Reacties voor: ‘Waarom een grotere iPhone Plus zin heeft’ (mock-ups)

Marco Arment, ontwikkelaar van Instapaper, beredeneert dat een iPhone Plus of iPhone Math met 5-inch scherm zin heeft. Hij berekent dat ontwikkelaars hun apps niet hoeven aanpassen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Tweede regel, eerste alinea “waarom een 5-inch iPad Plus best zinvol kan zijn”, moet dat niet “iPhone Plus” zijn, conform de kop?

  2. Een beetje tegenstrijdig met wat Apple steeds zegt in reclames, je kan dan niet met je duim het hele scherm bedienen

  3. Goede redenatie maar ik vind hem niet echt mooi.. Eigenlijk te lomp voor een iPhone..

  4. Dan zou je iPad apps op je iPhone Plus hebben of zouden alle apps weer voor een deel herschreven worden.

  5. Ja ik denk wel dat het zin heeft, voor mij wel in ieder geval. Ik houd van gamen op mijn iPhone en daarbij zou een groter scherm nog meer aan bijdragen!
    Ook voor foto’s zou het me gaaf lijken!
    Ik denk dat het beter is als ze 2 soorten iphones hebben, eentje met een 4 inch scherm en eentje met een groter scherm(zoals galaxy S3)

    Maar ieder zijn keuze, het zou mij enorm gaaf lijken!

  6. Apple was altijd tegen fragmentatie met de iphone 5 hadden ze niet zoveel keuze.. Ja de telefoon breder maken.. Nu moet Apple mee concureren en ik denk ook wel dat er nog een grotere iphone komt.. Maar in verhouding zou die wat k denk veel te duur worden..

  7. Een mooi idee zou zijn, drie verschillende grote van het iPhone 5 model bijv. een budget 3.7 inch model (iPhone 4 en 4S), een 4 inch model (iPhone 5) en een groter topmodel 4.5 inch of groter. En dat in de style van de huidige iPhone 5.

  8. Ik vind het er persoonlijk niet uitzien maar een vriend heeft een Galaxy Note en is er tevreden mee. Er is dus zeker wel een publiek voor. De iPhone/iPad lijn zou met zo’n model er wel meer en meer beginnen uit te zien als de iPods destijds: voor elk wat wils van klein tot groot.

  9. Op het eerste gezicht lijkt het een mooi betoog. Toch is het bader beschouwd niet zo eenvoudig en is zijn voorstel alleen interessant voor mensen met slechte ogen (wat op zich een prima doelgroep is natuurlijk).

    Ga maar na:
    – verkleinen van de iPad interface is geen optie. Wat Apple heeft gedaan met de iPad mini heeft verrassend goed uitgepakt. Ik vind het een heerlijk apparaat naar de verkleining van de interface is met de Mini wel het maximaal haalbare. Kleiner kan echt niet.
    – het vergroten van het iPhone-scherm zoals voorgesteld is slechts het opblazen van de huidige interface. Je ziet niets extra’s; je krijgt er niet meer ruimte door. Het enige dat je bereikt is een lompere telefoon met een slechtere resolutie. Dat is denk ik niet iets waarvoor Apple snel zou kiezen…

    Wat wél vernieuwend zou zijn is vergroten van het huidige iPhone 5 scherm, zonder de telefoon zelf groter te maken. Als je de randen rondom het scherm ziet, is er nog zeker ruimte voor 0,5 inch extra.
    En met de nieuwe IGZO-technologie van Sharp, waar Apple veel interesse in heeft, is het voor het eerst mogelijk om randloze schermen te maken…

    Dan krijg je met dezelfde resolutie meer pixels, dus meer schermruimte.
    Moeten alle ontwikkelaars wel weer aan de bak met het updaten van hun apps, maar dat is juist goed: dat dwingt de ontwikkelaars tot vernieuwing en schoont de App Store weer lekker op!

    Iets zegt me dat Apple stiekem in deze richting aan aan kijken is…

  10. De iPhone 5 vind ik nog net goed, maar groter hoeft het niet voor mij.
    Binnenkort krijg je het al moeilijk om je smartphone in één hand vast te houden…

  11. Ik denk dat ze een iPad gaan maken van 7 cm breed. En 33 cm lang. iPhone 5-effect.

  12. Als ze deze richting in gaan slaan kunnen ze net zo goed ook meteen een iPhone Nano op de markt gooien.

  13. Kom maar op met die iphone plus. Maar alleen met alle eigenzinnigheid en innovatie zoals we van Apple gewend waren ten tijde van Jobs.

  14. Ik zou graag de lineup uigebreid zien met een 5, een 13 en een 15 inch tablet. Ik zou wel graag een groter scherm willen en wil liever niet over naar een android model.

  15. Ik wacht op een grotere telefoon en zou graag een iphone met 5 inch scherm willen. Heb nu nog een 3Gs. Voor sommigen (ouderen, reuma, dikke vingers, etc.) zijn de toesten te klein. Bovendien is een grotere iphone prettiger met lezen, game, navigatie en streamen. Dit alles vind ik belangrijker dan het ‘met de duim bedienen’.

  16. 5 inch zou ik prima vinden. Dan is de verhouding misschien ook beter. Laat ze het maar eens proberen.
    Maar niet nog groter.

  17. Kom maar op met die 5 inch iPhone 😀

    Ik zit nog met mijn 3GS omdat ik een groter iPhone wil.

  18. Een grotere iphone zou ik veel fijner vinden. Ik wacht erop.

  19. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Ik zou graag de lineup uigebreid zien met een 5, een 13 en een 15 inch tablet. Ik zou wel graag een groter scherm willen en wil liever niet over naar een android model.

    Hier sluit ik me bij aan. Niet iedereen loopt met dat ding rond. Voor thuis is een groter scherm heerlijk. Kan ik ‘m ook eens voor de digi-strips gebruiken.

  20. Origineel geplaatst door Bram
    Een beetje tegenstrijdig met wat Apple steeds zegt in reclames, je kan dan niet met je duim het hele scherm bedienen

    Origineel geplaatst door Lippi
    De iPhone 5 vind ik nog net goed, maar groter hoeft het niet voor mij. Binnenkort krijg je het al moeilijk om je smartphone in één hand vast te houden…

    In de praktijk bediend de meerderheid zijn telefoon met twee handen. En de huidige schermbreedte is ook echt voor kinderhandjes gemaakt. Maar zou liever een 4,5 scherm zien. De enige reden waarom ik nu geen iPhone is, is omdat ik het scherm gewoon te klein vind.

  21. iPhone 5 plus? Schot in de roos! Ontwikkelaars die Appa daarvoor mogelijk moeten aanpassen? Top, ruimt lekker op. Wie zit er nou te wachten op 100.000enden apps? Ik heb er meer dan 200 denk ik, is veel te veel en gebruik er effectief een stuk of 15. Ik verwacht nu wel wat meer van Apple anders zijn ze mij na vele jaren toch kwijt aan de concurrent denk ik.

  22. Die iphoneplus… Wow perfect precies goed

  23. Iedereen zei in het begin dat die Galaxy Note een flop zou zijn. Maar in de praktijk blijkt hij verschrikkelijk populair. Zelfs ik zit nu aan een Note te denken. Waarom ?? Ik open regelmatig excel spreadsheets op mijn telefoon, en dan is het kleine schermpje van de Iphone echt te klein.
    Dus kom maar op Apple, maak een Iphone met een groot scherm.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.