Reacties voor: Vodafone SmartPass brengt NFC-betalingen dichterbij, ook voor iPhone

Vodafone kondigt SmartPass aan, een mobiele portemonnee met NFC-betaling. Op de iPhone plak je een speciaal kaartje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Mooie vooruitgang, helaas nog steeds onhandig voor de iPhone 🙁

  2. Ik heb het opgezocht, maar je moet dus ook betalen voor de pas. Per transactie, opwaardering, etc.

  3. Leuke initiatief maar ik zie het nog niet gebeuren. Mobiel betalen is nog altijd niet makkelijker dan wat we nu gewend zijn. Ook in dit geval maken ze het niet makkelijk omdat je verplicht bent om op te waarderen en per transactie te betalen.

  4. Dus als ik het goed begrijp, plak je een soort pinpas vast aan je iPhone? Zo kan ik het ook…

    Wist je dat mijn iPhone het gras kan maaien? Als ik een grasmaaier aan de iPhone vastplak?

  5. Ik heb dat zojuist maar eens aangevraagd. Ik vraag me alleen af: mijn zuster heeft een Android telefoon met NFC maar voor zover ik weet geen NFC sim kaart.. Zou dat draadloos betalen zonder sticker dan wel gewoon werken?

  6. @Henkie: Vodafone geeft gratis nieuwe simkaarten weg met dit, dus als ze vodafone heeft kan ze nieuwe krijgen.
    Anders gaat ze een sticker nodig hebben.

  7. Heb zelf een wallet case(elemnt) die past er niet in dus, zolang ze geen plattere model hebben hoeft het v mij niet. Als het nu net een micro-sim is kun je die gewoon ergens achterplakken.

    Zal wel komen maar nu nog niet, en ook betalen voor de pas? Je stort al geld op de pas, dat geld staat ergens waar rente overheen gaat. Pinnen is voor de consument nog steeds gratis.
    Of zie ik het verkeerd?

  8. @rfjcjanssen: dat is ook de mjor issue van apple waardoor 80% van de markt nu uit android toestellen met NFC bestaat en apple maar 10% bezit.

  9. Een kleine aanvulling wat betreft de betaalpassen van ING: Alle klanten kunnen gratis een betaalpas aanvragen die geschikt is voor contactloos betalen

  10. @JJ: Denk je nu echt dat dit door NFC komt? Weet wel zeker van niet. NFC is nog zo klein.
    Android zit op tientallen soorten telefoons van verschillende leveranciers. Er zijn maar drie soorten iPhone. Zou dat niet een meer reeële reden zijn?

  11. Sta er echt van te kijken de gekke dingen die providers bedenken om geld te verdienen

  12. Gaat niet werken! Te ingewikkeld. Dit wordt weer iets als chipknip. Iets extra met te veel rompslomp.

    Rabobank kwam laatst ook met MyOrder. Een complete misser. Geb hem geprobeerd maar is ver van optimaal. Onhandig en de winkels zijn er nog lang niet op ingericht.

    Zolang de banken en providers de handen niet op elkaar hebben om een standaard te maken, zijn dit doodlopende initiatieven.

  13. Nou, dat gaan we dus mooi niet gebruiken.
    Dikke vinger voor Vodafone en Visa

  14. Ik hoop van harte dat Apple de App niet goedkeurt!

  15. Ik gebruik de smartpass al een maand op mijn iPhone icm de sticker. Voor elke transactie die ik gemaakt heb, heb ik niks extra’s betaald:) zowel via de kaart als de sticker. Alleen geld opnemen vanuit het geld automaat heb ik nog niet gedaan.

  16. Ik ben nog steeds gelukkig gebruiker van minitix. Ik reken mijn lunch op het werk er mee af. Je kan een wekelijkse grens aan geven. Dan wordt dat maximaal bedrag automatisch van je rekening geschreven, ideaal! De sticker heb ik tussen mijn hoesje en iPhone geklemd. Ik ga natuurlijk niets op mijn iPhone plakken;-).

  17. “En met je leeftijd sjoemelen… daar controleert natuurlijk niemand op…….Met SmartPass kun je ook onderling geld uitwisselen, waarbij je iemands bankrekeningnummer niet hoeft te weten. Beide personen (gever en ontvanger) moeten wel allebei een account hebben bij SmartPass. Het enige wat je hoeft te weten is het mobiele nummer van de ontvanger.”

    Dit is dus niet mogelijk. Voor p2p betaling naar het mobiele nummer moeten beide accounts geverifiëerd zijn. Deze gaat o.b.v. ID.

  18. Dus als ik het nou goed begrijp kan ik ook i.p.v. De sticker een simkaartje kopen met nfc en dat in mijn iphone stoppen ?

  19. Origineel geplaatst door Rick
    Dus als ik het nou goed begrijp kan ik ook i.p.v. De sticker een simkaartje kopen met nfc en dat in mijn iphone stoppen ?

    Nee, dat gaat nu net niet werken, aangezien de iPhone geen ondersteuning voor NFC biedt.

    Daarom is juist die losse NFC-sticker de oplossing, daarmee betaal je en het beheer doe je op de iPhone app die naar verwachting binnen een paar dagen in de Store staat.

  20. @Maurice Hooijmans: Bizar! Over die kosten hebben ze ons (dus de media die vooraf zijn geïnformeerd) totaal niets verteld! Ik voeg het even toe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.