google-fotos

Google+ Foto’s verdwijnt op 1 augustus, maakt plaats voor Google Foto’s

De Google+ Foto's-dienst verdwijnt op 1 augustus, maar niet getreurd: er is al een tijdje een alternatief beschikbaar in de vorm van Google Foto's. Wel zul je even over moeten stappen.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

google-fotos
Google sluit de deuren van Google+ Foto’s op 1 augustus, om plaats te maken voor Google Foto’s. Om de overstap zo gemakkelijk mogelijk te maken, raadt Google aan om de Google Foto’s app alvast te downloaden. De bijbehorende iOS-app verdwijnt dus ook.

Voor de onoplettende lezers: Google+ Foto’s is de al langer bestaande mogelijkheid om foto’s op te slaan via je Google+ account. Google Foto’s is de nieuwe dienst, die afgelopen mei werd aangekondigd.

De kans is groot dat je al gebruik maakt van Google Foto’s, de dienst die in zo’n beetje alle opzichten een betere versie van Google+ Foto’s is. Het enige wat ontbreekt, zijn de bewerkingsfuncties voor foto’s. Toch trekt Google op 1 augustus de stekker uit de verouderde app, eerst op Android en snel daarna ook voor iOS en web.

Lees ook: Google Foto’s versus iCloud Foto’s: wat zijn de verschillen?

Je bestanden verdwijnen niet zomaar

In een blogpost (uiteraard op Google+) zegt Google dat je nu de overstap naar Google Foto’s beter kunt maken, als je ononderbroken toegang wilt hebben tot je foto’s, video’s en albums. Mocht je dit vergeten of om andere redenen de overstap niet willen maken, dan betekent dit gelukkig niet dat al je bestanden op Google+ Foto’s ineens verdwenen zijn.

Google laat weten dat alle foto’s en video’s opgeslagen worden op photos.google.com en dat je deze gegevens gemakkelijk kunt exporteren door Google Takeout te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2015, 11:43
Categorie Apps
Onderwerp google foto's

Google Foto's

Haal meer uit Google Foto's met deze handige tips. Google Foto's is de app waarmee je foto's kunt bewerken, synchroniseren met je online Google-opslag en meer.

Google Foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.