Videoland op de nieuwe Apple TV.

Videoland nu beschikbaar voor nieuwe Apple TV

Videoland is nu ook beschikbaar voor de nieuwste generatie Apple TV. Videoland-kijkers kunnen daardoor eenvoudig via een Apple-apparaat films en series kijken op een televisie.

Videoland-icoon.Videoland, de Nederlandse streamingdienst in handen van RTL Nederland, is nu ook beschikbaar voor de vierde generatie Apple TV. Naast de app voor andere andere de iPhone en iPad is nu ook Apple’s nieuwste Apple TV aan de beurt. Het is daardoor niet meer nodig om gebruik te maken van AirPlay-mirroring om Videoland via een Apple-apparaat te kijken op het grote scherm.

Videoland op het grote scherm

Nu Videoland ook beschikbaar is op de nieuwe Apple TV, is er een extra optie bijgekomen om videoland op televisie te bekijken. Enkele smart tv’s hadden al een Videoland-app, maar met deze nieuwe Apple TV-versie start je Videoland razendsnel op. Je logt in de app in met je bestaande Videoland-account, kiest het profiel waar je mee wil kijken en je krijgt direct het Videoland-aanbod voorgeschoteld. Vervolgens start je een film snel op, maar de stream heeft wel enkele seconden nodig om tot goede kwaliteit te komen.

Videoland op de nieuwe Apple TV.

Dat Videoland nu op de nieuwe Apple TV aanwezig is, is goed nieuws voor iOS-bezitters. De standaard Videoland-app ondersteunt geen AirPlay, waardoor je alleen gebruik kon maken van AirPlay-mirroring. Dit verliep echter lang niet altijd even soepel, waardoor deze nieuwe app voor de Apple TV een welkome toevoeging is.

Videoland op de nieuwe Apple TV.

Eerder liet RTL al aan ons weten dat er een Videoland-app voor de Apple TV aan zat te komen, maar de release stond gepland voor begin volgend jaar. Dat de app dus nu al beschikbaar is, is goed nieuws voor fervente Videoland-kijkers. Je vindt de app door in de App Store te zoeken naar Videoland of bij je aankopen te kijken als je de iOS-app al gedownload had.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2015, 11:14
Categorie Apps
Onderwerpen on-demand, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.