KPN en KLM introduceren koffer-tracker met iPhone-app

KPN en KLM introduceren dit najaar eTrack: een tracker die aan een iOS-app vertelt waar je koffer is.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

KPN KLM eTrack iPhone appKPN en KLM introduceren een speciaal apparaat voor aan je koffer genaamd eTrack, dat met je iPhone verbindt via Bluetooth. Hierdoor is het met een bijbehorende iOS-applicatie mogelijk om je koffer op een later moment op te sporen. Het systeem heeft veel gemeen met bestaande trackers die met je iPhone kunnen verbinden, maar is speciaal ontworpen voor vliegtuigen. Volgens KPN voldoet eTrack aan de internationale regels rond het gebruik van radiosignalen, waardoor het apparaat niet voor storingen zorgt tijdens een vlucht.

De iPhone-app geeft ook een signaal af als de bagage te ver verwijderd van je is, om zo diefstal te voorkomen. eTrack is volgens KPN precies genoeg om aan te geven waar de koffer zich tussen de check-in en de bagageband bevindt.

Naast KLM zullen ook Air France en Delta Airlines vanaf dit najaar eTrack gebruiken. Vermoedelijk wordt de tracker standaard door de vliegmaatschappijen aangeboden als je bij ze incheckt. Verdere details zijn schaars: zo weten we nog niet welke smartphones exact worden ondersteund. In een promotionele afbeelding is echter al een iOS-app te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:34
Categorie Providers
Onderwerpen klm, kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.