Colruyt met Vlaamse Google AssistentColruyt met Vlaamse Google Assistent

Google Assistent binnenkort als Belgische versie

Eerste test in België gestart

De Belgische supermarktketen Colruyt gaat een test houden met een Belgische versie van Google Assistent. Er komt zowel een Belgisch Nederlandse als Franstalige variant van de spraakassistent.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dat er een Belgische versie van Google Assistent aan komt blijkt uit een aankondiging van Colruyt. Het bedrijf gaat binnen kort starten met het testen van de Google Assistent voor het inspreken van boodschappenlijstjes via de MyColruyt-app. De supermarkt geeft vervolgens persoonlijke aanbevelingen voor producten. In de winkel kunnen klanten de boodschappenlijst afvinken of aangeven dat ze de boodschappen thuis bezorgd willen hebben. Vanaf vandaag kunnen klanten zich ervoor inschrijven.

Google Assistent in Belgisch Nederlands

Een Vlaamse Siri is al sinds 2015 beschikbaar, al geldt het nog niet voor alle apparaten. Zo is Siri op de Apple TV nog niet in België te gebruiken. De Google Assistent is sinds 2018 in het Nederlands beschikbaar en dat geldt ook voor de Google Home-speakers. Nu er een Belgisch Nederlandse variant van Google Assistent aankomt zal de beschikbaarheid van de Google Home-speakers waarschijnlijk snel volgen.

Colruyt schrijft:

Google werkt momenteel aan de Belgische versie van Google Assistent.

Colruyt benadrukt dat de Google Assistent speciaal voor de Belgische markt is ontwikkeld. Het gaat dus niet om de al bestaande Nederlandse en Franse variant, al zal daar bij de test voorlopig wel gebruik van worden gemaakt. Overigens is nog niet uit het bericht van Colruyt af te leiden wanneer de assistent officieel beschikbaar komt. Wil je meedoen aan de test, dan krijg je de mogelijkheid om boodschappenlijstjes in te spreken via de MyColruyt-app en Colruyt-website. Je dicteert het lijstje dus aan je smartphone. “De test moet uitwijzen of onze klanten op deze manier nog makkelijker hun boodschappen kunnen voorbereiden”, aldus marketingdirecteur Guy Elewaut van de grootgrutter.

Spar Colruyt Xtraklantenkaart

Suggesties voor boodschappen
Tijdens het inspreken krijg je suggesties. Wil je bijvoorbeeld ‘water’ toevoegen, dan stelt de app voor om een fles Boni Selection mineraalwater van 1,5 liter te kiezen, als de klant die vaak koopt. Verder weet Colruyt te melden dat de koppeling van het Colruyt-boodschappenlijstje met Google Assistent volledig intern is verlopen. Er zijn dus geen externe software- of adviesbureau’s voor aangetrokken.

Een ‘honderdtal’ klanten kan deelnemen aan de test. Zij kunnen zich aanmelden via colruyt.be/nl/betatest en kunnen vervolgens 4 weken lang boodschappen inspreken.

Bekijk ook onze lijst met andere supermarktapps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2019, 10:47
Bron Bron Colruyt
Categorie Diensten
Onderwerpen boodschappen, google assistant, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.