Google Assistent live vertalingen

Google Assistant-app krijgt realtime vertaalfunctie

In de Google Assistant-app voor iOS is nu een live vertaalfunctie toegevoegd. Ook zijn er slimme reacties toegevoegd zodat je meteen kunt antwoorden zonder na te denken.

De zogenaamde live translations waren tot nu toe alleen beschikbaar op bepaalde apparaten. Nu komt ook Google Assistent voor iOS erbij. Je kunt het activeren door “OK Google, wees mijn Engelse vertaler” te zeggen. De assistent kan dan naar twee talen tegelijk luisteren en vertaalt dit meteen voor de andere persoon. Het maakt dus niet uit welke persoon spreekt. Wij kregen het nog niet voor elkaar, maar mogelijk wordt het nog gaandeweg uitgerold. De functie zat al in Google Translate, maar komt nu ook beschikbaar voor mensen die deze app niet hebben.


Ook was het live vertalen al beschikbaar op slimme speakers, displays en oortjes. Met de komst naar iOS is de functie nu te gebruiken op alle apparaten waarop de Google Assistent te vinden is. In totaal is het mogelijk om 44 talen onderling te vertalen met de Assistant-app.

Google Assistent live vertalingen

Zit je verlegen om een antwoord, dan kan de assistent je ook helpen. Er zitten zogenaamde smart replies in, als suggesties wat je zou willen terugzeggen. Dit zijn voor de hand liggende reacties waarbij je alleen nog op een knopje hoeft te drukken. Je hoeft dan niet meer een zin uit te spreken, zodat je nog sneller een gesprek kunt voeren. Indien gewenst kun je ook tekstinvoer meteen laten vertalen.

Bekijk ook

Google Assistent gebruiken op iPhone en iPad: dit kun je ermee

Google's spraakhulp Google Assistent is volgens een onderzoek slimmer dan Siri, Apple's eigen spraakbesturing. Maar wat kun je er als iPhone- en iPad-gebruiker mee? En wat zijn de verschillen met Siri? In deze gids leggen we dit uit!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.