Volgende generatie iPhone/iPod touch krijgt energiezuinige 802.11n

In de beta van iPhone OS 3.0 zijn aanwijzingen gevonden voor 802.11n, waardoor de iPhone en iPod touch toegang krijgen tot een sneller mobiel netwerk, met een groter bereik, een lager energieverbruik en op een minder drukke frequentieband: 5GHz.

bluetoolIn de beta van iPhone OS 3.0 zijn aanwijzingen gevonden voor 802.11n, waardoor de iPhone en iPod touch toegang krijgen tot een sneller mobiel netwerk, met een groter bereik, een lager energieverbruik en op een minder drukke frequentieband: 5GHz. Elke verbetering waardoor de batterij van je iPhone minder snel leegraakt is welkom, dus het is goed nieuws dat er nu bewijzen zijn gevonden voor een nieuwe 802.11n Wi-Fi-chip.

De huidige BMC 4325 Broadcom-chip die de iPhone voorziet van Wi-Fi en Bluetooth krijgt een update naar BCM4329, zo is te zien in resource-bestanden voor de derde generatie iPod touch. De kans is groot dat de iPhone er ook gebruik van gaat maken.

De huidige iPhone en iPod touch werken alleen op 2,4 GHz 802.11b/g- en 5GHz 802.11a-netwerken. Heb je een MacBook die 802.11n ondersteunt, dan is het een goed idee om daar straks op over te stappen, omdat er minder kans op interferentie is dan op de druk bevolkte 2,4GHz-band. Apple’s nieuwe AirPort is er ook al klaar voor: die kan dualband-netwerken aan. 802.11 biedt ook Space Time Block Coding (STBC), waarbij dezelfde data via meerdere antennes wordt verstuurd. Je hebt daardoor minder snel last van interferentie. Andere voordelen zijn Short Guard Interval (SGI), een technologie die de datasnelheid opvoert en RIFS, waardoor het interval tussen verstuurde datapakketten korter is.

Via: Apple Insider
Tipgever: truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2009, 15:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp wi-fi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.