Nieuw patent beschrijft coating voor saffierscherm iPhone 6

Een nieuw patent van Apple beschrijft een coating voor saffierschermen. Dit is wellicht voor de iPhone 6.

Patent Apple iPhone saffier coatingApple heeft nog niks bekendgemaakt over de iPhone 6, maar steeds meer geruchten wijzen er op dat er een nieuw en steviger saffierscherm geïntroduceerd zal worden. Een nieuwe patentaanvraag van Apple gooit olie op het vuur: hierin wordt een speciale coating beschreven die op het scherm gebruikt zal worden. De aanvraag werd in september vorig jaar door Apple bij het Amerikaans patentbureau ingediend – vlak na de introductie van de iPhone 5s en iPhone 5c.

De saffiercoating in het patent zorgt ervoor dat er geen vingerafdrukken op het iPhone-scherm te zien zijn. Het huidige iPhone-scherm maakt al gebruik van een vergelijkbare coating om vingerafdrukken te weren. Daarnaast worden er coatings beschreven die een iPhone waterdicht kunnen maken. De coatings zijn volgens Apple bedoeld voor apparaten, waaronder mobiele telefoons en draagbare computers.

Apple-patenten tonen vaak ideeën die later helemaal niet gebruikt worden, maar de coating voor saffierschermen suggereert dat Apple specifieke plannen heeft. De patentaanvraag werd gedaan in hetzelfde jaar waarin Apple en saffierfabrikant GT Advanced Technologies een samenwerking aangingen. Geruchten afkomstig van GT Advanced wijzen er bovendien op dat Apple zich aan het klaarmaken is voor de productie van iPhone-saffierschermen.

Een saffierscherm kan grote voordelen met zich meebrengen – zo zou het iPhone-scherm een stuk minder snel kapotgaan. In een uitgebreid artikel hebben we al uitgebreid besproken wat saffier voor de iPhone kan betekenen.

Via 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2014, 14:42
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 6, saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.