VRT-app op de iPhone.

Belgische VRT NU-app voor televisiekijken nu beschikbaar

Werkt ook in Nederland

De VRT, de Belgische publieke omroep, heeft een app voor haar videoplatform VRT NU uitgebracht. Je kan met de app kijken naar alle programma's van de bijbehorende Vlaamse televisiezenders, zoals F.C. De Kampioenen en Flikken.

VRT NU-app beschikbaar

De VRT is de Vlaamse publieke omroep waar de zenders Eén, Canvas en Ketnet onder vallen. Sinds 2017 heeft de VRT het videoplatform VRT NU, waar je de programma’s van kan terugkijken en ook live kan kijken naar de bijbehorende zenders. VRT NU is dus de Vlaamse variant van NPO Start, maar een app was er nog niet. Daar is nu verandering in gekomen, want de app is nu voor iedereen beschikbaar.

Update 2 augustus: De eerder aangekondigde app is vanaf nu beschikbaar. Met de app kan je naar programma’s kijken, maar er zit ook een mogelijkheid in om live te kijken naar de drie zenders. In ieder geval in Nederland lijkt het live tv-kijken nog niet te werken, maar terugkijken werkt wel probleemloos. Om de app te kunnen gebruiken, kun je een account aanmaken via bijvoorbeeld Facebook of e-mail. Als Nederlander kun je de app ook gewoon gebruiken om de programma’s van de Belgische zenders te bekijken.

VRT NU-app kijken.

Tijdens het kijken kun je pauzeren, tien seconden terugspringen, door een aflevering bladeren en de ondertiteling in- of uitschakelen. Ook is er een AirPlay-knop, waarmee je de stream kan doorsturen naar een Apple TV. De VRT noemt het nu nog een beta, omdat er nog enkele functies ontbreken. De komende tijd worden er daarom nog extra mogelijkheden toegevoegd, zoals offline kijken van VRT-content, gecureerde lijsten, gepersonaliseerde content en Chromecast-ondersteuning voor iOS.

Met dank aan iCulture-lezer Robin!

Originele bericht van 6 juli 2018:

In het persbericht laat de VRT weten dat ze Vlamingen uitnodigen om de VRT NU-app vanaf 1 augustus te testen. Hoewel de VRT nog wel spreekt over een vergevorderde beta-testversie, lijkt het erop dat deze meteen voor alle Vlamingen te gebruiken is. We hebben navraag gedaan of dat inderdaad het geval is. Het was de bedoeling dat de VRT NU-app eerder al beschikbaar zou komen, maar de app heeft het afgelopen jaar wat vertraging opgelopen. 1 augustus is het dus zover, want vanaf dat moment kunnen Vlamingen met de app aan de slag.

Helemaal onbekend met apps is de VRT niet. Er is bijvoorbeeld al een VRTNWS-app, waarmee je op de hoogte blijft van binnen- en buitenlands nieuws. Ook de sportzender Sporza heeft al jaren een eigen app. De apps van de VRT zijn allemaal universeel, zodat je ze op zowel de iPhone als iPad kan installeren. Hoewel dit niet expliciet genoemd is, gaan we ervan uit dat de nieuwe aankomende VRT NU-app ook beschikbaar is voor zowel de iPhone als iPad. Een Apple TV-versie is niet genoemd, maar we hebben gevraagd of daar wel plannen voor zijn.

De Vlaamse commerciele omroep VTM heeft al jaren een eigen app. Sinds begin dit jaar is er ook een VTM-app op de Apple TV, waarmee je naar uitzendingen en fragmenten van de omroep kan kijken.

Met dank aan iCulture-lezer @Undertaxxx25!

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 02 augustus: De VRT NU-app is vanaf nu beschikbaar, ook voor Nederlandse gebruikers. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2018, 10:32
Bron Bron VRT
Categorie Apps
Onderwerpen belgische apps, televisie, televisie kijken
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.