VRT NU-app.

Belgische VRT komt met app voor televisiekijken

De VRT, de Belgische publieke omroep, komt binnenkort met een app voor haar videoplatform VRT NU. Je kan met de app kijken naar alle programma's van de bijbehorende Vlaamse televisiezenders, zoals F.C. De Kampioenen en Flikken.

VRT NU-app onderweg

De VRT is de Vlaamse publieke omroep waar de zenders Eén, Canvas en Ketnet onder vallen. Sinds 2017 heeft de VRT het videoplatform VRT NU, waar je de programma’s van kan terugkijken en ook live kan kijken naar de bijbehorende zenders. VRT NU is dus de Vlaamse variant van NPO Start, maar een app was er nog niet. Daar komt binnenkort verandering in, zo laat de VRT vandaag weten.

In het persbericht laat de VRT weten dat ze Vlamingen uitnodigen om de VRT NU-app vanaf 1 augustus te testen. Hoewel de VRT nog wel spreekt over een vergevorderde beta-testversie, lijkt het erop dat deze meteen voor alle Vlamingen te gebruiken is. We hebben navraag gedaan of dat inderdaad het geval is. Het was de bedoeling dat de VRT NU-app eerder al beschikbaar zou komen, maar de app heeft het afgelopen jaar wat vertraging opgelopen. 1 augustus is het dus zover, want vanaf dat moment kunnen Vlamingen met de app aan de slag.

Helemaal onbekend met apps is de VRT niet. Er is bijvoorbeeld al een VRTNWS-app, waarmee je op de hoogte blijft van binnen- en buitenlands nieuws. Ook de sportzender Sporza heeft al jaren een eigen app. De apps van de VRT zijn allemaal universeel, zodat je ze op zowel de iPhone als iPad kan installeren. Hoewel dit niet expliciet genoemd is, gaan we ervan uit dat de nieuwe aankomende VRT NU-app ook beschikbaar is voor zowel de iPhone als iPad. Een Apple TV-versie is niet genoemd, maar we hebben gevraagd of daar wel plannen voor zijn.

De Vlaamse commerciele omroep VTM heeft al jaren een eigen app. Sinds begin dit jaar is er ook een VTM-app op de Apple TV, waarmee je naar uitzendingen en fragmenten van de omroep kan kijken.

Met dank aan iCulture-lezer @Undertaxxx25!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2018, 14:47
Bron Bron VRT
Categorie Apps
Onderwerpen belgische apps, televisie, televisie kijken

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.