijzen bij de telefoonstunters met abonnement zijn dan ook maar weer een paar euro meer als eerst, dus ja.

    Maar als ik dan naar de Apple Watch ultra kijk, er zijn nog best wat andere merken die sport horloges maken waar je meer waard hebt voor je geld als je naar functies kijkt. Mijn gen 5 Apple Watch ga ik er in ieder geval niet voor inleveren.

  17. Origineel geplaatst door Marc
    Ik denk dat de verkopen in Europa zeker terug zullen lopen. Als mensen opeens moeten kiezen tussen eten of verwarming dan blijft er weinig ruimte over voor een nieuwe iPhone. Deze crisis treft namelijk voornamelijk de middenklasse, de doelgroep van Apple. Maar we gaan het zien! De aantrekkingskracht van een nieuwe iPhone blijft hoog.

    HAHAHAH wat is dit voor vergelijking? Als je in de positie zit dat je moet kiezen tussen verwarming en eten dan is een iPhone sowieso het laatste waar je aan mag denken om te kopen. Lmao 😂

  18. De prijsverhoging is enerzijds logisch gezien de dollar/ euro koers alleen is het in het verleden ook andersom geweest en toen is er geen prijsverlaging voor Europa geweest. Verder is Apple met de prijsverhoging niet consequent, de bandjes van de Apple watch zijn qua prijs gelijk gebleven. Ik denk dat Apple het wel gaat voelen gezien de diverse crisissen in Europa.

  19. Origineel geplaatst door RedBeard

    “Apple moet de prijs van de iPhones in euro’s dus verhogen om er niet teveel verlies op te leiden. “

    Ik denk dat jullie minder winst bedoelen? Laten we nou niet doen of Apple zielig is. Als ze willen hadden ze de prijzen in Europa ook laag gehouden. Ze maken gewoon een analyse wat ze kunnen verkopen tegen welke prijs en kiezen dan de sweetspot tussen aantallen en opbrengst. Wij Europeanen hebben schijnbaar (te)veel geld te besteden en kunnen/willen dit er dus voor neerleggen.

    Precies, ik vond dit ook een heel opmerkelijke zin in het verhaal. Als we echt puur over inflatie praten of over prijscorrecties om de wisselkoers te verwerken, dan zal zou je andere prijzen zien dan de keurig afgeronde prijzen die ook nu weer verschijnen en meer weghebben van het idee “ach, laten we er nog eens een schepje bovenop doen zolang er nog genoeg verkocht wordt, is toch weer extra omzet”

    De factor transport lijkt mij verwaarloosbaar tov de euro-dollar koers en inflatie. Ik zou de prijs-elasticiteit (winstmarge) van Apple ook niet onderschatten; het lijkt erop dat die ieder jaar wordt verhoogd.

  20. Benieuwd naar de verkoopcijfers de komende maanden met dergelijke waanzinnige prijzen in de huidige situatie waarin Europa zich momenteel in bevindt.

  21. @Patrick: Precies dat. Ik was bijvoorbeeld van plan om de 14 Pro Max te preorderen en had toen eerst nog de lagere Amerikaanse prijzen gezien. Maar dit is gewoon echt belachelijk.

    Ik houd mn iPhone 8 plus maar nog een jaar. De batterij is trouwens nog prima met bijna 1500 cycles
    Alleen ben wel toe aan vervanging met grotere opslag en een betere camera enzovoort

  22. @Meneer I: Ga ik ook doen. Heb nu 12 pro max en einde volgend jaar gaat er nieuwe batterij in en gaat hij nog een paar jaartjes verder.

  23. Apple verspeelt zijn krediet op deze manier. Toch maar eens een ander merk telefoon overwegen…… We zijn goed maar niet gek Apple!

  24. Origineel geplaatst door Brutus
    Apple verspeelt zijn krediet op deze manier. Toch maar eens een ander merk telefoon overwegen…… We zijn goed maar niet gek Apple!

    Het is niet alsof het Apple’s schuld is dat de wisselkoers zo is gedaald. Stel Apple houdt dezelfde prijzen aan als eerst, dan komt de hele wereld hier shoppen.

  25. Origineel geplaatst door Marc
    Ik denk dat de verkopen in Europa zeker terug zullen lopen. Als mensen opeens moeten kiezen tussen eten of verwarming dan blijft er weinig ruimte over voor een nieuwe iPhone. Deze crisis treft namelijk voornamelijk de middenklasse, de doelgroep van Apple. Maar we gaan het zien! De aantrekkingskracht van een nieuwe iPhone blijft hoog.

    Origineel geplaatst door Sergio
    HAHAHAH wat is dit voor vergelijking? Als je in de positie zit dat je moet kiezen tussen verwarming en eten dan is een iPhone sowieso het laatste waar je aan mag denken om te kopen. Lmao 😂

    Dat bedoel ik dus! Veel mensen kopen hem dit jaar dus niet.

  26. De prijs kwaliteit verhouding begint nu echt scheef te lopen. En niet de goede kant op zeg maar. Apple zat altijd al op het randje wat dat betreft. €1.500 voor een instap Pro Max is echt niet meer reeel. Heb sinds de 3GS om de twee naar een iPhone gekocht, maar deze bedragen zijn niet meer te verantwoorden.

    Heb nu 13 Pro Max, dus was sowieso niet van plan om dit jaar te kopen, maar dit laat al zien waar Apple komende jaren heen wilt qua prijzen.

  27. Ik kan mij best indenken omtrent inflatie en euro vs dollar koersen en andere stijgende kosten met deze vanaf prijzen.

    Mijn iPhone X (10) werkt nog goed; is nog snel genoeg voor mijn doen, heeft een prima batterijconditie, wordt nog ondersteund (iOS).

    Ik sla nog aantal jaartjes over om een nieuwe iPhone aanschaf te doen en zie daarom geen reden. 🙂

  28. Er komt een moment dan schiet zelfs Apple zichzelf in de voet, en ze zijn op de goede weg, met deze idiote prijzen, waar in deze tijd echt geen enkele reden voor is. Het maakt de keus om er 1 te kopen wel erg simpel ❌❌❌

  29. Origineel geplaatst door Kaas
    Dit klinkt als een vrij aannemelijke uitleg. Maar waarom zijn de AppleWatches dan niet in prijs gestegen?

    Als jij kunt vertellen waar ze de nieuwe AppleWatches Series 8 voor dezelfde prijs als de 7 verkopen, hoor ik ‘t graag (en velen met mij denk ik 😊). Overal waar ik kijk zijn ze zo’n 100 euro duurder geworden.

  30. Origineel geplaatst door Sjors
    Als we echt puur over inflatie praten of over prijscorrecties om de wisselkoers te verwerken, dan zal zou je andere prijzen zien dan de keurig afgeronde prijzen die ook nu weer verschijnen…

    Wat een onzin! Er is geen enkel techbedrijf dat zijn producten aanbiedt voor xxx euro en nog wat centen achter de komma. Natuurlijk ronden ze die prijzen af. Of je nu 1563,31 voor een iPhone vraagt of 1569 maakt echt geen bal uit hoor.

  31. Origineel geplaatst door Dennis
    @Patrick: Leuke is de pro serie gaat als 1ste in de verkoop, de gewone om zo te zeggen iets goedkopere pas vanaf oktober las ik.

    Dus ze willen gewoon dat we de duurdere gaan kopen eigenlijk, het had met gemak tegelijk gekund(zeker de gewone 14 dag is gewoon een iPhone 13 met iets betere camera).

    Dat deden ze enkele jaren geleden ook met de XS en XR. Eerst kwam de XS op de markt en pas enkele weken later de goedkopere XR.

  32. Origineel geplaatst door Willem
    De prijsverhoging en de geldontwaarding lijden tot minder koopkracht. Apple zou zich anders op moeten stellen.

    Hoe zou Apple zich dan volgens u moeten opstellen? Ben ik wel benieuwd naar.

  33. Origineel geplaatst door Bani
    Het is ook zo dat de aangeduide prijzen in dollar zonder btw worden vermeld in Amerika, de btw varieert daar namelijk per staat. Die moet je er ook nog bij tellen als je daar naar de store gaat.

    Klopt, alleen kom je in de VS met tax bij lange na nooit aan de 21%. In de meeste staten varieert de sales tax tussen de 4 en 7% en het maximale is 11% bij mijn weten. Soms kan er regionaal nog een aanvullende tax zijn van een paar procent, maar dan nog blijft het ver onder de 21% BTW die wij kennen.

  34. @Pascal: Daarom is deze vergelijking toch ook zonder BTW? Apple kan er niks aan doen dat de BTW hier anders is dan in Amerika.
    Als Apple probeert overal evenveel winst te maken vindt ik dat niet gek.

    En gelukkig verplicht Apple ons niet om een nieuwe iPhone te kopen en moet iedereen zelf beslissen of deze prijzen het nog waard zijn.

  35. @Pascal: het is ook andersom gebeurt, eerst kwam de iPhone 8 en toen de iPhone 10

  36. Met deze prijzen steken ze de Iphone maar in . . . . . !

  37. Het feit dat er geen nieuwe mini komt heeft me doen besluiten om m’n 12 mini in te ruilen voor een 13 mini en heb voor het eerst AppleCare afgesloten. Eens kijken hoe lang deze mee kan gaan.

  38. geldt hetzelfde voor andere leveranciers als Oppo, LG, Motorola, Samsung en dergelijke? hebben zij ook hogere productiekosten, marketing, noviteiten? wat voor iedereen geldt dezelfde transport en belasting kosten toch? of is het toch winstmaximalisatie?

  39. Apple maakt leuke producten, zelf maak ik me ook schuldig dat ik producten van hun afneem. Ik heb het geld, maar mijn latste telefoon is een Samsung. prima telefoon, in de aanbieding gekocht, voldoet en was niet duur. Waarom een dure Apple als het ook goedkoper kan? De belevenis is hetzelfde. je zoek dingen op, maakt een fotootje. Verschil is de gebruiksvriendelijkheid. Voo ieder persoonliojk… voor mij is dan ios wat gebruiksvriendelijker, maar ach..
    Waar het mij om gaat is dat Apple schofterig duur is, en zorgt voor een tweedeling. Nota bene APle, waarom??? Het is een kut commercieel bedrijf geworden. gaderverdamme. En velen lopen als loovee als dat gedoe aan.
    WHY

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.