DemoGod: demonstreer iPhone-applicaties op je desktop (jailbreak, Mac)

DemoGod is een tool waarmee je de inhoud van je iPhone-scherm op het scherm van een Mac kunt vertonen, zodat je een live presentatie kunt geven of een demofilmpje kunt maken. DemoGod is alleen verkrijgbaar voor de Mac en vereist een jailbreak.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

demogodVan tijd tot tijd komt er een biljant tooltje uit waarvan je denkt: dat had iemand al veel eerder moeten doen! DemoGod is zoiets: met deze software kun je zonder kabels alles wat er op het scherm van je iPhone gebeurt ook op de desktop laten zien. Perfect voor presentaties! Alleen de oplossing zelf is nog niet zo perfect: het werkt alleen op een Mac en je moet er een jailbreak voor uitvoeren. DemoGod is een project van Plutinosoft-ontwikkelaar Sylvain Rebaud, die eerder de applicatie ScreenSplitr maakte. Daarmee kon je via een standaard Apple-videokabel je iPhone op een tv of willekeurig ander scherm vertonen, zolang er maar een composiet- of component-aansluiting op zit.

Bij DemoGod heb je de kabel niet meer nodig: het werkt via Wi-Fi. Om het te kunnen gebruiken moet je eerst ScreenSplitr installeren op je iPhone (jailbreak vereist). Daarna installeer je DemoGod op je Mac. DemoGod zoekt automatisch naar apparaten waarop ScreenSplitr geïnstalleerd is. Vergeet daarvoor niet Wi-Fi in te schakelen en te zorgen dat ScreenSplitr actief is op de iPhone. Na het selecteren van je iPhone en het accepteren van de verbinding kan de demonstratie van start gaan.

Je kunt DemoGod ook gebruiken om een demovideo op je scherm te maken. De weergave op het scherm draait ook mee als je de iPhone met de accelerometer roteert. Zou je dit ook op een Windows-computer willen doen, dan kun je Veency in combinatie met een VNC-client gebruiken, maar dan krijg je er niet zo’n mooi iPhone-randje omheen. DemoGod is gratis te installeren.

Downloaden: Plutinosoft
Via: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorie Apps
Onderwerpen presentatie, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.