‘Waarom een grotere iPhone Plus zin heeft’ (mock-ups)

Marco Arment, ontwikkelaar van Instapaper, beredeneert dat een iPhone Plus of iPhone Math met 5-inch scherm zin heeft. Hij berekent dat ontwikkelaars hun apps niet hoeven aanpassen.

arment-iphone-ipadInstapaper-ontwikkelaar Marco Arment heeft in een uitvoerig artikel betoogd waarom een 5-inch iPad Plus best zinvol kan zijn. Er gingen de afgelopen tijd al wat geruchten over een ‘iPhone Math’ of ‘iPhone Plus’. Arment denkt dat het niet een vervanger is van de 4-inch iPhone, maar het assortiment van Apple juist goed aanvult.

Arment maakte een aantal mock-ups om zijn punt duidelijk te maken. Een iPhone met 4,94-inch scherm zou goed passen tussen de iPhone 5 en de iPad mini. Het hoeft ook geen nadelige invloed te hebben op het app-aanbod: de iPhone Plus kan het retinascherm van de iPad gebruiken, maar met een resolutie van de iPhone 5, dus 1136 x 640 pixels. Het design is identiek aan de iPhone 5, maar alles is net een slag groter. Blaas je de resolutie van de iPhone 5 op naar de pixeldichtheid van een Retina-iPad van 264 pixels per inch, dan krijg je een scherm van 4,94-inch. Het mooie is: ontwikkelaars hoeven niets aan te passen. Misschien ziet het er wat groot uit voor een iPhone, maar zet je het tussen het huidige aanbod van Samsungs, dan valt het best mee. Hieronder zie je de iPhone 5, Galaxy S III, iPhone Plus en Galaxy Note II.

arment_iphone_plus_galaxy

Heeft Marco Arment gelijk?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 7:45
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.