Reacties voor: Vijf belangrijke punten uit de kwartaalcijfers FQ1 2018

Heb je de nabespreking van de kwartaalcijfers gemist? Geen nood, wij hebben 5 belangrijke punten uit de aankondigingen geplukt. Zo ben je in één keer bij met alle interessante punten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Tsja wat is duur, het is maar wat je er voor over hebt. Heb een collega die een week op vakantie ging met vrouw en kind van 3. €3600. Maar hij vindt een iPhone te duur.
    Ik ken mensen die echt hele dagen op een telefoon zitten, maar een iPhone te duur vinden, maar wel een tv kopen van €2000 waar ze amper naar kijken.
    Het is maar net waar je je eigen geld aan wilt uitgeven. Ieder voor zich.

  2. Hoe kan een kwartaal nou een week korter zijn dan een jaar eerder…🤔?

  3. Geeft toch wel weer aan dat analisten er heel vaak naast zitten. Allerlei doemscenario’s voor de iPhone X, productie problemen, slecht ontvangen door gebruikers etc. Krijg toch steeds meer het gevoel dat je net ze goed alle analyses maar kan overslaan want het enige doel lijkt inmiddels het manipuleren van de koersen te zijn. Je ziet dat niet alleen bij het aandeel van Apple maar ook heel veel andere aandelen. Koersen die relatief hoog staan proberen naar beneden te werken door allerlei negatief nieuws in de rondte te strooien. Ik zal nog niet beweren dat het fake nieuws is aangezien de meesten wel echt onderzoek doen maar het blijkt keer op keer dat analyses van bijvoorbeeld toeleveranciers gewoon geen betrouwbaar beeld opleveren. Ook marktonderzoeken geven maar een beperkt beeld.

  4. @WvB22: De verkopen kunnen goed zijn ten opzichte van een jaar geleden (-1%). De verkopen kunnen tegelijkertijd tegenvallen op basis van de verwachting, bestellingen, enz.. Dit bijt elkaar niet.

  5. Origineel geplaatst door Patrik
    Tsja wat is duur, het is maar wat je er voor over hebt. Heb een collega die een week op vakantie ging met vrouw en kind van 3. €3600. Maar hij vindt een iPhone te duur.

    Ik ken mensen die echt hele dagen op een telefoon zitten, maar een iPhone te duur vinden, maar wel een tv kopen van €2000 waar ze amper naar kijken.

    Het is maar net waar je je eigen geld aan wilt uitgeven. Ieder voor zich.

    Precies dat 👍

  6. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat de iPhone X zo goed verkocht wordt als hier beweerd wordt. Ik begeef me wellicht in de verkeerde kringen, maar ik heb nog geen enkele X in het wild gespot. Genoeg Apple-fans om me heen en ook Apple Watches genoeg, maar de X? Nope…

    Wel weer genoeg mensen om me heen die het, net als ik, een prachtig toestel en indrukwekkende techniek vinden. Maar men heeft het geld er niet voor over aangezien voor minder ook hele mooie en goede toestellen te krijgen zijn.

    Maar wie weet nu hoe echt de vork in steel zit? Ik ben echter wel wantrouwend genoeg om te denken dat men met alle “negatieve” berichten van analisten toch nog even een positief tegensignaal wil afgeven.

  7. Origineel geplaatst door Koos
    @WvB22: De verkopen kunnen goed zijn ten opzichte van een jaar geleden (-1%). De verkopen kunnen tegelijkertijd tegenvallen op basis van de verwachting, bestellingen, enz.. Dit bijt elkaar niet.

    Het gaat erom dat analisten aan de hand van toeleveranciers aan Apple proberen een inschatting te maken hoeveel iPhones Apple verkoopt (en dan ook nog proberen uit te vogelen hoeveel van welk model want dat bepaalt grotendeels de omzet). Echter elk jaar weer zitten de analisten er behoorlijk naast. De doemverhalen voor de iPhone X waren niet van de lucht (en ik begrijp ze ook want ik schrok zelf ook behoorlijk van de prijs, en ik ben toch redelijk Apple minded). En nu blijkt dat de iPhone X het eigenlijk gewoon hartstikke goed doet. Als ze daar meer omzet mee halen dan met de iPhone 8 dan hebben ze het toch weer bij het juiste eind gehad. Ik slik niet alles van Apple voor zoete koek maar vind het toch behoorlijk knap dat ze het wéér voor elkaar lijken te hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.