BowBlade maakt van iPhone pijl en boog

De BowBlade is een nepboog, waar je de iPhone in kunt hangen om boogschietspelletjes te spelen.

BowBladeApple-conferentie Macworld is deze week van start gegaan, wat betekent dat er de nodige absurde iOS-accessoires de wereld in geslingerd worden. Zo ontdekte Touch Arcade de BowBlade, een boog die je kunt gebruiken om te doen alsof je ‘echt’ aan het boogschieten bent. Je houdt het plastic wapen vast, trekt het boogkoord naar achter en richt op je doelwit. De iPhone hangt in het midden van de boog en registreert alles in een bijbehorend boogschietspelletje.

In de BowBlade zit geen gewone pijl. In plaats daarvan span je een touwtje aan met het boogkoord, dat zit bevestigd aan een klein knopje dat boven het iPhone-scherm hangt. Laat je de virtuele pijl vieren, dan drukt deze knop op het touchscreen om het commando in het spel door te geven. De bewegingssensoren van de iPhone worden gebruikt om te bepalen waar je precies op richt.

Het is nog de vraag hoeveel mensen bereid zijn om 185 dollar neer te leggen om de BowBlade daadwerkelijk in huis te halen. Het is immers een fors bedrag voor een apparaat dat enkel in combinatie met één of een paar spelletjes gebruikt kan worden. De verschijningsdatum van 1 april lijkt te suggereren dat het misschien wel één grote 1 aprilgrap is, maar wij vermoeden het tegendeel. Geld neerleggen voor een plekje op Macworld en het maken van een werkend prototype lijkt ons nogal extreem, als je enkel een paar mensen probeert te foppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 11:14
Categorie Accessoires
Onderwerp macworld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.